1 0
Antal Vali forraltboros hagymája – ünnepi köretnek

Igazi forraltboros karácsonyi illattal lengi be ez az étel a konyhát miközben készül. A görög stifado ihletett meg az elkészítésére. Köretként és egytálételként egyaránt fogyasztható-

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
50 dkg Mogyoróhagyma Apróbb vöröshagymával is készülhet
50 ml Extraszűz olívaolaj
1 evőkanál Kókuszvirágcukor
2 db Babérlevél
1 mokkáskanál frissen őrölt Tarkabors
2 db Szegfűbors
1 mokkáskanál őrölt Fahéj
10 db Szegfűszeg
2 szelet 200 Ft-os nagyságú friss Gyömbér
50 ml illatos édes vagy félédes Fehérbor Irsai vagy cserszegi
1 evőkanál Balzsamecet
1 arasznyi ágacska Rozmaring
2 levélke friss Zsálya
1 marék Mazsola
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Antal Vali forraltboros hagymája – ünnepi köretnek

Húsmentes stifado mogyoróhagymából

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 45 perc
  • 3 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Párom nagyon szereti a stifadot (speciális görög marhapörkölt), és sok esetben én csak a hagymákat halászom ki belőle, mert annyira szeretem a stifado ízvilágát. Aztán belegondoltam, hogy miért is ne lehetne hús nélkül, csak a hagymákkal elkészíteni? Bármi mellé isteni lehet köretnek, de önmagában is ehetjük, például rizzsel vagy kölessel.

Tegnap nekiálltam, és elkészítettem. Olyan finom lett, hogy ma már a második adagot kellett feltennem főni. Amíg készül, isteni illat lengi be a konyhát. Fahéjas-forraltboros íze miatt méltó eleme lehet akár a karácsonyi menünek is. Pont emiatt a forraltboros íz és illat miatt neveztem el forraltboros hagymának.

Ha van segítséged hagymát héjazni, akkor nagyon hamar elkészül. Igazából az elkészítésében ez a legmacerásabb mozzanat.

Antal Vali

(Visited 491 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Fedeles serpenyőben olívaolajon megfuttatjuk a kókuszvirágcukrot, hogy lassan olvadni kezdjen.

2
Kész

A hagymákat lehéjjazzuk, de nem vágjuk fel, hanem egyben hagyjuk, és amikor már barnán folyik a cukor, akkor beledobjuk őket az olajba. Folyamatosan rázogatva egyenletesen elkezdjük karamellizálni őket.

3
Kész

Ha már szépen karamellizálódott, megszórjuk a fűszerekkel, meglocsoljuk a balzsamecettel, megszórjuk mazsolával, és felöntjük a borral. Rádobjuk a rozmaringot, a babérleveleket és a zsályaleveleket, és lefedőzzük.

4
Kész

Néha finoman megrázva készre pároljuk, majd ha elfőtte a bort, zsírjára kapatjuk. Figyelem! Keverni nem szabad, mert akkor szétesnek a hagymák!

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Antal Vali vörösáfonyás dinsztelt káposztája
következő
Stifado marhalábszárból
előző
Antal Vali vörösáfonyás dinsztelt káposztája
következő
Stifado marhalábszárból

Hozzászólás Elküldése

egy × kettő =

Fel a lap tetejére