Hozzávalók
-
2 öklömnyi Cékla
-
4 evőkanál Kókusztejszín
-
1/2 teáskanál őrölt Köménymag
-
1/2 mokkáskanál frissen őrölt Tarkabors
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Vali 2025-ös Nagy Vegán-Téné kihívásához szeretnék hozzájárulni ezzel a recepttel, amit a kényszer szült, és megvalósult a maradék mentés is. Valihoz hasonlóan én is szeretek felhasználni minden maradékot, és én is sokszor járok úgy, hogy abból kell főznöm, amit találok. Ez a recept is így született, ugyanis reggel rádöbbentem, nincsen semmi salátának való zöldség a hűtőben. A magaságyásban viszont még csücsült pár cékla (nem szoktam felszedni őket, mert így állnak el a legjobban), a frigóban pedig szomorkodott egy bontott konzerv kókuszkrém. Fűszerek pedig mindig vannak itthon…
Boda Barbara
Az eredeti recept itt olvasható.
Érdemes ellátogatni a főzőtáborainkba is!
Antal Vali hasznos tippjei:
- Ha savanykásabbra szeretnéd, akkor kókuszjoghurttal is készítheted, vagy tegyél hozzá egy kis citromlevet!
- Meg lehet bolondítani egy kis reszelt tormával is.
- Én a legjobban úgy szeretem, ha egy kisebb gerezd préselt fokhagymát is hozzákeverek.
Lépések
1
Kész
|
A céklákat nagylyukú reszelőn lereszeljük, és ősszekeverjük a többi hozzávalóval. |