1 0
Kollath reggeli alaprecept mindenmentesen

Tápláló és egészséges könnyű reggeli, amely nem csak finom, hanem számtalan emésztési probléma megelőzhető vele, ha naponta fogyasztod különböző változatait.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
3 evőkanál Gabonapehely
2 evőkanál Olajosmagvak
1 evőkanál Lenmagcsíra őrlemény
Ízlés szerint Aszalványok
Ízlés szerint Idénygyümölcsök
1 teáskanál Méz
1/2 Citrom leve
Ízlés szerint Mézeskalács fűszerkeverék
Ízlés szerint Himalaya só
Amennyi épp ellepi Tisztított víz
Antal Vali kedvence
1 evőkanál Zabpehely
1 evőkanál Rizspehely
1 evőkanál Kölespehely
1 evőkanál Mák
1 evőkanál Földimandula őrlemény
Pár szem Mandula összetörve
1 Alma reszelve
1 marék Kékáfonya
6 Aszaltszilva felkockázva
1 teáskanál Gránátalma szirup
1/2 mokkáskanál Mézeskalács fűszerkeverék
Amennyi ellepi Tisztított víz

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Kollath reggeli alaprecept mindenmentesen

Bélflórabarát gyógyító csemege a mindennapokra

Mentesség:
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 10 perc + 1 éjszaka
  • 1 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

  • Antal Vali kedvence

Leírás

Megosztás

Régi honlapom Boszorkánykonyhájában a Kollath-reggeli volt az első egészségtudatos receptek egyike, amelyet közzétettem. Egy nagyon kedves követőm levele emlékeztetett arra, hogy nem találja a receptemet ezen az új honlapon, pedig nagyon nagy szüksége lenne rá. Úgyhogy íme, teljesítem a kérést.

Mit kell tudni a Kollath-reggeliről

A Kollath-reggeli szülőatyja Werner Georg Kollath német bakteriológus, higiénikus és élelmiszertudós volt. A teljes értékű élelmiszerek úttörőjének tartják. Évtizedeken keresztül vizsgálta a különböző mesterséges étrendek és élelmiszerek hatását a kísérleti állataira. Ezekre a kísérletekre és megfigyelésekre támaszkodva állította össze „Táplálékunk rangsorát”, amelyben táplálékainkat a feldolgozottságukból adódó értékcsökkenésük alapján csoportosította. Éles határt von az élő és élettelen táplálék között, azaz a hőkezelt és a nem hőkezelt élelmiszerek között.

Szerinte a róla elnevezett reggeli változatos nyers összetevőivel készült ételek azok, amivel a leginkább teljes értékű táplálékot tudunk bevinni a szervezetünkbe.

Milyen alapanyagokból áll a klasszikus Kollath-reggeli

  • gabona pelyhek: zabpehely, köles pehely, rozspehely, tönkölypehely (ha nem vagy gluténérzékeny), rizspehely, stb. (Soha nem búzapehely!)
  • egyéb őrlemények, darák: pl- kamut dara, földimandula őrlemény, esetleg 100%-os natúr kakaópor – a fehérbúzából készültek szintén kerülendők!
  • darált vagy tört olajosmagvak: dió, bokormogyoró, mandula, napraforgó, tökmag, lenmag pehely, vagy csíráztatott lenmag készítmények, darált mák, szezámpehely, szezámmag, chia mag, kesudió, pekándió
  • aszalt gyümölcsök (darabolva is jó), mint mazsola, sárgabarack, szilva, füge, vörösáfonya, meggy, stb.
  • friss gyümölcsök: alma, körte reszelve vagy kockázva, áfonya, feketeribizli, eper, kivi, gránátalma, banán, stb.
  • csipet só
  • víz
  • természetes édesítő: méz, szilvaszirup, juharszirup, gránátalma szirup
  • fűszerek: szegfűszeg, fahéj, gyömbér, kardamom
  • citromlével ízesíthető

Tanácsos minőségi (pl. bio vagy vegyszermentes háztáji) alapanyagok használata minden összetevőt illetően.

kollath-mix-antalvali

Fontos tudnivalók

  • A gabonák aránya mindig magasabb kell, hogy legyen, mint az olajos magvaké.
  • A gabonákat, magvakat mindig elkülönítve áztassuk be az aszalványoktól, és csak az elfogyasztás előtt öntsük össze.
  • Az őrölt olajosmagvakat nem minden esetben kell beáztatni, de a tört és egész magvakat igen.
  • A friss gyümölcsöket közvetlenül a fogyasztás előtt szeljük vagy kockázzuk bele.
  • Felöntésre, áztatásra mindig tiszta vizet használjunk, véletlenül se tejet vagy bármilyen tejterméket (egyes interneten keringő receptek ugyanis tejet vagy joghurtot javasolnak).

A Kollath-reggeli jótékony hatásai

  • 3-4 órán át jóllakottságérzetet ad a gyomor leterhelése nélkül
  • kiváló a székrekedés ellen
  • kíméletesen tisztítja a beleket
  • magas rosttartalmának köszönhetően bélflóra támogató
  • megfelelő diétába illesztve segít beállítani az ideális testsúlyt
  • fokozza a fizikai és szellemi teljesítőképességet, javítja a koncentrációt
  • javítja az emésztési komfortérzetet
  • csökkenti a káros koleszterin szintet
  • csonterősítő
  • hajerősítő
  • körömerősítő

Antal Vali

Lépések

1
Kész

Az aszalványokat és a pelyheket és magvakat beáztatjuk egy éjszakára külön-külön annyi tisztított vízbe, amennyi éppen ellepi.

2
Kész

Másnap reggel felszeljük vagy lereszeljük a friss gyümölcsöket, majd mindent összekeverünk. Fűszerezzük, édesítjük, savanyítjuk ízlés szerint, és már fogyasztható is.

3
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
alma-batata-cekla-kremleves-antalvali
előző
Alma-batáta-cékla krémleves
következő
Lencsefasírt Pálma módra
alma-batata-cekla-kremleves-antalvali
előző
Alma-batáta-cékla krémleves
következő
Lencsefasírt Pálma módra

Hozzászólás Elküldése

három × egy =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here