3 0
Őszibarackfelfújt – egészségesen

Ismét egy olyan édességgel jelentkezem, ami garantáltan bekerül a családi recepttárba azoknál, akik felhagytak az egészségtelen fehérlisztes, tejes, és kristálycukros sütik fogyasztásával.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 kg érett, vegyszermentes Őszibarack Vagy bármilyen más édes idénygyümölcs: ringló, sárgabarack, szilva, friss füge, mangó, ananász, stb.
3 evőkanál Kókuszvirágcukor Elhagyható, vagy helyettesíthető más alternatív édesítőszerrel: méz, stevia, nyírfakivonat- Candidásoknak ez utóbbi kettő a jó, méz nem
6 evőkanál Zabpehely
2 evőkanál darált Mandula
3 evőkanál Zabkorpa
3 evőkanál Búzacsíra
3 evőkanál teljeskiőrlésű Tönkölyliszt
3 evőkanál Extraszűz olívaolaj
2 dl Zabtej
Egy kevés Kókuszolaj A sütőforma kikenéséhez

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Őszibarackfelfújt – egészségesen

Fincsi édesség tej- és tojásmentesen

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 60 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Legtöbb kezdő életmódváltó megijed, amikor kiderül, hogy az egészséges étkezés egyik alappillére a cukormentesség. Ami nem azt jelenti, hogy nem ehetünk „cukrot”, hanem nem mindegy, hogy azt milyen formában fogyasztjuk. Ennek ellenére sokan el sem tudják képzelni, hogy cukor, finomított fehérliszt és tojás nélkül is lehet fantasztikusan finom édességeket készíteni, ráadásul olcsón!

Most egy ilyen fincsi édességet szeretnék megosztani veled, amelyben az őszibarackot bármilyen más édes ízű idénygyümölccsel, de akár házi befőttel is lehet helyettesíteni. Én mézringlóval és eperrel is próbáltam, egyenesen isteni!

Antal Vali

Lépések

1
Kész

Az őszibarackot - ha friss barackkal dolgozunk, és nem befőttel - kimagozzuk és szeletekre vágjuk.

2
Kész

A zabpelyhet, a korpát, a búzacsírát, a darált mandula felét és a tönkölylisztet jól elkeverjük a zabtejjel, majd elvegyítjük benne az olajat és a kókuszvirág cukrot vagy az egyéb alternatív édesítőszert.

3
Kész

Egy sütőformát alaposan kikenünk kókuszolajjal, megszórjuk egy kis korpával, és belesorjázzuk a szeletekre vágott őszibarackot.

4
Kész

Óvatosan ráöntjük a kész masszát, és sütőben 30-40 percig sütjük közepes lángon. kb. 180-200 °C-on.

5
Kész

Ha kész, tálra borítjuk, és jól megszórjuk a maradék darált mandulával és mandula forgáccsal. (Nem lesz szép, mint egy piskóta, de nem is ez a lényeg, mert finom!)

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 40 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. 2024-ben pedig elnyertem a Szakmai Elit Női Kiválósága díjat. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
koleses-almatorta
előző
Köleses, karamellás almatorta
következő
Sóskafőzelék glutén- és tejmentesen batátával
koleses-almatorta
előző
Köleses, karamellás almatorta
következő
Sóskafőzelék glutén- és tejmentesen batátával

Hozzászólás Elküldése

tizennégy − hat =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here