1 0
Tarka-barka, gluténmentes tészta

Te is jártál már úgy, hogy minden volt a hűtőben, de semmiből nem volt annyi, hogy egy tisztességes adag kerekedjen belőle? Nos így szoktak megszületni a legjobb receptek. "Mindentbele" tészta" - amit csak találsz a hűtőben.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 db Édesburgonya
1 db Bébicukkíni
1 db Kápia paprika
1 marék Zöldbab
1 db Vöröshagyma
1 fej Fokhagyma
3 db, kisujjnyi, friss Kurkuma használhatunk kurkuma port is
Ízlés szerint Himalaya só
1 teáskanál, őrölt Koriandermag
2 teáskanál, frissen reszelt Gyömbér
1 doboz Kókusztej
2 evőkanál Kókuszolaj
2 evőkanál Szójaszósz Akár el is hagyható, de akkor kicsivel több sót kell beetenni!
1 csomag Kukoricatészta

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Tarka-barka, gluténmentes tészta

Étvágygerjesztő, színes gluténmentes tészta.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 1 óra
  • 3 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Amikor hirtelen kell ebédet rittyenteni….

Benézel a hűtőbe, a kamrába, a polcokra…

Aztán összerakod, amit ott látsz, és elkészítesz egy színes, egyedi ebédet, ami végül is mindenkinek nagyon ízlik.

Így esett ez ma velem is. Gyorsan kellet kitalálnom és elkészítenem az ebédet, mert ennek ígéretével tudtam rávenni a fiamat egy fűnyírásra! 🙂

Megérte, szerintem mindkettőnknek! 😉

A hozzávalók, a zöldségek természetesen tovább variálhatók, kibővíthetőek. Mehet bele borsó, sütőtök, vagy éppen sárgarépa. Épp aminek a szezonja van.

Ez az étel tipikus szénhidrát anyagcseréjűeknek való finomság, de ha megkívánná egy zsír-fehérje típus, akkor süssön ki hozzá egy szelet husit, vagy halat magának, és ne tésztára borítsa a ragut, hanem a húsra.

Pálma

(Visited 354 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A forró kókuszolajba aprítom a fokhagymát, utána a hagymát és megpirítom.

2
Kész

Beledobálom a feldarabolt és megpucolt zöldségeket, a reszelt gyömbért és kurkumát, és azokat is megpirítom.

3
Kész

Sózom, megszórom a korianderporral. Felöntöm a kókusztejjel, felforralom, majd hozzáadom a szójaszószt. Készre főzöm.

4
Kész

Megfőzöm a kukoricatésztát is, és a kókuszos zöldségragut a tetejére öntöm.

Pálma

Papp Pálma vagyok, Antal Vali barátnője. Kereskedelmi végzettségem mellett elvégeztem a természetgyógyász és az egészségügyi modult. Hamarosan meglesz a szakvizsgám reflexológiából is. Szeretek főzni, mert imádom az intenzív ízeket, színeket, illatokat. Vali mellett belerázódtam az egészséges gasztronómia rejtelmeibe, és már egy évtizede saját stílust képviselek reformételek világában. Receptjeimmel és tanácsaimmal mindenkinek szeretnék segíteni, aki még kezdő az egészséges főzés és étkezés terén.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Batáta latte – avagy édesburgonya turmix
következő
Szerzetesek eledele – a mindenmentes finomság
előző
Batáta latte – avagy édesburgonya turmix
következő
Szerzetesek eledele – a mindenmentes finomság

Hozzászólás Elküldése