Hozzávalók
-
12 dkg Barnarizsliszt
-
2 dl Rizstej
-
1 db házi Tojás
-
1 db Banán
-
2 evőkanál Kókuszolaj
Leírás
Igen, én szénhidrát típus vagyok. Amikor ez kiderült, már meg sem lepődtem, hogy annak idején, amikor állapotos voltam, miért a kakaós palacsinta volt a kívánósságom tárgya, az általában szokásos savanyúság helyett! 🙂
Egyébként ez a kívánósság a mai napig megmaradt, a palacsintát bármilyen testhelyzetben képes vagyok elfogyasztani.
A VALOR programot együtt csináltuk meg a fiammal, és úgy tűnik, hogy nem csak a palacsinta szeretetét, de a szénhidrát típusát is tőlem örökölte, bár kicsit más arányban.
Hogy ez a mindkettőnknek fontos élelmiszer a palacsinta, ne íródjék ki a menünkből, a mellékesen megállapított enyhe gluténérzékenység és határozott tejfehérje tiltás ellenére sem, ezért Vali kölespalacsintáján felbuzdulva, kitaláltam egy mindkettőnk által fogyasztható banános verziót, ami küllemét és élvezeti értékét tekintve alig tér el az igazitól!
Pálma
Lépések
1
Kész
|
A banánt, a tojást, a rizslisztet, és a növényi tejet egy tálba teszem, és botmixerrel alaposan megdolgozom. |
2
Kész
|
A palacsintatészta-állag elérése után a felforrósított, és kókuszolajjal kikent serpenyőben kisütöm a 10-12 db palacsintát. Óvatosan forgatom, mert ez a tészta egy kicsit törékenyebb, mint a hagyományos! |