3 0
Bodzaszörp télire – fagyasztva

Bodzavirágszörp kicsit másként - azoknak, akik idegenkednek a citromsavas, agyoncukrozott változatoktól.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
30 tányér Bodzavirág
5 liter Tisztított víz
5 Citrom leve Ha bio a citrom, akkor a héja is kell!
10 csepp bio Citrom illóolaj Ha a biocitromod héját is használod, akkor elhagyható
50 dkg Méz A repceméz íze harmonizál a legjobban a bodzával, majd az erdei mézé (ízlés szerint, kóstolgatni kell). Vegánok használjanak kókuszvirágszirupot vagy datolyaszirupot.
10 csepp Grapefruitmag kivonat Én a GrapeVitalra esküszöm
Egyéb kellékek
Jégkocka készítő zacskók

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Bodzaszörp télire – fagyasztva

Kristályukor és citromsav mentesen, mézzel készítve

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 1 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

  • Egyéb kellékek

Leírás

Megosztás

Idestova már vagy 25 éve papolom, hogy bodzavirágszörpöt kristálycukor és citromsav mentesen is el lehet rakni, hisz én világ életemben így csináltam. Soha nem mértem az arányokat, és nem dekáztam a hozzávalókat, hanem mindig érzés szerint dolgoztam. Annyian nyúztak már a receptért, hogy megpróbálom leírni, bár jobb lenne az elvre ráérezned, mint követni a pontos receptet, ugyanis ezt nem lehet elrontani, és garantáltan nem fog megromolni – hacsak nem jön egy huzamosabb áramszünet… hisz fagyasztással tartósítom. Kóstolgasd, és alkosd meg a saját ízlésednek megfelelő arányokat. Szerencsére ízesíteni, és édesíteni utólag is lehet.

Ha megkívánom a bodza italt, akkor csak kicsomagolok 2-3 jégkockát, felöntöm vízzel, megvárom amíg felolvad a jégkocka, és már ihatom is. Akinek nincs türelme kivárni az olvadást, az langyosvízzel is felöntheti, ilyenkor nagyon hamar elolvad, és az ital sem lesz túl hideg.

A fagyasztásnak többek között az a nagy előnye, hogy ízlés szerinti mennyiségű bodzaszörp kockát a poharunkba téve, csak vízzel vagy szódával kell hígítani, és máris kész a finom nyári hűsítő ital.

Ha vegán vagy, akkor méz helyett használhatsz kókuszvirágszirupot, vagy datolyaszirupot is, de mindenféle alternatív édesítő nélkül is el lehet tenni, hisz utólag is lehet édesíteni.

Pár hasznos trükk, amit tudnod kell:

  • Ha nejlonzacskóba gyűjtöd a virágokat, akkor soha ne hagyd benne a zacskóban a virágokat, mert ha befülled, akkor vizelet szaga lesz.
  • Mindig ellenőrizd, hogy a virágtányérok fonákja nem tetves-e, mert egy tetves tányér is elronthatja az egész adagot.
  • A virágokat óvatosan szedd le, hogy ne hulljon ki belőlük az összes virágpor.
  • Soha ne áztasd 3 napnál tovább a virágokat, mert szerencsés esetben csak megforr, rosszabb esetben megecetesedik vagy megbüdösödik.
  • Ha a citromot héjastól szeretnéd belekarikázni, akkor mindenképpen bio citromot használj a peszticid szennyezettség miatt. Ebben az esetben a citrom illóolaj elhagyható.
  • Alkoholos koktélok készítéséhez is felhasználhatod a bodzakockákat. Fehér fröccsbe, vagy menta likőrrel, esetleg egy kis vodkával és szódával finom, alacsony alkoholtartalmú, nyári frissítőket készíthetsz.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

5 liter tisztított vízben elkeverem a mézet, belekarikázom a citromokat ha bio a citrom. Ha nem az, akkor kifacsarom a levét és a vízhez öntöm.

2
Kész

Beletunkolom a bodzavirág ernyőket virággal lefelé, és minimum 24 órát, maximum 36 órát hűvös, de nem hideg helyen állni hagyom.

3
Kész

Ha kész, akkor lecsöpögtetve, kinyomkodva kiveszem a virágokat, és a citromkarikákat, a levet pedig átszűröm, majd belekeverem a GrapeVital cseppeket és a citrom illóolajat.

4
Kész

Jégkocka készítő zacskóba töltöm, és lefagyasztom.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Medvehagymás-mentás frissítő fűszerkeverék
következő
Almás-répás csicsóka saláta mazsolával és magvakkal
előző
Medvehagymás-mentás frissítő fűszerkeverék
következő
Almás-répás csicsóka saláta mazsolával és magvakkal

2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Nem szoktam számolni. 10 biztosan kell hozzá a nagyobbik fajtából! Én egyébként kis üvegekbe is szoktam fagyasztani, nem csak jégkockának.

Hozzászólás Elküldése

tizenhat + 4 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here