Hozzávalók
-
1 csomag, zsenge Spárga
-
3 dl Köles3 szoros vízben puhára főzve
-
3 dl Tejföl
-
1 fej Fokhagyma
-
1 fej, közepes Vöröshagyma
-
15 dkg FüstöltszalonnaApróra vágva, kisütve
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint Bors
-
Ízlés szeint Rapunzel levespor
-
Ízlés szerint Curry
Leírás
A kölest nagyon szeretem édes és sós formában is. Sokszor csak megfőzöm, megfűszerezem, és kész is a – bármihez használható – köret. A spárga már régóta piszkálta a fantáziámat, és most hogy a piacon belefutottam, gyorsan kombináltam a kölessel, és egy szépen tálalható rakott ételt készítettem belőle.
Beeső vendégeim nagy örömére! Ajánlatos gyorsan elkészíteni, mert rövid a spárgaszezon!
Ennél a receptnél csirágot használtam (ez a spárga zöld verziója), mert a színhatás szebb, a kölessel kombinálva.
Még kicsit felturbózhatjuk azzal, ha az öntetbe kevéske reszelt füstölt sajtot keverünk.
És a végére hagytam a jó hírt: hidegen is fogyasztható! Ha kihűlt, pont úgy lehet szeletelni, mint egy sütit, bármilyen hidegtál díszéül válhat.
Pálma
Lépések
1
Kész
|
A kölest megfőzzük. (Sűrűre!) A főzővízbe is tehetünk Rapunzel levesport! |
2
Kész
|
A szalonnát apróra vágjuk, pörcre sütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megpirítjuk. |
3
Kész
|
A tejfölhöz keverjük a reszelt fokhagymát, a tojásokat, a reszelt sajtot és az összes fűszert. |
4
Kész
|
A köleshez keverünk minden fent felsorolt alkotóelemet. |
5
Kész
|
Zsírral kikent őzgerincformában elkezdjük rétegesen lerakni: Egy réteg köles, rá egy sor csirág, utána köles, megint csirág, és így tovább... kölessel zárjuk a sort. |