5 0
Különleges babszósz

Újabb remek ötlet arra, hogy mit kenjünk a kenyérre!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
25 dkg Fehérbab Előző este áztasd be!
1 bio Citrom héja Reszelve! (Ha nem bio a citrom, akkor csak a levét használd fel, a héja helyett pedig pár csepp citromolajat alkalmazz)
1 kisebb fej Fokhagyma
2 evőkanál Extraszűz olívaolaj
2 Babérlevél
1 ágacska Kakukkfű
1 ágacska Rozmaring
1 teáskanál Tarkabors
Ízlés szerint Himalaya só
1 mokkáskanál Kókuszvirágcukor Természetes ízfokozóként fog funkcionálni, nem lesz tőle édes a bab.

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Különleges babszósz

Citromhéjban sült fokhagymával

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 70 perc
  • 4 Főre
  • Közepes
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Újévkor mindig lencsének vagy babnak illik lenni az asztalon, hogy bőséget hozzon a házba. Mivel sem a lencsét, sem a babot nem túl változatosan készítik az átlagos háztartásokban, ezért szeretnék néhány tippet adni, hogyan tehetjük különlegessé ezeket az ételeket. Elsőként egy ínyenc babszósz elkészítését mutatnám meg, ami garantáltan bekerül a házi recepttárba, ha egyszer kóstoltad. és nem csak Újév napján ér elkészíteni!

Ez a recept lencséből elkészítve is nagyon finom!

(Visited 565 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A babot előző este beáztatjuk tisztított vízbe, majd másnap leöntjük róla az áztatóvizet, és kétszeres mennyiségű újabb adag tisztított vízben feltesszük főni a babérlevelekkel, kakukkfűvel, rozmaringgal, tarkaborssal és sóval.

2
Kész

A citromot félbevágom, és kifacsarom a levét. Az egyik fél citromhéjat kosárkaszerűen kifordítom, hogy a sárga héja legyen befelé, beleteszem a hámozatlan fej fokhagymát, és szorosan sütőfóliába csomagolom, majd 200°C-ra előmelegített sütőbe teszem. (Energiatakarékossági szempontból érdemes minden alkalommal, amikor valamit egyébként is sütőben készítünk, bedobni mellé egy fej fokhagymát sülni, ugyanis hűtőben hetekig eláll, és nem kell emiatt külön sütőt kapcsolni.)

3
Kész

Ha puhára főtt a bab, akkor kihűtjük langyosra saját levében, majd leszűrjük, és az olívaolajjal, a citromlével, a másik fél citrom reszelt héjával és a meghámozott sült fokhagymával krémesre turmixoljuk. (Azt a fél citromhéjat, amiben sült a fokhagyma, kidobjuk!) Ha nagyon sűrű lenne, adagoljunk hozzá a főzőléből.

4
Kész

Utólag sózzuk, cukrozzuk, amikor már krémes.
Kenőkének, szósznak, pástétomnak, mártogatónak is kiváló.
Leírni bonyolultabb volt a receptet, mint elkészíteni. Én mindig úgy szoktam csinálni, hogy ha egyébként is főzök babot, akkor 25 dkg-mal többet teszek fel főni, és azt veszem ki vagy babsalátának, vagy kenőkének. Ha főtt babbal dolgozol, akkor gyakorlatilag 5 perc alatt kész!

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Átlagpontszám:
(5)
Összes Értékelés:1
organicgirl67

Ez a babszósz nagyon finom. Már többször elkészítettem, és mindig nagy sikere volt.

előző
Csicsókás téli saláta
következő
Ínyenc kacsasült
előző
Csicsókás téli saláta
következő
Ínyenc kacsasült

Hozzászólás Elküldése