1 0
Krumplisaláta lilaburgonyából

Hagyd a megszokottat, és próbálj ki valami különlegeset! Én is így voltam a lilaburgonyával: az elkészítési mód megszokott, az alapanyag viszont más.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
60 dkg Lilaburgonya
2 kibédi Lilahagyma
3 evőkanál Extraszűz olívaolaj
3 evőkanál Balzsamecet
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Krumplisaláta lilaburgonyából

Csak lila összetevőkből készült mindenmentes ételkülönlegesség.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 50 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Az édesburgonyát már legalább egy évtizede használom, de a lilaburgonyával csak pár éve találkoztam először. Az első lilaburgonyából készült étel – amit kóstoltam – a szomszéd nénim által készített szilvásgombóc volt. Eléggé bizarr látványt nyújtott ibolyalila színével.

Aztán elkezdtem én is barátkozni vele, és rájöttem, hogy kiváló salátákhoz, ugyanis még hosszú főzés esetén sem esik szét, szépen szelhető marad. Azóta is salátákhoz használom a legszívesebben, ráadásul impozáns színe különlegessé teszi a belőle készült ételeket. Kicsit édesebb, mint a sárga héjú krumpli, de közel sem olyan édes, mint az édesburgonya,

Ezt a mai ételt teljesen a lila és a bíbor színeknek szenteltem.

Antal Vali

lilaburgonya

(Visited 251 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A lilakrumplit héjában megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni és hámozás után felkarikázzuk.

2
Kész

A kibédi hagymát vékonyan felkarikázzuk és lesózzuk.

3
Kész

A lilakrumplit és a hagymát összekeverjük, sózzuk, majd meglocsoljuk az olajjal és a balzsamecettel. Jól összeforgatjuk és hagyjuk összeérni egy negyed órát.

Ha édesebben szereted, tehetsz hozzá egy picike mézet.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
tarkonyos-rizibizi-leves-bojtre-antal-vali
előző
Tárkonyos rizi-bizi leves
kelkaposzta-fozelek-mindenmentesen
következő
Kelkáposzta-főzelék mindenmentesen
tarkonyos-rizibizi-leves-bojtre-antal-vali
előző
Tárkonyos rizi-bizi leves
kelkaposzta-fozelek-mindenmentesen
következő
Kelkáposzta-főzelék mindenmentesen

Hozzászólás Elküldése

11 − egy =

Fel a lap tetejére