4 0
Szilvamustár

Ha igazi ínyencnek tartod magad, akkor mindenképpen készítsd el és kóstold meg ezt a különleges szilvamustárt, ami BBQ szószként is kiváló. Én tarjához szoktam tálalni húsimádó barátaimnak.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

6-8 kisebb üveghez
1 kg kimagozott, jó érett Szilva ínyencek aszalt szilvából is készíthetik, akkor édesebb lesz a végeredmény
2 közepes Lila hagyma Reszelve
5 dkg friss Gyömbér Reszelve
3 gerezd Fokhagyma Préselve
3 evőkanál házi Mustár
2 dl száraz, testes Vörösbor
1 mokkáskanál frissen őrölt Tarkabors
1 bio Citrom héja Reszelve, vagy 4 csepp bio citrom illóolaj
1 Citrom leve
1/2 mokkáskanál Fahéj
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Szilvamustár

Nem csak ínyenceknek

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

  • 6-8 kisebb üveghez

Leírás

Megosztás

A szilva az egyik kedvenc gyümölcsöm. Amilyen ételbe csak lehet, belekomponálom a szilva valamilyen formáját. Aszaltszilvás receptjeim Karácsony táján a legnépszerűbbek.

Ezt a receptemet nemcsak ínyenceknek ajánlom, hanem mindenkinek, aki szereti a különleges ízesítőket és szószokat, hisz kivételesen nem édességet, és nem is ünnepi ételt készítettem belőle, hanem mustárt.

Nagyon izgalmas ízélményt ad a vadhúsoknak, de salátaöntetként vagy grillételek mellé is kiváló.
Eredetileg jól megérett szilvából készül, de ha aszalt szilvából készíted, akkor előtte érdemes pár órára beáztatnod egy kevés tisztított vízbe, és az áztató vízzel együtt kezdd el főzni!

Ebből a mennyiségből valamivel több, mint 1 liter lesz. Én kis üvegekbe szoktam eltenni. Felbontás után hűtőben tartandó!

Antal Vali

(Visited 1 095 times, 2 visits today)

Lépések

1
Kész

A kimagozott szilvát a reszelt lilahagymával egy nagyobb lábosban lassú tűzön megrottyantjuk a borban, míg a szilva össze nem esik, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is.

2
Kész

Az újraforrástól számítva cirka 15-20 percig rotyogtatjuk folyamatos kevergetés mellett.

3
Kész

Ezután botmixerrel pépesítjük, majd újra tűzre tesszük, és 2-3 percig még főzzük.

4
Kész

Takaréklángra tesszük, és közben kisebb üvegekbe merjük. Az üvegeket azonnal légmentesen lezárjuk, és fejre fordítjuk pár percre.
Még forrón szárazdunsztba tesszük. Pár nap után mehet a helyére!
Felbontás után hűtőben tartandó!

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
padlizsankrem-szenegeto-modra
előző
Padlizsánkrém szénégető módra
következő
Sonkás spárga kukoricatésztával
padlizsankrem-szenegeto-modra
előző
Padlizsánkrém szénégető módra
következő
Sonkás spárga kukoricatésztával

Hozzászólás Elküldése