Hozzávalók
-
40 dkg Zöldbab
-
1 nagyobb fej Vöröshagyma
-
2 gerezd Fokhagyma
-
3 evőkanál Kókuszolaj
-
1 teáskanál Őrölt pirospaprika
-
1 nagyobb Paradicsom
-
2 TV (tölteni való) Paprika
-
2 házi vagy bio Tojás
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint frissen őrölt Tarkabors
Leírás
A lecsót bármilyen formában szeretem. Egyszer Palkó Zsuzsival – akinek a rádióműsorában (Vörösmarty rádió Fm 99.2) idestova 2 éve vagyok szakértő – összeszámoltuk, hogy hányféleképpen tudom elkészíteni a lecsót. Gyakorlatilag egy hónapig képes lennék minden nap máshogy megfőzni ezt az igazi magyar kedvencet.
Az egyik legnépszerűbb receptem a zöldbablecsó, aminek elkészítését apukámtól tanultam. Apukám bármiből képes volt lecsót főzni. Amit éppen termett a kert, abból garantáltan lecsó készült. 🙂 Valószínűleg tőle örököltem a lecsóimádatomat.
A lecsóban azt szeretem, hogy a legtöbb változata gyakorlatilag „mindenmentes”, kivéve a tojásos változatokat. Ez most pont tojásos lesz, de glutén és laktóz intoleranciások bátran fogyaszthatják.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A zöldbabot leszálazom, és feldarabolom. A vöröshagymát apróra vágom. A paprikát kicsumázom és felkarikázom. A paradicsomot nyolcadolom. |
2
Kész
|
A kókuszzsíron megdinsztelem a hagymát, és ha már rózsaszín üveges, akkor a lehúzom a tűzről, és elkeverem benne a pirospaprikát. |
3
Kész
|
Hozzáadom a paradicsomot, paprikát, zöldbabot, megsózom, és lassú tűzön pirítom, hogy levet eresszen. Sózom, borsozom, és hagyom saját levében párolódni. Ha nincs elég leve, lehet alá tölteni egy pici tisztított vizet. |
4
Kész
|
Ha már megfőtt, de még ress, akkor ráütöm a tojásokat, és összefőzöm. |
5
Kész
|