Hozzávalók
-
2 cső tölteni való (TV) Paprika
-
35-40 dkg Gomba
-
50 dkg vegyes ParadicsomNekem vegyesen volt a kertből bikaszív paradicsom, sárga mézparadicsom, marmande paradicsom, San Marzano szószparadicsom, fekete paradicsom stb.
-
1 Bébicukkíni
-
1 nagyobb fej Vöröshagyma
-
5 gerezd Fokhagyma
-
1 csokor friss Bazsalikom
-
3 szál friss Kakukkfű
-
3 ágacska friss Oregano
-
2 nagyobb levél Lestyán
-
Kevés friss Borsikafű
-
5-6 levélke friss Majoránna
-
Ízlés szerint Tarkabors
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
3 evőkanál Extraszűz olívaolaj
Leírás
Mivel most termi a legtöbb finomságot a kertem, megpróbálom a napi menüt onnan megoldani. Vasárnap sikerült szednem pár darab mezei csiperkét, és a kertem segítségével ebből varázsoltam egy könnyű, nyári egytálételt sok paradicsommal, paprikával, cukkinivel és temérdek zöldfűszerrel. Olyan finomra sikeredett, hogy úgy döntöttem, közkinccsé teszem a receptjét.
Tönkölyspagettivel tálaltam, de bátran eheted bármilyen gluténmentes tésztával, barnarizzsel, kölessel vagy hajdinával is. Zsír-fehérje anyagcseréjűek süssék ki mellé a kedvenc húsukat, és a gombás ragut tálalják mellé köretnek.
Ha nem szereted a gombát, és fogyasztasz húst, akkor helyettesítsd apróra kockázott pulykamedalion darabkákkal.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Az apróra vágott hagymát egy kevés tisztított vízzel megdinszteljük az olívaolajon. Ha már szép üveges, akkor hozzáadjuk a felkockázott paradicsom felét, a felkockázott paprika felét, és pár percig fonnyasztjuk a hagymával együtt. |
2
Kész
|
Ha már a paradicsom levet eresztett, akkor mehet bele a felszeletelt gomba. |
3
Kész
|
Lefedőzzük, és 8-10 percig hagyjuk rotyogni mérsékelt tűzön. |
4
Kész
|
|
5
Kész
|
A végén belenyomom a maradék fokhagymát, jól megszórom a friss, apróra tépkedett fűszerekkel, és hozzáadom a maradék paradicsomot és paprikát. |
6
Kész
|
Még egyet rottyantok rajta, ha kell, besűrítem egy kis barnarizsliszttel. Pennével, fussilivel vagy spagettivel is ehetjük. A képen teljes kiőrlésű tönkölyspagettivel tálaltam. |
7
Kész
|