0 0
Babos lecsó mazsolás kuszkusszal

Csapjunk a lecsóba - ezúttal babbal! Ha te is rajongsz a lecsó-félékért, akkor ezt mindenképpen meg kell kóstolnod!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
Lecsóhoz
1 bögre Paradicsomos bab adalékmentes paradicsomos babkonzervvel helyettesíthető
3 db Paprika
1 kisebb Bébicukkíni
2 közepes Paradicsom
1 nagyobb Vöröshagyma
1 gerezd Fokhagyma
1 csipet Kakukkfű
1 csapott mokkáskanál Tarkabors
1 mokkáskanál Füstölt fűszerpaprika
1 mokkáskanál Köménymag
1 evőkanál Extraszűz olívaolaj
ízlés szerint Himalaya só
Mazsolás kuszkusz
1 bögre Kuszkusz
2 bögre forró Zöldségalaplé Helyettesíthető bio leveskockával
1 marék Mazsola
1 evőkanál aprított Aszaltparadicsom
1 teáskanál Baharat bármilyen arab fűszerkeverékkel helyettesíthető
1 csipet Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Babos lecsó mazsolás kuszkusszal

Különleges egytálétel az arab ízvilág kedvelőinek - hús- és tejmenetesen

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 30 perc
  • 2 Főre
  • Közepes
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

  • Lecsóhoz

  • Mazsolás kuszkusz

Leírás

Megosztás

Minden évben szoktam befőzni paradicsomos babot. Mivel megbontottam egy üveggel a héten, a maradékot el kellett hogy használjam, hisz tartósítószer nélkül tettem el (mindent mindig úgy teszel el), és felbontás után emiatt nem áll el túl sokáig. Mivel itt a lecsó szezon, ezért úgy döntöttem, hogy lecsó lesz belőle. Nem maradt túl sok bab, ezért mindenképpen dukál hozzá valamilyen köret is! Gondoltam, ha már a lecsó nem lesz hagyományos, akkor a köret se legyen az! Úgyhogy mazsolás kuszkuszt készítettem mellé, amit megbolondítottam egy kis aszalt paradicsommal.

Hasznos tippek:

  • Ha te nem szoktál paradicsomos babot befőzni, akkor adalékmentes paradicsomos babkonzervvel helyettesítheted.
  • Ha nem ismered a Baharat fűszerkeveréket, akkor tanuld meg elkészíteni, mert különlegesen finom. Itt találod a receptjét.
  • Baharat helyett használhatsz a kuszkuszhoz libanoni hétfűszer keveréket is, vagy bármilyen arab fűszerkeveréket. De ha csak egy kis koriandert, római köményt és szerecsendiót teszel bele, akkor már jók vagyunk.
  • Ha nincs zöldségalapleved, akkor a kuszkuszt készítheted bio vegetával vagy bio leveskockával is.
  • A cukkini helyett vagy mellé tehetsz bele padlizsánt is, mint a franciák a ratatouillebe.
  • Aki szereti a csípőset, az természetesen tehet bele még csípőspaprikát, bár a baharat eleve csípős fűszerkeverék.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A köménymagot kipattogtatjuk a felforrósított edényben. A hagymát szálasra vágjuk, és egy kis víz hozzáadásával megdinszteljük a kipattogtatott köményre öntött olívaolajon. Ha már üveges a hagyma, lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a füstölt fűszerpaprikát.

2
Kész

Hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket, és visszatéve a tűzre pirítjuk egy kicsit, majd aláöntünk egy kis vizet, hogy párolódjon. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és belepréseljük a fokhagymát.

3
Kész

Ha már majdnem kész hozzáadjuk a paradicsomos babot, és egyszer összerottyantjuk. Mazsolás kuszkusszal tálaljuk.

4
Kész

Mazsolás kuszkusz

A kuszkuszt összekeverjük az aszaltparadicsommal és a mazsolával, és leöntjük a forrásban lévő zöldség alaplével. Sózzuk, fűszerezzük, jól elkeverjük, lefedjük, és állni hagyjuk, amíg a kuszkusz magába nem szívja a levet. Utána tálaljuk.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Lecsó – főzés nélkül
következő
Lencsekenyér vöröslencséből
előző
Lecsó – főzés nélkül
következő
Lencsekenyér vöröslencséből

2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Kedves Antal Vali, ez az első recept, amit feldob öntől a google „candida diéta” címmel, de ebben a receptben sem a bab, sem a mazsola, sem a kuszkusz nem megengedhető a candida diétában. Ez félrevezető lehet azoknak, akik komolyan akarják venni a diétát.

Ahány candida diéta, annyi féle tiltás vagy engedés. Én a mérvadónak a téma legnagyobb szaktekintélyének, Dr. Papp B. János orvosprofesszor diétáját tartom, aki könyvet is írt erről. A mögöttem álló 35 évnyi természetgyógyász tapasztalat is azt mondatja, hogy nem az élelmiszereket kell drasztikusan megvonni, hanem a kiváltó okokat megszüntetni. Mivel a candida gomba az ember szervezetében a káros anyagok elbontásáért felelős, akkor szaporodik el kórosan, ha sok bennünk a toxin, legfőképp a nehézfém és a paraziták. Ezért számomra a candida diéta minden esetben a módszeresen összeállított méregtelenítő kúrák kísérője, mert önmagában alkalmazva kivétel nélkül minden esetben hatástalan – bármennyi élelmiszert is teszünk tiltólistára. Dr. Papp B. János szerint a következők tilosak: cukor, ecet, tojás, tej és minden tejtermék, élesztő, gomba, finomított szénhidrátok (lisztek, kandírozott gyümölcsök). Nem ajánlott a hús, a magas glikémiás indexű élelmiszerek, 100%-os almalé, szőlőlé, narancslé, őszilé, kajszilé – ha napi 50 ml-nél többet fogyasztunk belőle.

A klinikán ahol dolgozom, számtalan gyógyult candidás a bizonyíték arra, hogy nem az indokolatlanul szigorú diéta hozza meg a sikereket, hanem a tisztító kúrák. Mert a candida nem betegség, hanem egy tünet! Ráadásul olyannyira nem vagyunk egyformák az anyagcsere tekintetében sem, hogy ami az egyik embernek jó, az a másiknak nem. Ezért szoktuk a diéták és kúrák összeállítása előtt felrajzolni a pácienseink egyéni anyagcsere térképét, ami pontosan meghatározza, hogy annak az illetőnek mely élelmiszerek lesznek hasznosak, és melyek nem.

Hozzászólás Elküldése

tizenhat − 1 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here