Hozzávalók
-
45 dkg Csicsóka
-
15 dkg héj nélküli Tökmag
-
3 evőkanál Tökmagolaj
-
15 dkg bio vagy házi Vaj
-
2 dl házi vagy bio TejfölVegánoknak, candidásoknak és tejérzékenyeknek vegi tejföl
-
1 fej Vöröshagyma
-
2 teáskanál Mustár
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint Tarkabors
Leírás
A fehérvári piacon egy árus olyan figyelmes volt, hogy a csicsókája mellé recepteket is adott. Minden héten másikat! Sőt a receptért vásárolni sem kellett, így egyik alkalommal elhoztam egy papírlapot tőle, majd otthon elolvastam és azonnal neki is álltam alkotni, mert a kenőkék amúgy is a kedvenc reggelijeim közé tartoznak! Olyan vagyok, mint Vali, elolvasok egy csomó receptet, aztán megalkotom a sajátomat. A csicsóka árus receptjét is addig variáltam, amíg nem szabtam a saját egészségtudatos ízlésemre.
Pálma
Lépések
1
Kész
|
A csicsókát alaposan lesikáljuk, majd feltesszük főni főni. Ha megfőtt, lehámozzuk! (Mondjuk, volt, hogy rajta hagytam a héját és úgy turmixoltam össze.) |
2
Kész
|
A tökmagot szárazon serpenyőben megpirítjuk, majd ledaráljuk. |
3
Kész
|
A tökmagot a csicsókával, vajjal, apróra vágott hagymával, mustárral, sóval, borssal, tökmagolajjal, tejföllel jól összekeverjük. Botmixerrel szoktam rajta igazítani egy kicsit! |