3 0
Rumos sütőtök-birsalma lekvár

Tudom, hogy már lejárt a befőzések ideje, de van valami, aminek pont most jött el a szezonja! Főzzünk együtt sütőtöklekvárokat! Ma egy birsalmás-rumos receptjét hoztam el.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

1 felkockázott közepes kanadai Sütőtök Felkockázva
5 felkockázott Birsalma
1 mokkáskanáé őrölt Fahéj
1 bio Citrom héja Vagy pár csepp bio citrom illóolaj
1 Citrom leve
3 evőkanál Csicsókasűrítmény OkosÉdes néven kapható természetes cukormentes édesítőszer
1 mokkáskanál Bourbon vanília por
1 dl valódi Rum

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Rumos sütőtök-birsalma lekvár

Finom, édes, cukormentes finomság nem csak cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 1 óra
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Egy régebbi novemberi túrám során egyszer találtam pár szem birsalmát egy elhagyatott kertben, ami kevés volt ahhoz, hogy befőzzem. Ekkor jutott eszembe, hogy mi lenne, ha társítanám sütőtökkel. Jó ötlet volt, és nem bánom, hogy így döntöttem, ugyanis olyan jól passzol a két ízvilág egymáshoz, hogy azóta is teszek pár szemet mindig a sütőtöklekvárokba.

Ezzel az izgalmas ízű recepttel folytatni szeretném a sorát a sütőtök lekvárjaimnak, leginkább a felnőtteknek kedvezve, hisz a mai lekvárom rummal készült.

Antal Vali

(Visited 335 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A felkockázott sütőtököt és az almát a citrom héjával és levével, valamint az Okos Édessel (csicsókasűrítmény) együtt feltesszük főni annyi tisztított vízben, hogy éppen ellepje.
Lefedve kb. 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a rumot és a vaníliát, és kb. újabb 15 percig főzzük, míg el nem kezdenek szétesni a kockák.

2
Kész

Amikor megpuhult, akkor krumplitörővel összetörjük - vagy pürésíthetjük akár botmixerrel is, de darabosra is hagyhatjuk, ki-ki ízlése szerint. Még egyet rárottyantunk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az illóolajat is, amit jól elkeverünk benne.

3
Kész

Azon forrón sterilizált üvegekbe töltjük, pár percre feje tetejére állítjuk, majd szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Szárzeller-krémleves csicsókával
következő
Masszázsolaj ízületi gyulladásra és csontfájdalmakra
előző
Szárzeller-krémleves csicsókával
következő
Masszázsolaj ízületi gyulladásra és csontfájdalmakra

4 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Ott van a lépések első pontjában, a leírás alatt. 🙂
Ha folyékony bourbon esszenciát használsz, akkor azt az illóolajokkal együtt, a végén kell hozzáadni.

Szia Ági!
Bátran hagyd ki, nem kötelező helyettesíteni. Ha elég édes a sütőtököd, akkor semmiféle édesítőszer nem kell bele. Ha szereted édesebben, akkor használj ízlés szerint bármilyen egészséges alternatív édesítőt, mint pl. kókuszvirágcukor, datolyaszirup, jázminpakóca levél, stb.

Hozzászólás Elküldése