Hozzávalók
-
1 csomag Spárga
-
10 dkg, vékonyan szeletelt SonkaVéletlenül se gépsonkára gondoljatok.
-
10 dkg, reszelt SajtÉrlelt fajt
-
25 dkg Kukoricatészta
-
2 evőkanál Kacsazsír
-
5 gerezd Fokhagyma
-
2 kanál Extraszűz olívaolaj
Leírás
Mivel nemsokára vége a spárgaszezonnak, az idén minden nagyon pillanatok alatt érik, ezért még gyorsan megosztom veletek a vasárnapi ebédem receptjét.
Hirtelen ötlettől vezérelve készült, és nagyon gyorsan, mert már igencsak éhes voltam! 🙂
Hogy finom volt, arra a kényes ízlésű fiam a tanú. Mind megette! 🙂
Jó étvágyat!
Pálma
Lépések
1
Kész
|
A kacsazsírban megpirítjuk a sonkát! A legjobb a jó minőségű Serrano, Prosiutto sonka lenne. |
2
Kész
|
A zsírban, amiben a sonkát sütöttük, beletesszük a spárgát és néha megforgatva puhára pároljuk-sütjük. |
3
Kész
|
Még a serpenyőben rátesszük a szeletel sajtot és hagyjuk, hogy ráolvadjon. Egy lapos fakanállal alányúlunk és a sült sonka tetejére helyezzük. |
4
Kész
|
Közben a kukoricatésztát kifőzzük, majd kevés olívaolajjal és frissen kinyomott fokhagymával keverjük össze, majd a sonkás spárga mellé halmozzuk, és jóízűen elfogyasztjuk. |