Hozzávalók
-
Szósz
-
4 közepes érett Paradicsom
-
2 piros húsú PaprikaPl.: kápia, kaliforniai, pritamin...
-
3-4 db Aszaltparadicsom
-
1 kisebb gerezd Fokhagyma
-
1 nagy szem puha datolya Datolyavagy 1 teáskanál datolya szirup vagy agavé szirup
-
1/2 kisebb Citrom leve
-
1 csipet Füstölt fűszerpaprika
-
1 csipet Kakukkfű
-
1 csipet Majoránna
-
1 diónyi Lilahagyma
-
Lecsó
-
4 húsos Paradicsom
-
2 kisebb Bébicukkíni
-
4-5 különböző színű Paprika
-
1 közepes Lilahagyma
-
1 mokkáskanál Extraszűz olívaolaj
-
1 csipet Kakukkfű
-
1 csipet Majoránna
-
ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Nálam a nyár derekán mindig nagy sláger a nyers élő étel. Csodálkoztam is, hogy a híres nyers lecsóm receptjét hogyhogy nem osztottam még meg.
A lecsó az az étel, amit legalább 30-féleképpen el tudok készíteni: szalonnás, kolbászos, tojásos – és ezek kombinációi; zöldbabos, tökös, cukkinis, padlizsános – és ezek kombinációi; sok paradicsommal, kevés paradicsommal; olaszosan, görögösen, franciásan, spanyolosan; rizsesen, tésztásan, kölesesen, bulgurosan, zabpelyhesen; csípősen, édesen, savanyúan, tejfölösen, tejszínesen; grillezve, bográcsban, cserépben, sütőben és nyersen. Ez utóbbinak az az előnye, hogy percek alatt elkészül, és azonnal fogyasztható.
A hozzávalók tekintetében bátran variálj, a szószt pedig kóstolgasd, hogy az íze a lehető legközelebb álljon a főtt lecsóéhoz. A fűszereket ne sajnáld belőle, mert a nyers zöldségek sokkal több fűszert felvesznek, mint a főtt.
Hasznos tippek:
- Ha nem elég krémes a szósz, turmixolj bele fél marék kesudiót.
- Ha teszel bele padlizsánt is, akkor azt áztasd be előtte sós vízbe, hogy ne legyen keserű.
- Minél tovább tartod lesózva a zöldségeket, annál puhább lesz a húsuk.
- Aki csípősen szereti, az tehet hozzá friss csilipaprikát, macskapöcsét, hegyes erőset vagy bogyiszlóit.
Lépések
1
Kész
|
Előkészítés |
2
Kész
|
Szósz elkészítése |
3
Kész
|
Lecsó összeállítása |