0 0
Alma-batáta-cékla krémleves

Krémlevesből soha sem lehet elég! Ha te is így gondolod, akkor okvetlenül kóstold meg ezt a mindenmentes finomságot is!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
2 nagyobb gumó Cékla
1 szép nagy Édesburgonya
1 nagyobb Alma
200 ml Kókusztejszín Ha nem vagy vegán, rendes tejszínnel is készítheted!
1 evőkanál Kókuszolaj
1 teáskanál Kókuszvirágcukor
1 szál Ázsiai citromfű elhagyható
1 mokkáskanál őrölt Szecsuáni bors ha pici babának készíted, akkor a borsot hagyd ki!
Ízlés szerint Himalaya só
1 liter Tisztított víz
ízlés szeint Citrom leve

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Alma-batáta-cékla krémleves

Olcsó, gyors és finom mindenmentes krémleves a borongós hideg napokra

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 40 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Lehet, hogy már unalmas vagyok a sok céklás receptemmel, de nem tehetek róla, hogy ennyire szeretem… Télen egyébként is a cékla az egyik legfőbb vitamin és ásványianyag forrás, pláne, ha egyéb szuperélelmiszerrel is kombinálod, mint például az alma vagy az édesburgonya.

Ma egy  mindenmentes krémlevest főztem, ami babáknak is bátran adható 7 hónapos kortól.  Elkészítése rendkívül egyszerű és gyors, kezdőknek sem törik bele a bicskájuk.

Hasznos tippek:

  • Ha nem vagy vegán, és tejmentességre sem vagy ítélve, akkor kókusztejszín helyett használhatsz rendes tejszínt is, de akkor egy kicsit más lesz az íze, elveszti az ázsiai jellegét.
  • Ha pici babának szeretnéd adni, akkor a szecsuáni borssal bánj csínján, vagy akár hagyd el!
  • Ha szereted a csípős ízeket, akkor megbolondíthatod egy kis csilivel is.
  • Ha nincs friss ázsiai citromfüved, semmi baj, nyugodtan hagyd ki.

Antal Vali

Cékla legfontosabb összetevői

Ásványianyagok, nyomelemek: vas, szilícium, réz, nátrium, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, jód, bór, mangán, lítium

Vitaminok: C, B1, B2, B6, B9 – Folsav, B3 – Niacin, B7 – Biotin, Cholin, H-vitamin

Gyógyhatású színanyagok: polifenol, antocián, flavonoid, karotinoidok, betanin

Egyéb növényi hatóanyagok: pektin, betain

Lépések

1
Kész

A céklákat, a batátát meghámozzuk, az almát kicsumázzuk, majd elnagyoltan felszeljük, és aprítógépben morzsásra aprítjuk.

2
Kész

A morzsalékot kókuszolajon átpirítjuk, majd felöntjük vízzel, fűszerezzük, és puhára főzzük. Általában 20 perc alatt teljesen szétfő, még akkor is, ha öreg a cékla.

3
Kész

Ha megfőtt, akkor botmixerezzük, ízesítjük citromlével, és krémesítjük a kókusztejszínnel. Ha túl híg lenne, akkor egy kevés rizsliszttel lehet sűríteni.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
lila-leves-antalvali
előző
Lila leves a szürke hétköznapokra
kollath-reggeli-antalvali
következő
Kollath reggeli alaprecept mindenmentesen
lila-leves-antalvali
előző
Lila leves a szürke hétköznapokra
kollath-reggeli-antalvali
következő
Kollath reggeli alaprecept mindenmentesen

Hozzászólás Elküldése

tizenhat + hét =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here