Hozzávalók
-
1 csésze Köles
-
2 csésze Tisztított víz
-
1 csésze 100%-os rostos AlmaléŐszibaracklével is nagyon finom!
-
2 Alma
-
1 csésze MákÉn nem szoktam megdarálni.
-
1 csésze darált Dióbél
-
2 háztáji vagy bio Tojás
-
1/2 csésze rumba vagy gyümölcslébe áztatott Mazsola
-
1/4 csésze Mézben eltett narancshéjOlyasmi, mint a kandírozott narancshéj, csak nem cukorral, hanem mézzel készül.
-
2 evőkanál Kókuszliszt
-
2 evőkanál Kókuszvirágcukor
-
1 evőkanál dezodorálatlan KókuszolajA tepsi kikenéséhez.
-
1 mokkáskanál Fahéj
-
1/2 mokkáskanál Bourbon vanília por
Leírás
A köles sütik megunhatatlanok. Nemcsak finomak, hanem egészségesek is, ráadásul a glutén- és tejmentes diétába is beilleszthetőek. Az elkészítésük pedig annyira egyszerű, hogy a legbénább háziasszonyokon sem fog ki.
Ma egy olyan receptemet szeretném megtanítani Neked, ami minden esetben garantált sikert hoz, és szülői felügyelettel már egy 6 éves is el tudja készíteni. Igaz, a végeredmény nem olyan csili-vili, mint a cukrászipari sütik, viszont az íze mindent kárpótol.
Melegen olyan, mint a rizskók, azaz köleskók, hidegen pedig úgy lehet szeletelni, mint egy tortát. Finom önmagában is, de tálalhatod almaszósszal, bármilyen gyümölcsszósszal, és mindenmentes csokiöntettel is.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
10-15 perc
|
A kölest előfőzzük a tisztított vízben 1 evőkanál kókuszvirágcukorral és a vanília felével. |
2
Kész
|
Amíg fő a köles, addig a rostos almalevet (vagy őszilevet) összeturmixoljuk az almákkal, a tojásokkal, a fűszerekkel, a másik evőkanál kókuszvirágcukorral és a kókuszliszttel. |
3
Kész
|
Az illatos kókuszvajjal kikenünk egy tepsit vagy egy tortaformát, megszórjuk egy kis kókuszliszttel, és az aljában elterítjük az előfőzött kölest. Arra szórjuk a mákot, a mazsolát, a narancshéjat, majd a diót. |
4
Kész
35 40 perc
|
Felöntjük a turmixszal, és mehet is be a 200°C-ra előmelegített sütőbe. Kb. 35-40 perc alatt sül meg. |
5
Kész
|