Hozzávalók
-
2 evőkanál Zöldagyag
-
1 teáskanál Szódabikarbóna
-
1 teáskanál szárított, porrá őrölt Borsmenta levél
-
1 mokkáskanál szárított, porrá őrölt Jázminpakóca levélMás néven stevia levél
-
3 csepp Borsmenta illóolaj
Leírás
Ezt a fogpor receptet nagyon régen alkottam, és nem is tudom, miért nem tettem közzé eddig a Boszorkánykonyhában. Nemrég meghívott vendég voltam a tévében, ahol a szódabikarbónáról és felhasználási területeiről volt szó, és a szájápolásnál eszembe jutott a recept, ráadásul már a zöldagyag is olcsón beszerezhető hozzá.
A zöldagyag kiváló tisztító, lepedékeltávolító, szájnyálkahártya és ínyregeneráló, fertőtlenítő. Antiszeptikus hatása csak és kizárólag a káros anyagokra hat. Egyedül ott fejti ki hatását, ahol szükséges, így megkíméli azokat a regeneráló elemeket, amelyek hozzájárulnak a fogágy gyógyulásához. Fehérítő és polírozó hatása közismert.
A szódabikarbóna kiváló fogfehérítő, lúgosító szer. Megakadályozza a saveróziót.
A stevia antibakteriális hatása és kedvező ásványianyag-tartalma miatt kiválóan alkalmas a fogszuvasodás és egyéb szájbetegségek megelőzésére, gyógyítására. Előnyös tulajdonságai miatt számos országban fogkrémet és szájöblítőszert is készítenek a felhasználásával, amelyeket sikeresen használnak ínybetegségek és fogfájás kezelésére.
A borsmenta fertőtlenít, és megszünteti a kellemetlen szájszagot, frissíti a leheletet.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Elkészítése1. A porokat összekeverjük, majd átszitáljuk. |
2
Kész
|
HasználataFogmosáskor a nedves fogkefét belemártjuk, és a megszokott módon fogat mosunk vele. |