Hozzávalók
-
1 csecsemőfej nagyságú Káposzta
-
2 evőkanál Kókuszvirágcukor
-
3 evőkanál Kókuszolaj
-
1 mokkáskanál Édesköménymag
-
1 kisebb fej Vöröshagyma
-
100 g Aszalt vörösáfonyaLehetőleg cukormentes
-
2 evőkanál Balzsamecet
-
1 csapott evőkanál Himalaya só
Leírás
Nagyon szeretem a dinsztelt káposztát, ezért meglehetősen gyakran készítek. Párom húsevő, és szinte a legtöbb húshoz kiváló köretelem a párolt káposzta, amit nagyjából tízféleképpen tudok elkészíteni, hogy meg ne unjuk. 🙂
A fahéjas-almás káposztám receptjét már ismered, és remélem már ki is próbáltad. Most a vörösáfonyás, majd később az aszaltszilvás, a fehérboros, a mangalicaszalonnás és az édesköményes receptjét is elárulom.
Télen azért szeretek sokféle káposztás ételt készíteni, mert nem csak nagyon egészséges, hanem olcsó is. Ráadásul sokáig eláll. Köretnek, salátának egyaránt kiváló, de különbözőképpen lehet savanyítani is. Az egyik kedvenc savanyított káposzta receptemet itt találod.
Ezt a vörösáfonyás káposztát vad, és vöröshúsok, valamint disznótoros ételek mellé ajánlom, de természetesen lehet önmagában is fogyasztani egyéb zöldséges köretekkel együtt is, mint például a köret orgiában.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A káposztát vékony szálasra legyaluljuk, lesózzuk, összemorzsoljuk a sóval, és jól lenyomkodjuk. Félretesszük legalább 20 percre, hogy levet eresszen. |
2
Kész
|
Amíg a káposzta levet ereszt, addig szálasra felvágjuk a hagymát. Kókuszolajon kipattogtatjuk az édesköményt, majd hozzáadjuk a kókuszcukrot, és szép barnára karamellizáljuk., Ha már jó, akkor hozzáadjuk a szálasra vágott hagymát, amit állandó keverés mellett karamellizálunk. |
3
Kész
|
Ha már szépen megkaramellizálódott a hagyma, akkor a tűzről levéve beletesszük a káposztát, amit a sóból alaposan kinyomkodunk. Most szórjuk bele az aszalt vörösáfonyát is. Ízlés szerint meglocsoljuk balzsamecettel, majd visszatesszük a tűzre, és lassú lángon puhára pároljuk. |
4
Kész
|