9 0
Fogyasztó és méregtelenítő leves – avagy a klasszikus „Káposztaleves”

Januárban a legtöbben fogadkoznak, hogy "lefogyok, többet mozgok, egészségesebben étkezem" stb. Itt az ideje belevágni! A fogyókúrás Káposztaleves-kapszula helyett válaszd az igazit! Sokkal hatékonyabb!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 kg bio Vöröshagyma
0.5 kg bio Zellergumó
0.5 kg bio Paradicsom vagy télen fél liter tartósítószer nélküli házi paradicsomlé
1 csecsemőfej nagyságú bio Káposzta
Ízlés szerint friss Csili
1 szál közepes bio Sárgarépa
Étkezésenként 1 gerezd Fokhagyma Nem kell belefőzni, csak fogyasztás előtt a leveshez adni!
Tisztított víz Annyi, amennyi a felkockázott hozzávalókat ellepi.

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Fogyasztó és méregtelenítő leves – avagy a klasszikus „Káposztaleves”

Az ősi gyógyító kínai konyha eredeti receptje fogyókúrához és béltisztításhoz Dr. Chen Zhen nyomán

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 3 és fél óra
  • 1 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ennek a levesnek a receptje különböző hibás változatokban kering a neten. Azért tartom fontosnak újra közzétenni az eredeti változatot, hogy elkerüld a tipikus hibákat, hogy valóban elérd azt a hatást, amit hivatott képviselni.

Ha csak fincsi levest szeretnél főzni, akkor nem gond, ha hozzáteszel, vagy elveszel belőle egy kicsit, de ha a hatására is kíváncsi vagy, akkor pontosan be kell tartani a receptúrát, mint egy „gyógyszernél”. Nem lehet belőle sem kihagyni, sem hozzátenni, sem helyettesíteni semmit. Volt egy páciensem, akinél semmilyen hatása nem volt a levesnek, és kiderült, hogy jól megsózta, mert szerinte úgy finomabb! De volt olyan is, aki vegetával ízesítette, mert megszokta, hogy mindenbe rak (vegetafüggőség az ízfokozók miatt!!!) Csak hogy ennél a levesnél tudomásul kell venni, hogy célirányosan van összerakva a biokémiája, és ha belepiszkálunk, akkor valóban csak egy fincsi leves lesz belőle!

Fontos tudnod:

  • A kúra időtartama 7 – 10 nap, ha semmi mást nem eszünk, csak a levest.
  • Ha fogyasztunk mellé mást is (ami kizárólag barnarizs lehet, nyers gyümölcsök és zöldségek – más nem!), akkor is csak 2 és fél – 3 hét lehet a kúra maximális időtartama.
  • Nem szabad egész hétre előre megfőzni az adagot, hanem mindig frissen az aznapit.
  • Egy nap bármekkora adag fogyasztható belőle, de minimum óránként egy deci.
  • A napi adagot 8 órán belül javasolt elfogyasztani, hogy az emésztőrendszer tudjon 16 órát pihenni.
  • Soha ne fogyasszuk hidegen vagy tűzforrón, mindig melegen vagy langyosan.
  • Ne mikrózzuk!!!
  • Tehetsz bele minden étkezés előtt frissen egy fokhagymát, amire rámered a meleg levest, majd összekevered. A fokhagymát nem szabad belefőzni!
  • A kúrát egy hónap múlva megismételhetjük, de évi 6-nál többször nem.
  • A kúra hatásfokát fokozhatjuk, ha minden nap emeljük a chili adagot.
  • Ez a leves alkalmatlan arra, hogy átfogó méregtelenítést végezzünk vele, hatásfoka egy általános kis béltisztításnak felel meg. Aki még nem végzett átfogó nagy méregtelenítést, az ne várjon radikális eredményeket a levestől. Nagy méregtelenítés utáni szintmegtartásra viszont kiváló!
  • Ha gyulladás van a szervezetedben, vagy allergiás vagy, akkor ne alkalmazd a túl sok paradicsom miatt
  • Beteg emberek testsúlycsökkentésére, és méregtelenítésére csak akkor alkalmazzuk, ha hozzáértő orvos is javasolja.
  • Lehetőleg bio, vagy vegyszermentes alapanyagokat használj, hogy ne terheld a szervezeted peszticidekkel!

A kúra helyes alkalmazása esetén kb. 5 felesleges kilótól szabadulhatunk meg szenvedés és éhezés nélkül, miközben tisztul a szervezetünk is. Ha ideális a testsúlyunk, akkor csak méregtelenítésre is használhatjuk, ugyanis akkor nem fogyaszt.

Hozzátenném, hogy ennél lényegesen olcsóbb és hatékonyabb méregtelenítő és testsúlycsökkentő módszerek is vannak, csak azért láttam fontosnak feltenni a recept helyes változatát, hogy ne rombold az egészséged a neten keringő többi hibásan közölt káposztaleves receptúrával.

Kiszámoltam a napi adag költségeit a biopiacok 2018-as átlag árával, és az egész napi levesadagodat 1850 Ft-ból tudod elkészíteni.  Ami azt jelenti, hogy a 10 napos kúra ára 18500 Ft, ami nem tűnik drágának, de ha azt vesszük, hogy egy átfogó egy hónapos béltisztítás, vértisztítás, máj és epetisztítás, sejtszintű méregtelenítés ára – táplálék-kiegészítőkkel együtt – alig több, mint 24000 Ft, akkor érdemes elgondolkodnunk!

Antal Vali

Lépések

1
Kész

Az összes hozzávalót apró kockákra vágjuk, majd megpároljuk egy nagyon kevés olívaolajon, (vagy ha van erre speciális edényed, akkor készítsd zsiradék nélkül,) majd egy kevés tisztított vízzel (lehetőleg ne többel, mint amennyi ellepi a hozzávalókat) 3 órán keresztül főzzük nagyon lassú tűzön, úgy, hogy ne zubogjon csak gyöngyözzön, mint a jó húsleves.

2
Kész

Ízesítsük chilivel, vagy adalék mentes chilipasztával - lehetőleg minél többel, amit még elbír a nyelvünk. Próbáljuk meg nem megsózni, legfeljebb egy csipet himaláya sóval, vagy egy kiskanál jó minőségű szója szósszal vagy tamari szósszal. Akkor csináltuk jól, ha jó sűrű levest kapunk. Ha nagyon elfőne a víz, apránként lehet pótolgatni!

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Átlagpontszám:
(5)
Összes Értékelés:1

Ezt a levest minden éveben kétszer fogyasztom kúraszerűen, és működik! 3-4 kilótól mindig megszabadít!

csicsoka-salata-antalvali
előző
Csicsóka saláta – variálható alaprecept
ragyogo-szajfeny-antalvali
következő
Ragyogó szájfény – ápoló hatással
csicsoka-salata-antalvali
előző
Csicsóka saláta – variálható alaprecept
ragyogo-szajfeny-antalvali
következő
Ragyogó szájfény – ápoló hatással

2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Kár, hogy nem lehet lefőzni pár napra előre. Mindenképp három órát kell rotyogtatni? Nem lehet kicsit kevesebbet?

Fontos a három órás lassú főzés, hisz ezáltal koncentrálódnak a hatóanyagok. 2-3 napra előre bátran főzd le, attól még nem lesz semmi baj, csak 3 napnál öregebb levest ne egyél. Van úgy, hogy én is lefőzök magamnak 2 napi adagot előre.

Hozzászólás Elküldése

12 + 12 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here