Hozzávalók
-
8 gerezd Fokhagyma
-
8 szelet friss Gyömbér
-
3 csésze Tisztított víz
-
1/2 csésze Citrom leve
-
1/2 csésze Méz
Leírás
Íme egy újabb gyöngyszem a náthaűző receptjeim közül. A szakértők szerint az ital minden összetevője segít a megfázás és nátha tünetein, a fokhagyma antibakteriális, antibiotikus tulajdonságokkal rendelkezik, a citrom tele van C-vitaminnal, a gyömbér gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító, valamint mikrobaellenes, a méz pedig csillapítja a köhögést.
Naponta háromszor fogyasszunk belőle fél csészényit.
Finom íze miatt gyerekek is fogyaszthatják, és bátran ihatjuk akkor is, ha nincs semmi bajunk, hisz megelőzésre is kiváló.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Forraljunk fel a tisztított vizet és nyomjuk bele fokhagymanyomón a fokhagymákat, és a dobjuk bele a szelet gyömbéreket, Forraljuk kb. 5 percig. |
2
Kész
|
Hagyjuk lefedőzve kihűlni 60°C -ra, majd szűrjük le, és adjuk hozzá a citromlevet és a mézet. Melegen fogyasszuk apránként kortyolva. |
2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Én a gyömbért belereszelem, és hogy ne öljem megy a C vitamint nem forralom, csak 40 fokos vízzel felöntöm. 10 percig áll utána leszürcsölöm a levét, ha egy kis sürü kerül a torkotokra nem baj nem haltok bele!
Így is biztosan hatékony. A gyömbért azért kell forralni egy kicsit, ugyanis az értékes hatóanyagai csak így tudnak érvényesülni. C-vitamin tartalma csekély, úgyhogy amiatt nem kell aggódni!