0 0
Kukorica krémleves édesburgonyával

A különleges krémlevesek rajongóinak kimondottan ajánlom ezt a nagyon könnyen és egyszerűen elkészíthető csípős finomságot

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 bögre mirelit csemege Kukorica
1 közepes Édesburgonya
6 dl Zöldségalaplé bio leveskockából is készítheted
3 dkg Vaj Vegánoknak kókuszvaj
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint Csilipehely

Tápanyag információk

90%
Szénhidrát
5%
Zsír
5%
Fehérje

Hozzáadás a kedvencekhez

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kukorica krémleves édesburgonyával

Gluténmentes finomság a csípős ízek kedvelőinek - de csili nélkül is készíthető

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 20 perc
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Drága Matyi bácsi – Nemes Mátyás biogazda – barátom a minap ellátott bőven édesburgonyával, lilaburgonyával, és mindenféle különlegesen színes burgonyával, úgyhogy nem győzöm feldolgozni őket.

Tegnap egy nagyon egyszerű, de tápláló krémlevest találtam ki. A húsmentes csilisbabom elkészítése után maradt vissza egy kis fagyasztott csemegekukorica. Annyi nem volt, hogy két tisztességes adag kukorica krémleves kijöjjön belőle, úgyhogy elgondolkoztam, mivel lehetne térfogatilag felturbózni.  Ekkor jutott eszembe az édesburgonya. Hihetetlenül finom lett a végeredmény, nem is gondoltam volna, hogy ez a két édeskés ízvilágú alapanyag ennyire harmonikusan passzol egymáshoz. Egy kis csilivel ízesítve igazi melengető finomság a borongós hideg napokon. Nyáron pedig kimondottan passzol hozzá a menta.

Hasznos tippek:

  • csili nélkül készítve babáknak is adható 7 hónapos kortól.
  • ízpervezek a csili mellé egy leheletnyi fahéjat is tehetnek bele.
  • húsevők pirított szalonnapörcöt tehetnek rá levesbetétként.
  • Ha nincs otthon zöldség alapleved, akkor 6 dl forróvízben oldj fel egy adalékmentes bio zöldségleves kockát, vagy 1 evőkanál Rapunzel zöldségleves port.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A vajon egy pici víz hozzáadásával megpároljuk a morzsolt csemegekukoricát.
Amíg a kukorica párolódik, addig meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk az édesburgonyát.

2
Kész

Amikor a kukorica már félig kész, felöntjük a zöldségalaplével, és hozzáadjuk az édesburgonyát, és készre főzzük.

3
Kész

Végül botmixerezzük, sózzuk ízlés szerint (vigyázat, mert az alaplé is sós!), és kedvünkre csípősítjük csilipehellyel.

Ha a kukorica héját nem krémesíti a botmixer, akkor érdemes szitán átpasszírozni a levest.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
tojasrantotta-fodroskel-batata-antalvali
előző
Tojásrántotta fodroskellel és batátával – Matyi bácsi kedvence
magos-pikans-sargarepa-salata-antalvali
következő
Pikáns-magos sárgarépa saláta
tojasrantotta-fodroskel-batata-antalvali
előző
Tojásrántotta fodroskellel és batátával – Matyi bácsi kedvence
magos-pikans-sargarepa-salata-antalvali
következő
Pikáns-magos sárgarépa saláta

Hozzászólás Elküldése

3 × kettő =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here