Hozzávalók
-
50 dkg MogyoróhagymaApróbb vöröshagymával is készülhet
-
50 ml Extraszűz olívaolaj
-
1 evőkanál Kókuszvirágcukor
-
2 db Babérlevél
-
1 mokkáskanál frissen őrölt Tarkabors
-
2 db Szegfűbors
-
1 mokkáskanál őrölt Fahéj
-
10 db Szegfűszeg
-
2 szelet 200 Ft-os nagyságú friss Gyömbér
-
50 ml illatos édes vagy félédes FehérborIrsai vagy cserszegi
-
1 evőkanál Balzsamecet
-
1 arasznyi ágacska Rozmaring
-
2 levélke friss Zsálya
-
1 marék Mazsola
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Párom nagyon szereti a stifadot (speciális görög marhapörkölt), és sok esetben én csak a hagymákat halászom ki belőle, mert annyira szeretem a stifado ízvilágát. Aztán belegondoltam, hogy miért is ne lehetne hús nélkül, csak a hagymákkal elkészíteni? Bármi mellé isteni lehet köretnek, de önmagában is ehetjük, például rizzsel vagy kölessel.
Tegnap nekiálltam, és elkészítettem. Olyan finom lett, hogy ma már a második adagot kellett feltennem főni. Amíg készül, isteni illat lengi be a konyhát. Fahéjas-forraltboros íze miatt méltó eleme lehet akár a karácsonyi menünek is. Pont emiatt a forraltboros íz és illat miatt neveztem el forraltboros hagymának.
Ha van segítséged hagymát héjazni, akkor nagyon hamar elkészül. Igazából az elkészítésében ez a legmacerásabb mozzanat.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Fedeles serpenyőben olívaolajon megfuttatjuk a kókuszvirágcukrot, hogy lassan olvadni kezdjen. |
2
Kész
|
|
3
Kész
|
|
4
Kész
|