2 0
Spárga mentás eperszósszal

Ezt a különleges ételtársítást - bármily extrémnek is tűnik - biztos szeretni fogod, ha egyszer kipróbálod. Már egy híres étterem is felvette az étlapjára!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 csomag zsenge Spárga
2 marék Eper
1,5 dl Zöldség alaplé Rapunzel bio levesporból is készíthető
Egy kevés bio Vaj Vegánoknak, tejérzékenyeknek kókuszzsírral helyettesíthető
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint Provance-i fűszerkeverék
Ízlés szerint frissen őrölt Bors Nagyon izgalmas ízhatást érhetsz el, ha bőven teszel bele borsot
1 teáskanál Modenai Balzsamecet
1 marék Borsmenta levél
1 mokkáskanál Útifűmaghéj

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Spárga mentás eperszósszal

Mindenmentes előétel ínyenceknek

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Imádok kísérletezni bizarr ételtársításokkal. Ennek a szenvedélyemnek az egyik eredménye a következő recept, ami épp aktuális, mert itt a spárga, az eper és a friss menta szezonja is. Pont 5 évvel előtt osztottam meg először ezt a receptet még a régi oldalamon, és képzeld, azóta már találkoztam vele egy balatonfelvidéki étterem szezonális étlapján, ugyanis annyira finom, és különleges, hogy a főszakács felvette az étlapra.

Klasszikus spárgával és csirággal (zöld spárga) is készíthető. Vagy akár mind a kettővel, és akkor szép trikolor színe lesz: piros-fehér-zöld.

Előételként, de könnyű nyári vacsoraként is fogyasztható.

Húsevők a tepsi kivajazása helyett angolszalonna ágyra is fektethetik a spárgát!
Izgalmas kóstolgatást!

Antal Vali

 

(Visited 323 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A megtisztított spárgát lesorjázom egymás mellé egy vajjal vastagon kikent fedeles jénaiba vagy cserépbe (bármilyen sütőedény jó, aminek van fedele, és nem teflon), majd nyakon öntöm a zöldséglé alappal, megborsozom és megszórom provance-i keverékkel, lefedőzöm és 180°C-ra előmelegített sütőbe teszem.

2
Kész

Ha kellőképp megpuhult a spárga (10-40 perc , ez a spárga vastagságától és korától függ...), akkor a levét beleöntöm a turmixgépbe, amelybe előzőleg bekészítettem az eper 2/3 részét, a friss mentalevelek 1/3 részét, egy csipet sót, és egy teáskanálnyi modenai balzsamecetet. Összeturmixolom, de nem homogénre, hanem darabosra.

3
Kész

Majd áttöltöm egy lábasba, és összemelegítem - de nem főzöm, csak épp megrottyantomegy pár másodpercre.

4
Kész

A végén a maradék epret félbevágva, valamint a maradék mentalevelet összetépkedve belekeverem. (ha nem elég sűrű, egy mokkáskanál útifűmaghájat is belekeverhetünk, azzal zselésítsük.)

5
Kész

Tálalása

A spárgákat tányérra tálalom, és leöntöm az eperszósszal.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Szerzetesek eledele – a mindenmentes finomság
következő
Rakott köles spárgával, vagy csirággal
előző
Szerzetesek eledele – a mindenmentes finomság
következő
Rakott köles spárgával, vagy csirággal

Hozzászólás Elküldése