Hozzávalók
-
2 közepes gumó Csicsóka
-
2 közepes szál Sárgarépa
-
2 alma Alma
-
1 marék Mazsola
-
1 evőkanál tört Dióbél
-
1 evőkanál hántolt Napraforgómag
-
1 evőkanál Gránátalma szirup
-
Ízlés szerint Citrom leve
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Ez a saláta – mint annyi más ételem is – találomra született, jelen esetben abból az apropóból, hogy az éléskamra takarítása közben rábukkantam pár télről maradt hozzávalóra, amelyek túl jól néztek még ki ahhoz, hogy a pipikéimnek adjam őket.
Találtam 2 aszott csicsókát, amelyeket beáztattam egy napra tisztított vízbe, hogy megszívják magukat ressre. Volt még 2 sárgarépa és 2 alma is. Mivel a gyökérzöldségek nagyon passzolnak az almához, ezért összedobtam egy rendhagyó és különleges salátát, amit megbolondítottam egy kis mazsolával, dióval és napraforgó maggal.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Mivel a csicsóka eléggé fonnyadt volt, beaztattam egy éjszakára tisztított vízbe, majd legyalultam uborkagyalun. (A friss csicsókát természetesen nem kell beáztatni.) |
2
Kész
|
Lesóztam, megszórtam mazsolával és a magvakkal, és meglocsoltam cukormentes gránátalma sziruppal. |
3
Kész
|
Fél óra alatt összeérnek az ízek, és már fogyasztható is! |