Hozzávalók
-
2.5 dl fejtett vagy mirelit Zöldborsó
-
1 szál Sárgarépa
-
2 marék Basmati rizs
-
2 evőkanál KókuszolajTisztított vajjal is nagyon finom!
-
1 kisebb Vöröshagyma
-
1 teáskanál Barnarizsliszt
-
1 púpozott mokkáskanál Tárkony
-
Ízlés szerint frissen őrölt Tarkabors
-
1 evőkanál Rapunzel levesporÉtelízesítő helyett használom, ugyanis ez teljesen organikus, semmi adalék és aroma nincs benne.
-
1,2 liter Tisztított víz
-
1 kisebb csokor friss Petrezselyem
Leírás
Ne kérdezd, hogy jutott eszembe megkreálni egy ilyen levest, de mivel tavaszi böjtön vagyok, amiről naponta tudósítok is, mindenképpen szerettem volna megalkotni egy tartalmas, laktató, mégis a böjt szabályainak megfelelő levest. Beugrott a görög citromos rizsleves, a borsóleves és a tavaszi zöldségleves képe is, aztán úgy döntöttem, hogy miért ne készíthetném el egy fazékba mind a hármat?
A végeredmény nagyon finom lett, igazi tápcsatorna-barát, böjtös egytálétel kerekedett ki belőle.
Hasznos tippek:
- Turmixolva babáknak is adható 7 hónapos kortól.
- Ha édesebben szereted a borsós ételeket, akkor főzz bele egy kisebb jázminpakóca (stevia) levelet.
- Tálaláskor tehetsz a tetejére friss petrezselyem zöldet, de vágott snidlinget is.
- Rizs helyett árpagyönggyel is készítheted, de akkor már nem lesz gluténmentes.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A kókuszolajon (vagy a tisztított vajon) üvegesre dinszteltem a hagymát, majd hozzáadtam a felkarikázott sárgarépát, és a borsót is. |
2
Kész
|
Kicsit pároltam őket, majd meghintettem egy teáskanál barnarizsliszttel, és felöntöttem a vízzel. Hozzáadtam a Rapunzel levesport és a fűszereket is. |
3
Kész
|
Beledobtam a rizst is, és készre főztem. |
3 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Remek ötlet ez a tárkonyos rizi bizi leves , már is nem kell gondolkodni mit is főzzek . ehhez tarkedlit , szílva lekvárral , de lehet hogy mangalica májat jó vörös hagymával . főtt burgonyával. és savanyú káposztával. v, cékla.
Elkészítettem, és ez valami isteni finom. Szerintem gyakori vendég lesz az asztalomon!
Én is sokszor elkészítem, mert a páromnak is nagyon bejött. Főleg a tavaszi borsószezonban lesz isteni finom, amikor frissen fejtett cukorborsóból készítem.