Hozzávalók
-
30 dkg Vöröslencse
-
Tisztított víz
-
1 nagyobb Babérlevél
-
3 gerezd Fokhagyma
-
2 evőkanál Tahini pasztahttp://localhost/hungary_client/receptek/tahini/
-
3 evőkanál Extraszűz olívaolaj
-
1/2 Citrom leveLimelével is finom!
-
2 teáskanál Himalaya só
-
1 teáskanál őrölt Füstölt fűszerpaprika
-
1 mokkáskanál őrölt Tarkabors
-
1 mokkáskanál őrölt Római köménymag
-
1 csipet őrölt FahéjÉppenhogycsak egy leheletnyit kell bele tenni, hogy kihozza az ízeket!
-
Ízlés szerint, ki milyen csípősre szereti Harissa fűszerkeverékElhagyható.
Leírás
Egyik kedvenc ételem a humusz. Azt szeretem benne, hogy melegen, hidegen, kanalazva, kenyérre kenve – mindenhogyan fogyasztható. Szeretem variálni benne a hozzávalókat és az ízeket is.
A humusz egyébként a közel-keleti konyha egy legrégebbi vegán fogása, amit szezámkrémből (tahini) és csicseriborsóból készítenek. Ezt az alapot fűszerezik aztán a legkölönbözőféleképpen, illetve ehhez adnak még – ahogy én is tettem – egyéb finomságokat is. Ma vöröslencsével bolondítottam meg a humuszt, egész pontosan a csicseriborsó helyett azt használtam. Ha szereted a csípőset, akkor ne hagyd ki belőle a harissát se!
Antal Vali
Lépések
1
Kész
20 perc
|
A vöröslencsét tisztított vízben feltesszük főni a só felével és a babérlevéllel. Nem kell sokkal több víz hozzá, mint amennyi ellepi, mert nagyon hamar megfő. Dobhatunk bele egy gerezd fokhagymát is (a másik kettő nyersen kell majd bele) |
2
Kész
|
A többi hozzávalót belerakjuk egy turmixba, majd ha megfőtt a lencse, hozzáöntjük, és krémesre turmixoljuk. |
3
Kész
|
TálalásA humusz tetejére csorgathatunk szezámolajat vagy olívaolajat, szórhatunk rá füstöltpaprikát, harissát, vagy apróra metélt koriander zöldet. |