0 0
Sütőtökös nokedli – a galuska másik arca

Te is szereted a megszokott ételeket egy kicsit feldobni valamivel úgy, hogy az ne menjen az ízek rovására? Akkor itt az alkalom, hogy kipróbáld a sütőtökös nokedlit!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 nagyobb házi vagy bio Tojás
1 tenyérnyi krémesre sült Sütőtök
kb. 40 dkg Alakorliszt Pont annyi kell, hogy nokedli sűrűséget kapjunk
100 ml Rizstej
2 evőkanál Extraszűz olívaolaj
kb. 50 ml Tisztított víz Ezzel állítjuk be a sűrűséget

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Sütőtökös nokedli – a galuska másik arca

Különleges köret ínyenceknek

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • 20 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Párom – tudjátok, ő nagy húsevő – a minap pörköltet kívánt. Büszke vagyok rá, mert napokig bírta a reformétrendet, de aztán megszólalt benne a vegyes anyagcseréjűek vészcsengője, hogy azonnal zsírra és fehérjére van szüksége. Viszont volt egy feltétele: házi nokedlit kért hozzá. Mivel én még mindig nem a fanatikus húsevők közé tartozom, ezért gondoltam, megbolondítom a nokedlit valamivel, és szafttal meglocsolva fogom fogyasztani.

Lepörgettem az agyamban egy csomó lehetőséget a nokedli elkészítését illetően, de bevallom, nem jött az ihlet. Félre is tettem a gondolataimat, és nekiálltam a pörköltnek. Majd egyszer csak bejött a konyhába a párom, és megkérdezte: „Van még abból a sütőtökből, amit tegnapelőtt sütöttél?” – nos, azonnal tudtam, mitől lesz különleges az a nokedli. 🙂

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A tojást a rizstejjel és a sütőtök kikapart belével elturmixoljuk, és kevés tisztított vízzel higítjuk, ha kell. Akkor jó, ha folyékony, és ki lehet önteni a turmixgép kelyhéből könnyedén egy tálba, amelybe majd kikeverjük a nokedli tésztát.

2
Kész

Hozzáadjuk a lisztet, és pár mozdulattal lágy tésztává keverjük. Érdemes közvetlenül a főzés előtt kikeverni, mert akkor lesz rugalmas, de könnyű a végeredmény. Ugyanis minden tészta az állás közben sűrűsödik és keményedik. Nem szabad túlkeverni, mert akkor mázgás lesz!

3
Kész

Lobogó forró, sós tisztított vízben főzzük ki. Akkor szűrhető, ha teljesen feljön a víz tetejére, és kóstolva rugalmas, de nem kemény. Hidegvízzel öblítjük.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
kelkaposzta-salata-mezes-citromos-antalvali
előző
Mézes citromos kelkáposzta saláta
ceklas-kaposztaleves-antalvali
következő
Céklás káposztaleves gyömbérrel és zöldcitrommal
kelkaposzta-salata-mezes-citromos-antalvali
előző
Mézes citromos kelkáposzta saláta
ceklas-kaposztaleves-antalvali
következő
Céklás káposztaleves gyömbérrel és zöldcitrommal

Hozzászólás Elküldése

húsz − 1 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here