Hozzávalók
-
Kb. 12 db muffinhoz elegendő hozzávalók
-
4 dl házi, teljes tejből készült AludttejHázi kefírrel helyettesíthető. Vegánok próbálják ki növényi joghurttal.
-
1 házi vagy bio Tojás
-
25 dkg Kukoricadara
-
5 dkg Barnarizsliszt
-
80 ml olvasztott KacsazsírVegánoknak természetesen extraszűz olívaolaj
-
1 teáskanál Himalaya só
-
1 mokkáskanál Jókedv fűszerkeverékElhagyható, de sokkal finomabb vele!
-
1 púpozott mokkáskanál Szódabikarbóna
-
Ízlés szerint őrölt Tarkabors
-
20-30 levél MedvehagymaKi mennyire szereti intenzíven...
-
egy darabka SzalonnabőrA forma kikenéséhez kell, természetesen a vegánok kókuszzsírt használjanak.
Leírás
5-6 évvel ezelőtt egyszer rengeteg medvehagymát szedtem, úgyhogy nem győztem bevetni a fantáziámat a feldolgozást illetően. Már mindenféle finomság készült belőle – pesto, tinktúra, krémleves, vajas kenőke – de még mindig volt bőven medvehagyma levelem. Aztán eszembe jutott nagymamám egy régi receptje a hagymás-aludtejes málé, amit én már újabban nem tepsiben, hanem muffin sütőben szoktam elkészíteni, és beugrott, hogy mi lenne, ha medvehagymával készíteném el. Így született meg akkor ez a medvehagymás muffin málé recept, ami gluténmentes, és olyasmi íze van, mint a medvehagymás pogácsáknak, csak sokkal egyszerűbb és gyorsabb elkészíteni. Se gyúrni nem kell, se keleszteni, csak zsupsz bele a turmixba, majd onnan a muffin formába, be sütőbe, és már kész is.
Mivel újra itt a medvehagyma szezon, aktualitásánál fogva előkerült ez a recept is, de nem is akárhogyan: Pálma barátnőmmel összedugtuk a fejünket a múltkor, hogy kinek milyen tavaszi receptje van még a talonban, amikor Pálma boldogan újságolta, hogy van egy isteni kukoricás-medvehagymás muffin receptje. Jé, hát nekem is! Amikor összevetettük a kettőt, akkor derült ki, hogy a két recept nem teljesen egyforma ugyan, de az ősi alaprecept – amelyet mindketten továbbgondoltunk Pálmával – valószínűleg ugyanaz lehetett. Úgyhogy közzéteszem mindkettőt, ki-ki választhat az ízlése szerint. Egyik jobb, mint a másik – kinek az egyik, kinek a másik! 🙂
A Pálma-féle kukoricás medvehagymás muffin receptjét itt találod.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A kefirt/aludttejet a tojással és a medvehagymával összeturmixolom, majd hozzáadom a fűszereket, a szódabikarbónát, a darát és a lisztet is, és alacsony fokozaton tovább turmixolom. |
2
Kész
|
|
3
Kész
|