4 0
Almás-répás csicsóka saláta mazsolával és magvakkal

Gondolnád, hogy a kamra mélyén megbújt télvégi maradékokból ilyen kiváló salátát lehet kreálni?

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
2 közepes gumó Csicsóka
2 közepes szál Sárgarépa
2 alma Alma
1 marék Mazsola
1 evőkanál tört Dióbél
1 evőkanál hántolt Napraforgómag
1 evőkanál Gránátalma szirup
Ízlés szerint Citrom leve
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Almás-répás csicsóka saláta mazsolával és magvakkal

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 10 perc
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ez a saláta – mint annyi más ételem is – találomra született, jelen esetben abból az apropóból, hogy az éléskamra takarítása közben rábukkantam pár télről maradt hozzávalóra, amelyek túl jól néztek még ki ahhoz, hogy a pipikéimnek adjam őket.

Találtam 2 aszott csicsókát, amelyeket beáztattam egy napra tisztított vízbe, hogy megszívják magukat ressre. Volt még 2 sárgarépa és 2 alma is. Mivel a gyökérzöldségek nagyon passzolnak az almához, ezért összedobtam egy rendhagyó és különleges salátát, amit megbolondítottam egy kis mazsolával, dióval és napraforgó maggal.

Antal Vali

(Visited 646 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Mivel a csicsóka eléggé fonnyadt volt, beaztattam egy éjszakára tisztított vízbe, majd legyalultam uborkagyalun. (A friss csicsókát természetesen nem kell beáztatni.)
Ugyanígy legyalultam a sárgarépát és az almát is.

2
Kész

Lesóztam, megszórtam mazsolával és a magvakkal, és meglocsoltam cukormentes gránátalma sziruppal.
A gránátalma szirupot sok esetben használom balzsamecet helyett úgy, hogy citromlével kikeverem.

3
Kész

Fél óra alatt összeérnek az ízek, és már fogyasztható is!

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Bodzaszörp télire – fagyasztva
következő
Csokifagyi antalvalisan
előző
Bodzaszörp télire – fagyasztva
következő
Csokifagyi antalvalisan

Hozzászólás Elküldése

11 − 6 =

Fel a lap tetejére