Hozzávalók
-
2 nagyobb gumó Cékla
-
1 szép nagy Édesburgonya
-
1 nagyobb Alma
-
200 ml KókusztejszínHa nem vagy vegán, rendes tejszínnel is készítheted!
-
1 evőkanál Kókuszolaj
-
1 teáskanál Kókuszvirágcukor
-
1 szál Ázsiai citromfűelhagyható
-
1 mokkáskanál őrölt Szecsuáni borsha pici babának készíted, akkor a borsot hagyd ki!
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
1 liter Tisztított víz
-
ízlés szeint Citrom leve
Leírás
Lehet, hogy már unalmas vagyok a sok céklás receptemmel, de nem tehetek róla, hogy ennyire szeretem… Télen egyébként is a cékla az egyik legfőbb vitamin és ásványianyag forrás, pláne, ha egyéb szuperélelmiszerrel is kombinálod, mint például az alma vagy az édesburgonya.
Ma egy mindenmentes krémlevest főztem, ami babáknak is bátran adható 7 hónapos kortól. Elkészítése rendkívül egyszerű és gyors, kezdőknek sem törik bele a bicskájuk.
Hasznos tippek:
- Ha nem vagy vegán, és tejmentességre sem vagy ítélve, akkor kókusztejszín helyett használhatsz rendes tejszínt is, de akkor egy kicsit más lesz az íze, elveszti az ázsiai jellegét.
- Ha pici babának szeretnéd adni, akkor a szecsuáni borssal bánj csínján, vagy akár hagyd el!
- Ha szereted a csípős ízeket, akkor megbolondíthatod egy kis csilivel is.
- Ha nincs friss ázsiai citromfüved, semmi baj, nyugodtan hagyd ki.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
|
2
Kész
|
A morzsalékot kókuszolajon átpirítjuk, majd felöntjük vízzel, fűszerezzük, és puhára főzzük. Általában 20 perc alatt teljesen szétfő, még akkor is, ha öreg a cékla. |
3
Kész
|
Ha megfőtt, akkor botmixerezzük, ízesítjük citromlével, és krémesítjük a kókusztejszínnel. Ha túl híg lenne, akkor egy kevés rizsliszttel lehet sűríteni. |