Hozzávalók
-
1 nagyobb darab Édesburgonya
-
5 dl Rizstej
-
Ízlés szerint Bourbon vanília por
Leírás
Manapság annyira divatosak a különféle latték, hogy elhatároztam, így nevezem el ezt a frissen készült rizstejes turmixot.
Szöget ütött a fejembe Vali egy mondata, miszerint imádja a batáta kipréselt levét. Miután éppen édesburgonyát hámoztam, hirtelen felindulásból beleharaptam egy szeletkébe és megállapítottam, hogy tényleg finom így nyersen is.
Köreten kívül mit is lehetne még csinálni belőle? Egy variációt a reggeli turmixra? Bizony! A rendkívül magas bétakarotin tartalmán kívül, C-vitaminban és E-vitaminban is gazdag, sőt -nekem ez újdonság volt-, értékes fehérjéket is tartalmaz.
Főzés nélkül pillanatok alatt készül el a batáta-latte, és az íze rendkívül harmonikus, selymes, édes, kellemes.
Jó ezzel beindítani a napot!
Pálma
Lépések
1
Kész
|
Megpucoljuk a batátát, és kisebb darabokra vágjuk. |
2
Kész
|
Vaníliával megszórjuk, rizstejjel felöntjük, és alaposan összeturmixoljuk. |
3
Kész
|
Tipp:Vali nem turmixszal készíti, hanem a batátát lenyomja zöldségprésen, és utáni keveri hozzá a rizstejet, vagy alkalmanként kókusztejet. |
4
Kész
|