1 0
Antal Vali vörösáfonyás dinsztelt káposztája

Káposzta imádók figyelem! Itt egy újabb szuperegészséges köret káposztából, ami garantáltan meghódítja a családot!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 csecsemőfej nagyságú Káposzta
2 evőkanál Kókuszvirágcukor
3 evőkanál Kókuszolaj
1 mokkáskanál Édesköménymag
1 kisebb fej Vöröshagyma
100 g Aszalt vörösáfonya Lehetőleg cukormentes
2 evőkanál Balzsamecet
1 csapott evőkanál Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Antal Vali vörösáfonyás dinsztelt káposztája

Egy újabb mindenmentes párolt káposzta

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 50 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Nagyon szeretem a dinsztelt káposztát, ezért meglehetősen gyakran készítek. Párom húsevő, és szinte a legtöbb húshoz kiváló köretelem a párolt káposzta, amit nagyjából tízféleképpen tudok elkészíteni, hogy meg ne unjuk. 🙂

A fahéjas-almás káposztám receptjét már ismered, és remélem már ki is próbáltad. Most a vörösáfonyás, majd később az aszaltszilvás, a fehérboros, a mangalicaszalonnás és az édesköményes receptjét is elárulom.

Télen azért szeretek sokféle káposztás ételt készíteni, mert nem csak nagyon egészséges, hanem olcsó is. Ráadásul sokáig eláll. Köretnek, salátának egyaránt kiváló, de különbözőképpen lehet savanyítani is. Az egyik kedvenc savanyított káposzta receptemet itt találod.

Ezt a vörösáfonyás káposztát vad, és vöröshúsok, valamint disznótoros ételek mellé ajánlom, de természetesen lehet önmagában is fogyasztani egyéb zöldséges köretekkel együtt is, mint például a köret orgiában.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A káposztát vékony szálasra legyaluljuk, lesózzuk, összemorzsoljuk a sóval, és jól lenyomkodjuk. Félretesszük legalább 20 percre, hogy levet eresszen.

2
Kész

Amíg a káposzta levet ereszt, addig szálasra felvágjuk a hagymát. Kókuszolajon kipattogtatjuk az édesköményt, majd hozzáadjuk a kókuszcukrot, és szép barnára karamellizáljuk., Ha már jó, akkor hozzáadjuk a szálasra vágott hagymát, amit állandó keverés mellett karamellizálunk.

3
Kész

Ha már szépen megkaramellizálódott a hagyma, akkor a tűzről levéve beletesszük a káposztát, amit a sóból alaposan kinyomkodunk. Most szórjuk bele az aszalt vörösáfonyát is. Ízlés szerint meglocsoljuk balzsamecettel, majd visszatesszük a tűzre, és lassú lángon puhára pároljuk.
Víz elvileg nem kell hozzá, csak akkor, ha látod, hogy odakap. Akkor is csak egy keveset (50 ml) kell hozzáadni.

4
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
koret-orgia
előző
Köret orgia
következő
Antal Vali forraltboros hagymája – ünnepi köretnek
koret-orgia
előző
Köret orgia
következő
Antal Vali forraltboros hagymája – ünnepi köretnek

Hozzászólás Elküldése

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here