Hozzávalók
-
6-8 kisebb üveghez
-
1 kg kimagozott, jó érett Szilvaínyencek aszalt szilvából is készíthetik, akkor édesebb lesz a végeredmény
-
2 közepes Lila hagymaReszelve
-
5 dkg friss GyömbérReszelve
-
3 gerezd FokhagymaPréselve
-
3 evőkanál házi Mustár
-
2 dl száraz, testes Vörösbor
-
1 mokkáskanál frissen őrölt Tarkabors
-
1 bio Citrom héjaReszelve, vagy 4 csepp bio citrom illóolaj
-
1 Citrom leve
-
1/2 mokkáskanál Fahéj
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
A szilva az egyik kedvenc gyümölcsöm. Amilyen ételbe csak lehet, belekomponálom a szilva valamilyen formáját. Aszaltszilvás receptjeim Karácsony táján a legnépszerűbbek.
Ezt a receptemet nemcsak ínyenceknek ajánlom, hanem mindenkinek, aki szereti a különleges ízesítőket és szószokat, hisz kivételesen nem édességet, és nem is ünnepi ételt készítettem belőle, hanem mustárt.
Nagyon izgalmas ízélményt ad a vadhúsoknak, de salátaöntetként vagy grillételek mellé is kiváló.
Eredetileg jól megérett szilvából készül, de ha aszalt szilvából készíted, akkor előtte érdemes pár órára beáztatnod egy kevés tisztított vízbe, és az áztató vízzel együtt kezdd el főzni!
Ebből a mennyiségből valamivel több, mint 1 liter lesz. Én kis üvegekbe szoktam eltenni. Felbontás után hűtőben tartandó!
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A kimagozott szilvát a reszelt lilahagymával egy nagyobb lábosban lassú tűzön megrottyantjuk a borban, míg a szilva össze nem esik, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. |
2
Kész
|
Az újraforrástól számítva cirka 15-20 percig rotyogtatjuk folyamatos kevergetés mellett. |
3
Kész
|
Ezután botmixerrel pépesítjük, majd újra tűzre tesszük, és 2-3 percig még főzzük. |
4
Kész
|
Takaréklángra tesszük, és közben kisebb üvegekbe merjük. Az üvegeket azonnal légmentesen lezárjuk, és fejre fordítjuk pár percre. |