4 0
Vöröslencse humusz

Ha szereted a humuszt, itt az ideje kipróbálnod, hogy csicseriborsó helyett milyen vöröslencsével. Nem fogsz csalódni!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
30 dkg Vöröslencse
Tisztított víz
1 nagyobb Babérlevél
3 gerezd Fokhagyma
2 evőkanál Tahini paszta http://localhost/hungary_client/receptek/tahini/
3 evőkanál Extraszűz olívaolaj
1/2 Citrom leve Limelével is finom!
2 teáskanál Himalaya só
1 teáskanál őrölt Füstölt fűszerpaprika
1 mokkáskanál őrölt Tarkabors
1 mokkáskanál őrölt Római köménymag
1 csipet őrölt Fahéj Éppenhogycsak egy leheletnyit kell bele tenni, hogy kihozza az ízeket!
Ízlés szerint, ki milyen csípősre szereti Harissa fűszerkeverék Elhagyható.

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Vöröslencse humusz

Harissával és füstöltpaprikával

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 35 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Egyik kedvenc ételem a humusz. Azt szeretem benne, hogy melegen, hidegen, kanalazva, kenyérre kenve – mindenhogyan fogyasztható. Szeretem variálni benne a hozzávalókat és az ízeket is.

A humusz egyébként a közel-keleti konyha egy legrégebbi vegán fogása, amit szezámkrémből (tahini) és csicseriborsóból készítenek. Ezt az alapot fűszerezik aztán a legkölönbözőféleképpen, illetve ehhez adnak még – ahogy én is tettem – egyéb finomságokat is. Ma vöröslencsével bolondítottam meg a humuszt, egész pontosan a csicseriborsó helyett azt használtam. Ha szereted a csípőset, akkor ne hagyd ki belőle a harissát se!

Antal Vali

(Visited 2 933 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész
20 perc

A vöröslencsét tisztított vízben feltesszük főni a só felével és a babérlevéllel. Nem kell sokkal több víz hozzá, mint amennyi ellepi, mert nagyon hamar megfő. Dobhatunk bele egy gerezd fokhagymát is (a másik kettő nyersen kell majd bele)

2
Kész

A többi hozzávalót belerakjuk egy turmixba, majd ha megfőtt a lencse, hozzáöntjük, és krémesre turmixoljuk.

3
Kész

Tálalás

A humusz tetejére csorgathatunk szezámolajat vagy olívaolajat, szórhatunk rá füstöltpaprikát, harissát, vagy apróra metélt koriander zöldet.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Vöröslencse pástétom Antal Vali módra
tokmagos-csicsokakrem
következő
Tökmagos csicsókakrém Pálmától
előző
Vöröslencse pástétom Antal Vali módra
tokmagos-csicsokakrem
következő
Tökmagos csicsókakrém Pálmától

Hozzászólás Elküldése

3 × négy =

Fel a lap tetejére