Hozzávalók
-
1 db Édesburgonya
-
1 db Bébicukkíni
-
1 db Kápia paprika
-
1 marék Zöldbab
-
1 db Vöröshagyma
-
1 fej Fokhagyma
-
3 db, kisujjnyi, friss Kurkumahasználhatunk kurkuma port is
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
1 teáskanál, őrölt Koriandermag
-
2 teáskanál, frissen reszelt Gyömbér
-
1 doboz Kókusztej
-
2 evőkanál Kókuszolaj
-
2 evőkanál SzójaszószAkár el is hagyható, de akkor kicsivel több sót kell beetenni!
-
1 csomag Kukoricatészta
Leírás
Amikor hirtelen kell ebédet rittyenteni….
Benézel a hűtőbe, a kamrába, a polcokra…
Aztán összerakod, amit ott látsz, és elkészítesz egy színes, egyedi ebédet, ami végül is mindenkinek nagyon ízlik.
Így esett ez ma velem is. Gyorsan kellet kitalálnom és elkészítenem az ebédet, mert ennek ígéretével tudtam rávenni a fiamat egy fűnyírásra! 🙂
Megérte, szerintem mindkettőnknek! 😉
A hozzávalók, a zöldségek természetesen tovább variálhatók, kibővíthetőek. Mehet bele borsó, sütőtök, vagy éppen sárgarépa. Épp aminek a szezonja van.
Ez az étel tipikus szénhidrát anyagcseréjűeknek való finomság, de ha megkívánná egy zsír-fehérje típus, akkor süssön ki hozzá egy szelet husit, vagy halat magának, és ne tésztára borítsa a ragut, hanem a húsra.
Pálma
Lépések
1
Kész
|
A forró kókuszolajba aprítom a fokhagymát, utána a hagymát és megpirítom. |
2
Kész
|
Beledobálom a feldarabolt és megpucolt zöldségeket, a reszelt gyömbért és kurkumát, és azokat is megpirítom. |
3
Kész
|
Sózom, megszórom a korianderporral. Felöntöm a kókusztejjel, felforralom, majd hozzáadom a szójaszószt. Készre főzöm. |
4
Kész
|
Megfőzöm a kukoricatésztát is, és a kókuszos zöldségragut a tetejére öntöm. |