Hozzávalók
-
1 kg érett, vegyszermentes ŐszibarackVagy bármilyen más édes idénygyümölcs: ringló, sárgabarack, szilva, friss füge, mangó, ananász, stb.
-
3 evőkanál KókuszvirágcukorElhagyható, vagy helyettesíthető más alternatív édesítőszerrel: méz, stevia, nyírfakivonat- Candidásoknak ez utóbbi kettő a jó, méz nem
-
6 evőkanál Zabpehely
-
2 evőkanál darált Mandula
-
3 evőkanál Zabkorpa
-
3 evőkanál Búzacsíra
-
3 evőkanál teljeskiőrlésű Tönkölyliszt
-
3 evőkanál Extraszűz olívaolaj
-
2 dl Zabtej
-
Egy kevés KókuszolajA sütőforma kikenéséhez
Leírás
Legtöbb kezdő életmódváltó megijed, amikor kiderül, hogy az egészséges étkezés egyik alappillére a cukormentesség. Ami nem azt jelenti, hogy nem ehetünk „cukrot”, hanem nem mindegy, hogy azt milyen formában fogyasztjuk. Ennek ellenére sokan el sem tudják képzelni, hogy cukor, finomított fehérliszt és tojás nélkül is lehet fantasztikusan finom édességeket készíteni, ráadásul olcsón!
Most egy ilyen fincsi édességet szeretnék megosztani veled, amelyben az őszibarackot bármilyen más édes ízű idénygyümölccsel, de akár házi befőttel is lehet helyettesíteni. Én mézringlóval és eperrel is próbáltam, egyenesen isteni!
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Az őszibarackot - ha friss barackkal dolgozunk, és nem befőttel - kimagozzuk és szeletekre vágjuk. |
2
Kész
|
A zabpelyhet, a korpát, a búzacsírát, a darált mandula felét és a tönkölylisztet jól elkeverjük a zabtejjel, majd elvegyítjük benne az olajat és a kókuszvirág cukrot vagy az egyéb alternatív édesítőszert. |
3
Kész
|
Egy sütőformát alaposan kikenünk kókuszolajjal, megszórjuk egy kis korpával, és belesorjázzuk a szeletekre vágott őszibarackot. |
4
Kész
|
Óvatosan ráöntjük a kész masszát, és sütőben 30-40 percig sütjük közepes lángon. kb. 180-200 °C-on. |
5
Kész
|
Ha kész, tálra borítjuk, és jól megszórjuk a maradék darált mandulával és mandula forgáccsal. (Nem lesz szép, mint egy piskóta, de nem is ez a lényeg, mert finom!) |