Hozzávalók
-
1 kg bio Vöröshagyma
-
0.5 kg bio Zellergumó
-
0.5 kg bio Paradicsomvagy télen fél liter tartósítószer nélküli házi paradicsomlé
-
1 csecsemőfej nagyságú bio Káposzta
-
Ízlés szerint friss Csili
-
1 szál közepes bio Sárgarépa
-
Étkezésenként 1 gerezd FokhagymaNem kell belefőzni, csak fogyasztás előtt a leveshez adni!
-
Tisztított vízAnnyi, amennyi a felkockázott hozzávalókat ellepi.
Leírás
Ennek a levesnek a receptje különböző hibás változatokban kering a neten. Azért tartom fontosnak újra közzétenni az eredeti változatot, hogy elkerüld a tipikus hibákat, hogy valóban elérd azt a hatást, amit hivatott képviselni.
Ha csak fincsi levest szeretnél főzni, akkor nem gond, ha hozzáteszel, vagy elveszel belőle egy kicsit, de ha a hatására is kíváncsi vagy, akkor pontosan be kell tartani a receptúrát, mint egy „gyógyszernél”. Nem lehet belőle sem kihagyni, sem hozzátenni, sem helyettesíteni semmit. Volt egy páciensem, akinél semmilyen hatása nem volt a levesnek, és kiderült, hogy jól megsózta, mert szerinte úgy finomabb! De volt olyan is, aki vegetával ízesítette, mert megszokta, hogy mindenbe rak (vegetafüggőség az ízfokozók miatt!!!) Csak hogy ennél a levesnél tudomásul kell venni, hogy célirányosan van összerakva a biokémiája, és ha belepiszkálunk, akkor valóban csak egy fincsi leves lesz belőle!
Fontos tudnod:
- A kúra időtartama 7 – 10 nap, ha semmi mást nem eszünk, csak a levest.
- Ha fogyasztunk mellé mást is (ami kizárólag barnarizs lehet, nyers gyümölcsök és zöldségek – más nem!), akkor is csak 2 és fél – 3 hét lehet a kúra maximális időtartama.
- Nem szabad egész hétre előre megfőzni az adagot, hanem mindig frissen az aznapit.
- Egy nap bármekkora adag fogyasztható belőle, de minimum óránként egy deci.
- A napi adagot 8 órán belül javasolt elfogyasztani, hogy az emésztőrendszer tudjon 16 órát pihenni.
- Soha ne fogyasszuk hidegen vagy tűzforrón, mindig melegen vagy langyosan.
- Ne mikrózzuk!!!
- Tehetsz bele minden étkezés előtt frissen egy fokhagymát, amire rámered a meleg levest, majd összekevered. A fokhagymát nem szabad belefőzni!
- A kúrát egy hónap múlva megismételhetjük, de évi 6-nál többször nem.
- A kúra hatásfokát fokozhatjuk, ha minden nap emeljük a chili adagot.
- Ez a leves alkalmatlan arra, hogy átfogó méregtelenítést végezzünk vele, hatásfoka egy általános kis béltisztításnak felel meg. Aki még nem végzett átfogó nagy méregtelenítést, az ne várjon radikális eredményeket a levestől. Nagy méregtelenítés utáni szintmegtartásra viszont kiváló!
- Ha gyulladás van a szervezetedben, vagy allergiás vagy, akkor ne alkalmazd a túl sok paradicsom miatt
- Beteg emberek testsúlycsökkentésére, és méregtelenítésére csak akkor alkalmazzuk, ha hozzáértő orvos is javasolja.
- Lehetőleg bio, vagy vegyszermentes alapanyagokat használj, hogy ne terheld a szervezeted peszticidekkel!
A kúra helyes alkalmazása esetén kb. 5 felesleges kilótól szabadulhatunk meg szenvedés és éhezés nélkül, miközben tisztul a szervezetünk is. Ha ideális a testsúlyunk, akkor csak méregtelenítésre is használhatjuk, ugyanis akkor nem fogyaszt.
Hozzátenném, hogy ennél lényegesen olcsóbb és hatékonyabb méregtelenítő és testsúlycsökkentő módszerek is vannak, csak azért láttam fontosnak feltenni a recept helyes változatát, hogy ne rombold az egészséged a neten keringő többi hibásan közölt káposztaleves receptúrával.
Kiszámoltam a napi adag költségeit a biopiacok 2018-as átlag árával, és az egész napi levesadagodat 1850 Ft-ból tudod elkészíteni. Ami azt jelenti, hogy a 10 napos kúra ára 18500 Ft, ami nem tűnik drágának, de ha azt vesszük, hogy egy átfogó egy hónapos béltisztítás, vértisztítás, máj és epetisztítás, sejtszintű méregtelenítés ára – táplálék-kiegészítőkkel együtt – alig több, mint 24000 Ft, akkor érdemes elgondolkodnunk!
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Az összes hozzávalót apró kockákra vágjuk, majd megpároljuk egy nagyon kevés olívaolajon, (vagy ha van erre speciális edényed, akkor készítsd zsiradék nélkül,) majd egy kevés tisztított vízzel (lehetőleg ne többel, mint amennyi ellepi a hozzávalókat) 3 órán keresztül főzzük nagyon lassú tűzön, úgy, hogy ne zubogjon csak gyöngyözzön, mint a jó húsleves. |
2
Kész
|
Ízesítsük chilivel, vagy adalék mentes chilipasztával - lehetőleg minél többel, amit még elbír a nyelvünk. Próbáljuk meg nem megsózni, legfeljebb egy csipet himaláya sóval, vagy egy kiskanál jó minőségű szója szósszal vagy tamari szósszal. Akkor csináltuk jól, ha jó sűrű levest kapunk. Ha nagyon elfőne a víz, apránként lehet pótolgatni! |
2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Kár, hogy nem lehet lefőzni pár napra előre. Mindenképp három órát kell rotyogtatni? Nem lehet kicsit kevesebbet?
Fontos a három órás lassú főzés, hisz ezáltal koncentrálódnak a hatóanyagok. 2-3 napra előre bátran főzd le, attól még nem lesz semmi baj, csak 3 napnál öregebb levest ne egyél. Van úgy, hogy én is lefőzök magamnak 2 napi adagot előre.