Hozzávalók
-
1 bögre mirelit csemege Kukorica
-
1 közepes Édesburgonya
-
6 dl Zöldségalaplébio leveskockából is készítheted
-
3 dkg VajVegánoknak kókuszvaj
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint Csilipehely
Leírás
Drága Matyi bácsi – Nemes Mátyás biogazda – barátom a minap ellátott bőven édesburgonyával, lilaburgonyával, és mindenféle különlegesen színes burgonyával, úgyhogy nem győzöm feldolgozni őket.
Tegnap egy nagyon egyszerű, de tápláló krémlevest találtam ki. A húsmentes csilisbabom elkészítése után maradt vissza egy kis fagyasztott csemegekukorica. Annyi nem volt, hogy két tisztességes adag kukorica krémleves kijöjjön belőle, úgyhogy elgondolkoztam, mivel lehetne térfogatilag felturbózni. Ekkor jutott eszembe az édesburgonya. Hihetetlenül finom lett a végeredmény, nem is gondoltam volna, hogy ez a két édeskés ízvilágú alapanyag ennyire harmonikusan passzol egymáshoz. Egy kis csilivel ízesítve igazi melengető finomság a borongós hideg napokon. Nyáron pedig kimondottan passzol hozzá a menta.
Hasznos tippek:
- csili nélkül készítve babáknak is adható 7 hónapos kortól.
- ízpervezek a csili mellé egy leheletnyi fahéjat is tehetnek bele.
- húsevők pirított szalonnapörcöt tehetnek rá levesbetétként.
- Ha nincs otthon zöldség alapleved, akkor 6 dl forróvízben oldj fel egy adalékmentes bio zöldségleves kockát, vagy 1 evőkanál Rapunzel zöldségleves port.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A vajon egy pici víz hozzáadásával megpároljuk a morzsolt csemegekukoricát. |
2
Kész
|
Amikor a kukorica már félig kész, felöntjük a zöldségalaplével, és hozzáadjuk az édesburgonyát, és készre főzzük. |
3
Kész
|
Végül botmixerezzük, sózzuk ízlés szerint (vigyázat, mert az alaplé is sós!), és kedvünkre csípősítjük csilipehellyel. Ha a kukorica héját nem krémesíti a botmixer, akkor érdemes szitán átpasszírozni a levest. |