4 0
Rakott köles spárgával, vagy csirággal

Ezt a szezonális rakott ételt még a gyerekek is szeretik, mert pont olyan mutatós, mint amilyen finom.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 csomag, zsenge Spárga
3 dl Köles 3 szoros vízben puhára főzve
3 dl Tejföl
1 fej Fokhagyma
1 fej, közepes Vöröshagyma
15 dkg Füstöltszalonna Apróra vágva, kisütve
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint Bors
Ízlés szeint Rapunzel levespor
Ízlés szerint Curry

Tápanyag információk

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Rakott köles spárgával, vagy csirággal

Húsmentesen is elkészíthető, laktató egytálétel.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • 1,5 óra
  • 3 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A kölest nagyon szeretem édes és sós formában is. Sokszor csak megfőzöm, megfűszerezem, és kész is a – bármihez használható – köret. A spárga már régóta piszkálta a fantáziámat, és most hogy a piacon belefutottam, gyorsan kombináltam a kölessel, és egy szépen tálalható rakott ételt készítettem belőle.
Beeső vendégeim nagy örömére! Ajánlatos gyorsan elkészíteni, mert rövid a spárgaszezon!
Ennél a receptnél csirágot használtam (ez a spárga zöld verziója), mert a színhatás szebb, a kölessel kombinálva.

Még kicsit felturbózhatjuk azzal, ha az öntetbe kevéske reszelt füstölt sajtot keverünk.

És a végére hagytam a jó hírt: hidegen is fogyasztható! Ha kihűlt, pont úgy lehet szeletelni, mint egy sütit, bármilyen hidegtál díszéül válhat.

Pálma

 

(Visited 880 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A kölest megfőzzük. (Sűrűre!) A főzővízbe is tehetünk Rapunzel levesport!

2
Kész

A szalonnát apróra vágjuk, pörcre sütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megpirítjuk.

3
Kész

A tejfölhöz keverjük a reszelt fokhagymát, a tojásokat, a reszelt sajtot és az összes fűszert.

4
Kész

A köleshez keverünk minden fent felsorolt alkotóelemet.

5
Kész

Zsírral kikent őzgerincformában elkezdjük rétegesen lerakni: Egy réteg köles, rá egy sor csirág, utána köles, megint csirág, és így tovább... kölessel zárjuk a sort.
Megsütjük. Akkor jó, ha már piroskás a teteje. Ha kicsit kihűlt, kifordítjuk és felszeleteljük. (Elektromos késsel a legkönnyebb szeletelni!)

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Spárga mentás eperszósszal
következő
Spárgás-brokkolis rendhagyó tabbouleh
előző
Spárga mentás eperszósszal
következő
Spárgás-brokkolis rendhagyó tabbouleh

Hozzászólás Elküldése

három × 2 =

Fel a lap tetejére