8 0
Rizspuding alaprecept

Pudingpor helyett tarts otthon rizslisztet! Mert ezzel az alaprecepttel szinte bármilyen pudingot percek alatt el tudsz majd készíteni.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
15 dkg Barnarizsliszt
1 csipet Himalaya só Ízfokozónak kell bele, ugyanis egy kevés só intenzívebben kihozza az édes ízeket.
1 liter Rizstej
2 dl Rizstejszín
2 evőkanál Kókuszvirágcukor Ízlés szerint tehetsz bele eggyel többet vagy kevesebbet is. Diabéteszesek és candidások jázminpakóca levélet főzzenek bele.
1 mokkáskanál Bourbon vanília por Vagy 1 rúd vanília, vagy 2 zacskó rapadurás vanília

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Rizspuding alaprecept

Amit aztán ízlésed és kedved szerint variálhatsz

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 10 perc + dermedési idő
  • 6 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ezt a rizspuding alapreceptet azért ajánlom mindenkinek, mert legalább olyan gyorsan elkészül, mint az előregyártott porpudingok, csak sokkal finomabb! Mert Te határozod meg az ízét. És mentes mindenféle adaléktól, színezéktől és mesterséges aromától. A thai kókuszos rizspudingom sikere sarkallt arra, hogy előbányásszam ezt a régi receptemet, és rávegyelek arra, hogy mélyedj el a rizspuding készítés rejtelmeibe.

Ha először készítesz ilyen rizspudingot, mindenképpen ezzel az alappal – azaz a vaníliással – kezdd, abban nem fogsz csalódni. Aztán ha belejössz, akkor jöhet a csokis, a karamellás, a kávés, a fahéjas, majd a többi ízesítésű. A különböző egészséges verzióknak csak a fantáziád szabhat határt!

Ha a recept szerint készíted, akkor krémesebb pudingot kapsz, amit nem lehet kiborítani, ha viszont szeretnéd a formából kiönteni, mint a fent említett thai kókuszpudingot, akkor a rizsliszt fele helyett rizskeményítőt vagy kukoricakeményítőt használj.

Ha diabéteszes, vagy candidás vagy, főzz bele 3 levélke jázminpakócát (ebből a növényből készül a stevia, a legtöbb kertészetben lehet kapni cserépben), és ne tegyél bele semmilyen egyéb édesítőszert.

A natúr vaníliás változat babáknak is adható!

Ízesítési tippek:

  • Ha habosabb, krémesebb pudingot szeretnél, akkor a cukrot keverd ki 1 tojás sárgájával, és úgy főzd fel a pudingot.
  • Ha mézeskalács fűszerkeverékkel ízesíted, és kandírozott narancshéjjal díszíted, akkor karácsonyi desszert lesz belőle.
  • Ha a cukrot kikevered 2 evőkanál kakaóporral, akkor csokipudingot kapsz.
  • A fele rizstej helyett használhatsz bármilyen gyümölcslevet is.
  • Házi szörpből is készülhet a rizspuding, de akkor ne tegyél hozzá cukrot, a rizstejből csak 9 dl-t végy, és 1 dl legyen a szörp.
  • Keverhetsz bele mazsolát, vagy bármilyen aszalványt, vagy őrölt fahéjat is.
  • A kávés változat úgy készül, hogy 8 dl rizstejet használsz, és 2 dl presszókávét. Ha ebbe még fahéjat is raksz, akkor kész a kapucsínós puding.
  • Ha a kókuszvirágcukrot karamellizálod, mielőtt beleöntöd a rizstejet és a többi hozzávalót, akkor karamellás puding lesz a végeredmény.

Jó főzőcskézést, fantáziadús kísérletezést, és jó étvágyat kívánok hozzá.

Antal Vali

(Visited 5 017 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A rizslisztet a sóval és a rizstejjel elkeverjük, beledobjuk a vaníliarudat (vagy hozzáadjuk a vanília port vagy a vaníliás rapadurát), a kókuszvirágcukrot, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Akkor jó, ha besűrűsödik teljesen pudingosra.

2
Kész

Hagyjuk egy kicsit hűlni, de közben kevergessük elég gyakran.
Amikor már nem túl forró, akkor keverjük el a rizstejszínnel, (ha kókuszvirágcukor helyett mézet használtál, akkor csak itt add hozzá!), és vegyük ki a vanília rudat.

3
Kész

Tálalása

Kelyhekbe vagy pudingos tálakba porciózzuk, és hűvös helyen hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszíthetjük gyümölcsökkel, aszalványokkal vagy magőrleményekkel. Megszórhatjuk fahéjjal, kakaóval vagy liofilizált gyümölcsporral is.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Átlagpontszám:
(5)
Összes Értékelés:1

Már a régi oldaladon is fent volt ez a recept, azóta is így készítem a pudingot. Köszönöm!

előző
Thaiföldi kókusztej puding
következő
Medvehagymás muffin málé
előző
Thaiföldi kókusztej puding
következő
Medvehagymás muffin málé

Hozzászólás Elküldése

9 + 3 =

Fel a lap tetejére