2 0
Tojásos zöldbablecsó

Szereted a zöldbabot? Kóstoltad már lecsónak elkészítve? Ha nem, akkor itt az alkalom!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
40 dkg Zöldbab
1 nagyobb fej Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 evőkanál Kókuszolaj
1 teáskanál Őrölt pirospaprika
1 nagyobb Paradicsom
2 TV (tölteni való) Paprika
2 házi vagy bio Tojás
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint frissen őrölt Tarkabors

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Tojásos zöldbablecsó

Lecsóimádóknak szeretettel

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 50 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A lecsót bármilyen formában szeretem. Egyszer Palkó Zsuzsival – akinek a rádióműsorában (Vörösmarty rádió Fm 99.2) idestova 2 éve vagyok szakértő – összeszámoltuk, hogy hányféleképpen tudom elkészíteni a lecsót. Gyakorlatilag egy hónapig képes lennék minden nap máshogy megfőzni ezt az igazi magyar kedvencet.

Az egyik legnépszerűbb receptem a zöldbablecsó, aminek elkészítését apukámtól tanultam. Apukám bármiből képes volt lecsót főzni. Amit éppen termett a kert, abból garantáltan lecsó készült. 🙂 Valószínűleg tőle örököltem a lecsóimádatomat.

A lecsóban azt szeretem, hogy a legtöbb változata gyakorlatilag “mindenmentes”, kivéve a tojásos változatokat. Ez most pont tojásos lesz, de glutén és laktóz intoleranciások bátran fogyaszthatják.

Antal Vali

(Visited 312 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A zöldbabot leszálazom, és feldarabolom. A vöröshagymát apróra vágom. A paprikát kicsumázom és felkarikázom. A paradicsomot nyolcadolom.

2
Kész

A kókuszzsíron megdinsztelem a hagymát, és ha már rózsaszín üveges, akkor a lehúzom a tűzről, és elkeverem benne a pirospaprikát.

3
Kész

Hozzáadom a paradicsomot, paprikát, zöldbabot, megsózom, és lassú tűzön pirítom, hogy levet eresszen. Sózom, borsozom, és hagyom saját levében párolódni. Ha nincs elég leve, lehet alá tölteni egy pici tisztított vizet.

4
Kész

Ha már megfőtt, de még ress, akkor ráütöm a tojásokat, és összefőzöm.

5
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Magyaros tökfőzelék tej és gluténmentesen
koleses-almatorta
következő
Köleses, karamellás almatorta
előző
Magyaros tökfőzelék tej és gluténmentesen
koleses-almatorta
következő
Köleses, karamellás almatorta

Hozzászólás Elküldése

1 + nyolc =

Fel a lap tetejére