2 0
Balzsamecetes sültparadicsom eltevése télire

A híres balzsamecetes sültparadicsomom receptje alapján itt van az a változat, amivel elteheted úgy ezt a nyári finomságot télire, mint ahogy a lecsót szoktuk. És ha télen vágysz egy kis friss paradicsomos spagettire, akkor csak előkapod, és míg megfő a tészta, addig meg is melegszik hozzá a ragu.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

4 kg vegyes Paradicsom Nekem sárga, piros, koktél, szilva, körte, befőző, Marglobe, bikaszív paradicsomok teremnek épp itthon
2 fej Fokhagyma
6 evőkanál Extraszűz olívaolaj
6 evőkanál Balzsamecet
1 nagy csokor Bazsalikom
1 nagy marék friss Kakukkfű
1 nagy marék friss Oregano
2 teáskanál Kókuszvirágcukor
Ízlés szerint Tarkabors
2 kiskanál Himalaya só Kóstolgasd, és ízlés szerint bátran módosíthatod az adagot!

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Balzsamecetes sültparadicsom eltevése télire

Mindenmentes olaszos paradicsomragu befőzve

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A tepsis balzsamecetes sültparadicsomom kapcsán sokan kérdezték tőlem, hogy ezt a finomságot el lehet-e tenni télire hasonlóképpen, mint a lecsót szokás. Természetesen el lehet tenni, sőt én rendszeresen el is szoktam rakni jó sok üveggel, hisz így tökéletesen megőrződik a nyári paradicsomok íze, és határozottan kényelmes megoldás télen előkapni egy üveggel, és ráönteni a kifőtt spagettitészta tetejére. 10 perc alatt tudunk sokféle egytálételt varázsolni belőle, mert finom rizzsel, kölessel, hajdinával, bulgurral, de pizzaalapnak is használhatjuk.

Tanácsos kisebb üvegekbe eltenni, mert felbontva nem áll el túl sokáig, hisz nincs benne semmilyen tartósítószer. Én akkora üvegeket szoktam keresni, amelybe 2-3, maximum 4 adag fér. Ha pizzaszósznak szeretnéd használni, akkor mindenképpen kicsi üvegeket válassz az eltevéshez, akkorákat, mint amekkorák az ecetes tormás üvegek szoktak lenni.

Ebből az adagból 5-7 kisebb üveget tudsz megtölteni – üveg méretétől függően.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A paradicsomokat feleztem vagy negyedeltem mérettől függően, és beszórtam egy magasabb falú tepsibe.
(Aki nem szereti a paradicsom héját, az mártsa 5 másodpercre forrásban lévő vízbe a paradicsomot, és húzza le a héját, ami ilyenkor szinte magától lejön.)

2
Kész

Ráreszeltem 1 fej fokhagymát vékony szeletekben (uborkagyalut használtam hozzá, hogy gyorsan menjen). Majd meglocsoltam az olívaolajjal és a balzsamecettel, sóztam, cukroztam, borsoztam, megszórtam a friss fűszerekkel, és az egészet jó alaposan összeforgattam.

3
Kész

180-200°C-ra előmelegített sütőbe toltam, és addig sütöttem, amíg jól össze nem szöttyedt. Ha már intenzíven jön az illata, akkor érdemes ránézni, esetleg átforgatni a tepsiben. Akkor jó, ha a paradicsomok összeesnek, de még nem pöndörödik a héjuk.

4
Kész

Azonmód forrón az üvegekbe mertem, majd fejrefordítottam mindet, hogy vákuum képződjön, majd mentek a dunsztba!
Befőzőautomatában is készítheted, ahol 30 percig tartósítsd őket 80°C-on. Ebben az esetben viszont elég fele annyi ideig sütni.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 40 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. 2024-ben pedig elnyertem a Szakmai Elit Női Kiválósága díjat. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Tepsis paradicsom balzsamecettel
következő
Paradicsomos-gombás spagetti kerti finomságokkal
előző
Tepsis paradicsom balzsamecettel
következő
Paradicsomos-gombás spagetti kerti finomságokkal

2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Szia Vali!A receptek csodāsak ,de tudsz nekem a paradicsom ecet kēszìtēsēvel kapcsolatban segìteni?

Hozzászólás Elküldése

hét + 8 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here