Hozzávalók
-
1 bögre Zabpehely
-
1 érett Banán
-
1 mokkáskanál Bourbon vanília por
-
1/2 teáskanál Sütőpor
-
1 csipet Himalaya só
-
3/4 bögre Tisztított víz
-
1 evőkanál Kókuszvirágcukorvagy egyéb egészséges alternatív édesítő
Leírás
Sziasztok, Barbi vagyok, a „Mindennapi vegánságok Barbi Kuckójából” csoport tulajdonosa. A teljesértékű növényi étrenddel, ételkészítési praktikákkal, bevált eszközökkel és módszerekkel szeretném megismertetni az embereket, illetve szeretném megmutatni, hogyan lehet ezt az étkezést becsempészni családok hétköznapjaiba. Két fiam van és egy lányom, akikkel nagyjából sikerült megszerettetnem a teljesértékű növényi ételeket. Nem mondom, hogy könnyű volt, de nem lehetetlen. Innentől itt, Antal Vali oldalán is szeretném bemutatni a legnépszerűbb receptjeimet, amelyek a legnagyobb sikert aratták.
Kezdeném a legnagyobb favorittal, a mindenmentes gofrival, ami nálunk a BEST OF reggelik közé tartozik. Imádjuk, mert egyszerű, mennyei és megunhatatlan!
Érdemes dupla adagot sütni! (Tapasztalatból mondom…) Tálalhatjuk cukormentes házi lekvárral, datolya karamellel, házi nutellával, de szoktunk jégkrém szendvicset is csinálni belőle, házi csoki fagyival!
Barbi
Itt találtok további fagylalt és jégkrém recepteket!
Lépések
1
Kész
|
Dobáljuk bele a turmixgépbe a hozzávalókat! Turmixoljuk 1 percig és gofri sütőben süssük pirosra! A sütőt az első sütés előtt érdemes olaj spray-vel befújni, főleg, ha már nem olyan új a sütőnk és tudjuk, hogy hajlamos beleragadni a tészta! FONTOS: hagyjuk kellő ideig sülni, mielőtt először kinyitnánk a sütőt és belekukkantanánk, mert ha úgy nézünk rá, hogy még híg a massza benne, akkor hajlamos szétszakadni nyitáskor. Ilyenkor sincs baj, csukjuk vissza és össze fog sülni! |
2
Kész
|
Tálalás |