4 0
Batáta latte – avagy édesburgonya turmix

Nagyon divatosak most a latték. Viszont a legtöbbje egészségtelen. Nos, ez a batáta-latte nem csak egészséges, hanem isteni finom is. Egy kóstolás, és beleszeretsz.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 nagyobb darab Édesburgonya
5 dl Rizstej
Ízlés szerint Bourbon vanília por

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Batáta latte – avagy édesburgonya turmix

Lágy, selymes ízű ital. Jó kis reggeli "üzemanyag"!

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 10 perc
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Manapság annyira divatosak a különféle latték, hogy elhatároztam, így nevezem el ezt a frissen készült rizstejes turmixot.

Szöget ütött a fejembe Vali egy mondata, miszerint imádja a batáta kipréselt levét.  Miután éppen édesburgonyát hámoztam, hirtelen felindulásból beleharaptam egy szeletkébe és megállapítottam, hogy tényleg finom így nyersen is.

Köreten kívül mit is lehetne még csinálni belőle? Egy variációt a reggeli turmixra? Bizony! A rendkívül magas bétakarotin tartalmán kívül, C-vitaminban és E-vitaminban is gazdag, sőt -nekem ez újdonság volt-, értékes fehérjéket is tartalmaz.

Főzés nélkül pillanatok alatt készül el a batáta-latte, és az íze rendkívül harmonikus, selymes, édes, kellemes.

Jó ezzel beindítani a napot!

Pálma

(Visited 1 352 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Megpucoljuk a batátát, és kisebb darabokra vágjuk.

2
Kész

Vaníliával megszórjuk, rizstejjel felöntjük, és alaposan összeturmixoljuk.

3
Kész

Tipp:

Vali nem turmixszal készíti, hanem a batátát lenyomja zöldségprésen, és utáni keveri hozzá a rizstejet, vagy alkalmanként kókusztejet.

4
Kész

Pálma

Papp Pálma vagyok, Antal Vali barátnője. Kereskedelmi végzettségem mellett elvégeztem a természetgyógyász és az egészségügyi modult. Hamarosan meglesz a szakvizsgám reflexológiából is. Szeretek főzni, mert imádom az intenzív ízeket, színeket, illatokat. Vali mellett belerázódtam az egészséges gasztronómia rejtelmeibe, és már egy évtizede saját stílust képviselek reformételek világában. Receptjeimmel és tanácsaimmal mindenkinek szeretnék segíteni, aki még kezdő az egészséges főzés és étkezés terén.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Virágillatú porcukor
következő
Tarka-barka, gluténmentes tészta
előző
Virágillatú porcukor
következő
Tarka-barka, gluténmentes tészta

Hozzászólás Elküldése