4 0
Mézes fokhagymatea megfázásra

Ezzel a recepttel gyarapíthatod a náthaűző háziszereid repertoárját. Próbáld ki, és írd meg, bevált-e.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
8 gerezd Fokhagyma
8 szelet friss Gyömbér
3 csésze Tisztított víz
1/2 csésze Citrom leve
1/2 csésze Méz

Hozzáadás a kedvencekhez

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mézes fokhagymatea megfázásra

Nagyanyáink házipatikájából

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
Étrend/Diéták:
  • kb. 20-25 perc
  • 1 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Íme egy újabb gyöngyszem a náthaűző receptjeim közül. A szakértők szerint az ital minden összetevője segít a megfázás és nátha tünetein, a fokhagyma antibakteriális, antibiotikus tulajdonságokkal rendelkezik, a citrom tele van C-vitaminnal, a gyömbér gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító, valamint mikrobaellenes, a méz pedig csillapítja a köhögést.

Naponta háromszor fogyasszunk belőle fél csészényit.

Finom íze miatt gyerekek is fogyaszthatják, és bátran ihatjuk akkor is, ha nincs semmi bajunk, hisz megelőzésre is kiváló.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

Forraljunk fel a tisztított vizet és nyomjuk bele fokhagymanyomón a fokhagymákat, és a dobjuk bele a szelet gyömbéreket, Forraljuk kb. 5 percig.

2
Kész

Hagyjuk lefedőzve kihűlni 60°C -ra, majd szűrjük le, és adjuk hozzá a citromlevet és a mézet. Melegen fogyasszuk apránként kortyolva.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 40 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. 2024-ben pedig elnyertem a Szakmai Elit Női Kiválósága díjat. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
mezesfokhagyma-antalvali
előző
Mézes fokhagyma
mazsolas-makos kolessuti-antalvali
következő
Mazsolás-mákos köles süti
mezesfokhagyma-antalvali
előző
Mézes fokhagyma
mazsolas-makos kolessuti-antalvali
következő
Mazsolás-mákos köles süti

2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Én a gyömbért belereszelem, és hogy ne öljem megy a C vitamint nem forralom, csak 40 fokos vízzel felöntöm. 10 percig áll utána leszürcsölöm a levét, ha egy kis sürü kerül a torkotokra nem baj nem haltok bele!

Így is biztosan hatékony. A gyömbért azért kell forralni egy kicsit, ugyanis az értékes hatóanyagai csak így tudnak érvényesülni. C-vitamin tartalma csekély, úgyhogy amiatt nem kell aggódni!

Hozzászólás Elküldése

tizenhat + tizenegy =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here