10 0
Ínyenc kacsasült

Ha vegán vagy, akkor most gyorsan lapozz tovább, ez az ínyenc kacsahusi nem neked való!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 bőrös Kacsamell filé
1 bőrös Kacsacomb
1 nagyobb Vöröshagyma
2 Alma
6 gerezd Fokhagyma
1 bögre Zöldségalaplé Én a kacsalevesem levét szoktam használni, vagy ha nincs, akkor muskotályos, cserszegi vagy irsai fehérbort. De akár ezt is, azt is tehetsz hozzá.
A fűszerpáchoz:
1 gerezd préselt Fokhagyma
1 hüvelyknyi reszelt Gyömbér
1 csipet Csilipehely
1/2 mokkáskanál Fahéj
1 mokkáskanál őrölt Tarkabors
1 csipet őrölt Ánizsmag
1 csipet őrölt Édesköménymag
1/2 mokkáskanál Borsikafű
3 db Szegfűbors Őrölve
2 db Szegfűszeg Őrölve
1 ágacska friss Rozmaring Vagy 1 teáskanál szárított rozmaringlevél
3 nagyobb levél Zsálya Vagy 1/2 mokkáskanál szárított zsályalevél
1 mokkáskanál Majoránna
1 teáskanál Himalaya só
1 mokkáskanál Kókuszvirágcukor

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Ínyenc kacsasült

A bőre ropogós és piros, a húsa pedig fűszeres, puha, szaftos és omlós.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 2 óra
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

  • A fűszerpáchoz:

Leírás

Megosztás

Sajnos a húsevő emberek ritkán esznek kacsát, a szárnyas fogyasztás részükről kizárólag csak a csirkére, esetenként a pulykára korlátozódik. Pedig a háztáji kacsa kiváló alternatívája lehet a zsírosabb húsoknak. Nekik szeretnék kedvezni ezzel a recepttel.

Az a tapasztalatom, hogy a kacsát kevesen tudják jól elkészíteni – vagy kopogósan száraz, vagy túl zsíros, vagy faggyú ízű lesz. Pedig akkor finom, ha a bőre ropogós és piros, a húsa pedig puha, szaftos és omlós. Most többek kérésére elárulom a titkot, hogyan lehet omlós, ropogós, ízletes kacsasültet készíteni ropogós bőrrel.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A száraz fűszereket megőröljük, a frisseket összeszecskázzuk, vagy lepréseljük, és jól összekeverjük őket.

2
Kész
minimum 2 óra

A kacsa bőrét beirdaljuk (csíkosra, kockásra, diagonálra - ki hogy szereti), és alaposan bedörzsöljük a fűszerpáccal a bőrös és a húsos oldalát is. Egy éjszakát - de minimum 2 órát - állni hagyjuk a fűszerpácban.

3
Kész
1 óra

Másnap egy fedeles tepsibe belekarikázzuk az almákat, a hagymát és a fokhagymagerezdeket. Erre fektetjük bőrével felfele a kacsát, majd felöntjük a kacsa alaplével. Ha nincs, akkor húsleves vagy zöldség alaplé is jó. Ha egyik sincs, akkor muskotályos, cserszegi vagy irsai fehérborral is felönthetjük. (Én mindkettőt szoktam bele tenni.)
Lefedjük, és 180°C-os sütőben 1 órán keresztül pároljuk.

4
Kész
30-40 perc

Utána levesszük a fedőt, és addig sütjük, amíg piros nem lesz a bőre (kb. 30-40 perc). Közben locsolgathatjuk az időközben szószossá változott hagymás-almás alaplével.

5
Kész

Tálalási tippek:

Köretként adhatjuk a hagymás almát, amin megsült, vagy akár el is turmixolhatjuk szósznak. Én karamellizált zsályás almával, vagy pároltkáposztával és hagymás törtkrumplival szeretem. De ettem már fűszeres édesburgonyával és sós-mentás eperszósszal is. Hagyományos burgonyapürével is isteni!

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
kulonleges-babszosz-antalvali
előző
Különleges babszósz
almas-forraltbor-hideg-teli-estekre
következő
Almás forraltbor hideg téli estékre
kulonleges-babszosz-antalvali
előző
Különleges babszósz
almas-forraltbor-hideg-teli-estekre
következő
Almás forraltbor hideg téli estékre

Hozzászólás Elküldése

egy + húsz =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here