2 0
Paradicsomos-gombás spagetti kerti finomságokkal

Ezzel az olaszos ízvilágú gombás finomsággal szeretném gyarapítani a könnyen és gyorsan elkészíthető nyári egytálételek sorát. Ha Te sem akarsz órákig főzni a konyhában a nyári hőségben, akkor kóstold meg ezt a spagettit.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
2 cső tölteni való (TV) Paprika
35-40 dkg Gomba
50 dkg vegyes Paradicsom Nekem vegyesen volt a kertből bikaszív paradicsom, sárga mézparadicsom, marmande paradicsom, San Marzano szószparadicsom, fekete paradicsom stb.
1 Bébicukkíni
1 nagyobb fej Vöröshagyma
5 gerezd Fokhagyma
1 csokor friss Bazsalikom
3 szál friss Kakukkfű
3 ágacska friss Oregano
2 nagyobb levél Lestyán
Kevés friss Borsikafű
5-6 levélke friss Majoránna
Ízlés szerint Tarkabors
Ízlés szerint Himalaya só
3 evőkanál Extraszűz olívaolaj

Hozzáadás a kedvencekhez

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Paradicsomos-gombás spagetti kerti finomságokkal

Vegetariánus finomság mindenmentesen.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 40 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Mivel most termi a legtöbb finomságot a kertem, megpróbálom a napi menüt onnan megoldani. Vasárnap sikerült szednem pár darab mezei csiperkét, és a kertem segítségével ebből varázsoltam egy könnyű, nyári egytálételt sok paradicsommal, paprikával, cukkinivel és temérdek zöldfűszerrel. Olyan finomra sikeredett, hogy úgy döntöttem, közkinccsé teszem a receptjét.

Tönkölyspagettivel tálaltam, de bátran eheted bármilyen gluténmentes tésztával, barnarizzsel, kölessel vagy hajdinával is. Zsír-fehérje anyagcseréjűek süssék ki mellé a kedvenc húsukat, és a gombás ragut tálalják mellé köretnek.

Ha nem szereted a gombát, és fogyasztasz húst, akkor helyettesítsd apróra kockázott pulykamedalion darabkákkal.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

Az apróra vágott hagymát egy kevés tisztított vízzel megdinszteljük az olívaolajon. Ha már szép üveges, akkor hozzáadjuk a felkockázott paradicsom felét, a felkockázott paprika felét, és pár percig fonnyasztjuk a hagymával együtt.

2
Kész

Ha már a paradicsom levet eresztett, akkor mehet bele a felszeletelt gomba.
Sózzuk, borsozzuk, és fokhagymanyomóval belenyomunk 3 fokhagymát.

3
Kész

Lefedőzzük, és 8-10 percig hagyjuk rotyogni mérsékelt tűzön.

4
Kész

Utána hozzáadom az apróra felkozkázott cukkinit is. Ismét lefedőzöm 8-10 percre.

5
Kész

A végén belenyomom a maradék fokhagymát, jól megszórom a friss, apróra tépkedett fűszerekkel, és hozzáadom a maradék paradicsomot és paprikát.

6
Kész

Még egyet rottyantok rajta, ha kell, besűrítem egy kis barnarizsliszttel.

Pennével, fussilivel vagy spagettivel is ehetjük. A képen teljes kiőrlésű tönkölyspagettivel tálaltam.

7
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Balzsamecetes sültparadicsom eltevése télire
következő
Padlizsán orgia
előző
Balzsamecetes sültparadicsom eltevése télire
következő
Padlizsán orgia

Hozzászólás Elküldése

tizennyolc − 16 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here