1 0
Rakott köles spárgával, vagy csirággal

Ezt a szezonális rakott ételt még a gyerekek is szeretik, mert pont olyan mutatós, mint amilyen finom.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 csomag, zsenge Spárga
3 dl Köles 3 szoros vízben puhára főzve
3 dl Tejföl
1 fej Fokhagyma
1 fej, közepes Vöröshagyma
15 dkg Füstöltszalonna Apróra vágva, kisütve
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint Bors
Ízlés szeint Rapunzel levespor
Ízlés szerint Curry

Tápanyag információk

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Rakott köles spárgával, vagy csirággal

Húsmentesen is elkészíthető, laktató egytálétel.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • 1,5 óra
  • 3 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A kölest nagyon szeretem édes és sós formában is. Sokszor csak megfőzöm, megfűszerezem, és kész is a – bármihez használható – köret. A spárga már régóta piszkálta a fantáziámat, és most hogy a piacon belefutottam, gyorsan kombináltam a kölessel, és egy szépen tálalható rakott ételt készítettem belőle.
Beeső vendégeim nagy örömére! Ajánlatos gyorsan elkészíteni, mert rövid a spárgaszezon!
Ennél a receptnél csirágot használtam (ez a spárga zöld verziója), mert a színhatás szebb, a kölessel kombinálva.

Még kicsit felturbózhatjuk azzal, ha az öntetbe kevéske reszelt füstölt sajtot keverünk.

És a végére hagytam a jó hírt: hidegen is fogyasztható! Ha kihűlt, pont úgy lehet szeletelni, mint egy sütit, bármilyen hidegtál díszéül válhat.

Pálma

 

(Visited 599 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A kölest megfőzzük. (Sűrűre!) A főzővízbe is tehetünk Rapunzel levesport!

2
Kész

A szalonnát apróra vágjuk, pörcre sütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megpirítjuk.

3
Kész

A tejfölhöz keverjük a reszelt fokhagymát, a tojásokat, a reszelt sajtot és az összes fűszert.

4
Kész

A köleshez keverünk minden fent felsorolt alkotóelemet.

5
Kész

Zsírral kikent őzgerincformában elkezdjük rétegesen lerakni: Egy réteg köles, rá egy sor csirág, utána köles, megint csirág, és így tovább... kölessel zárjuk a sort.
Megsütjük. Akkor jó, ha már piroskás a teteje. Ha kicsit kihűlt, kifordítjuk és felszeleteljük. (Elektromos késsel a legkönnyebb szeletelni!)

Pálma

Papp Pálma vagyok, Antal Vali barátnője. Kereskedelmi végzettségem mellett elvégeztem a természetgyógyász és az egészségügyi modult. Hamarosan meglesz a szakvizsgám reflexológiából is. Szeretek főzni, mert imádom az intenzív ízeket, színeket, illatokat. Vali mellett belerázódtam az egészséges gasztronómia rejtelmeibe, és már egy évtizede saját stílust képviselek reformételek világában. Receptjeimmel és tanácsaimmal mindenkinek szeretnék segíteni, aki még kezdő az egészséges főzés és étkezés terén.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Spárga mentás eperszósszal
következő
Spárgás-brokkolis rendhagyó tabbouleh
előző
Spárga mentás eperszósszal
következő
Spárgás-brokkolis rendhagyó tabbouleh

Hozzászólás Elküldése