0 0
Céklás káposztaleves gyömbérrel és zöldcitrommal

Ezt a különleges ízvilágú gyógylevest azoknak alkottam, akik szeretik a káposztát és a céklát. Megbolondítottam egy kis távol-keleti fűszerezéssel, és isteni finom lett!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
2 evőkanál Kókuszolaj
1 mokkáskanál egész Köménymag
1 közepes Vöröshagyma Szálasra vágva
2 öklömnyi Cékla
25 dkg gyalult Káposzta Szép szálasra kell gyalulni
1 púpozott teáskanál Kókuszvirágcukor
1 diónyi friss Gyömbér Reszelve
1 Lime lé
1 szál friss Ázsiai citromfű Ha nincs friss, akkor 1 evőkanál szárítottal helyettesítheted
1 teáskanál Balzsamecet
1 levél friss Thai bazsalikom Elhagyható, vagy helyettesíthatő bármilyen más bazsalikom levéllel
1 arasznyi ágacska friss Kakukkfű Helyettesíthető 1 mokkáskanál szárítottal
1 levél friss Zsálya
1 liter Zöldségalaplé Vgy 1 liter tisztított víz, + 1 bio és adalékmentes zöldségleves kocka, vagy 1 teáskanál Rapunzel levespor

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Céklás káposztaleves gyömbérrel és zöldcitrommal

Mindenmentes immunerősítő finomság a borús őszi napokra

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 45 perc
  • 4 Főre
  • Közepes
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Szerettem volna megalkotni egy igazán ütős káposztás gyógylevest, de kivételesen nem savanyúkáposztából, hanem friss fejeskáposztából. Ugyanis a nagy csalamádéeltevési időszakról maradt egy szép fej az éléstárban. Annak ellenére, hogy pont szezonja van,  – nagy bánatomra – szinte alig eszünk káposztás fogásokat. Pedig a káposzta az egyik legértékesebb téli tápanyagbomba.

Ezzel a levessel nem csak az a célom, hogy azzal is megszerettessem a káposztalevest, aki eddig nem kedvelte, hanem az is, hogy egy igazán értékes és gyógyító levessel bővüljön a gyógyételeim repertoárja.

Ez a gyógyleves kiváló fogyókúrához, immunerősítésre, böjti időszakra, tisztítókúrák étrendjébe, másnaposságra, lábadozóknak, náthás időszakra, ColoVada alatt, és mindenkinek, aki szereti. Merthogy kimondottan finom! Ráadásul a színe is gyönyörű!

Hasznos tippek:

  • Zöldségalaplé helyettesíthető Rapunzel levesporból készült lével vagy bio, adalékmentes zöldségleves kockával is. De használhatsz a házi sós zöldséglekváromból is egy evőkanállal.
  • Ha nem vagy allergiás a szójára, akkor zöldségalaplé helyett készítheted 1 evőkanál szójaszósszal és tisztított vízzel is.
  • Az ágacska kakukkfüvet, és az ázsiai citromfüvet tálalás előtt szedjük ki a levesből, mert ehetetlenek.
  • Turmixolva, majd 2:1 arányban rizstejszínnel elkeverve bébiételként is adható 10 hónapos kortól.

Antal Vali

 

(Visited 249 times, 3 visits today)

Lépések

1
Kész

Kókuszzsírban kipattogtatjuk a köményt, majd beleszórjuk a kókuszvirágcukrot.
A szálasra vágott hagymát karamellizáljuk a kókuszzsírban felolvasztott kókuszcukron. Vigyázz, nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz! Épp hogy csak fonnyasszuk egy kicsit, míg aranysárga nem lesz.

2
Kész

Reszelünk bele egy kis gyömbért, majd hozzáadjuk a szálasra gyalult káposztát. Pirítjuk egy kicsit.

3
Kész

Hozzáadjuk a felkockázott céklát is. Összeforgatjuk a káposztával, az egészet megsózzuk, és tovább pirítjuk.

4
Kész

Belereszeljük a maradék gyömbért, hozzáadjuk a fűszereket, ízesítjük a balzsamecettel, majd felöntjük a zöldségalaplével.
A friss citromfüvet nem darabolom, hanem hosszában szoktam kettévágni, mert így könnyebb lesz kihalászni a végén, ugyanis ez csak ízt ad, de ehetetlen.

5
Kész

Addig forralom közepes lángon, amíg meg nem puhul annyira a cékla és a káposzta, hogy még éppen hogy csak roppanós marad. Ha kész, leveszem a tűzről, és csak közvetlenül tálalás előtt ízesítem a zöldcitrom levével.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
sutotokos-nokedli-antalvali
előző
Sütőtökös nokedli – a galuska másik arca
cekla-sargarepa-narancs-enzimkoktel
következő
Élő tápanyag és enzimkoktél – frissítő napindítónak
sutotokos-nokedli-antalvali
előző
Sütőtökös nokedli – a galuska másik arca
cekla-sargarepa-narancs-enzimkoktel
következő
Élő tápanyag és enzimkoktél – frissítő napindítónak

Hozzászólás Elküldése

négy × 3 =

Fel a lap tetejére