5 0
Spárgás-brokkolis rendhagyó tabbouleh

Ez a rendhagyó tabbouleh olyan finomra sikerült, hogy garantáltan lemész tőle spárgába! :)

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 bögre Bulgur
3 csokor Újhagyma
2 csokor Petrezselyem
1 csokor Koriander levél
3 csokor Borsmenta levél
15 db Koktélparadicsom
2 db arasznyi Fürtös uborka
1 kisebb fej Brokkoli
1 csokor zöld Spárga Más néven csirág
1 teáskanál Gránátalma szirup Ha nincs, akkor jó helyette datolyaszirup is.
5 evőkanál citromos Extraszűz olívaolaj Ha nincs, jó a sima extraszűz olívaolaj is.
Ízlés szerint frissen őrölt Tarkabors
1 mokkáskanál Tabouleh fűszerkeverék Elhagyható
1 egész Lime lé

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Spárgás-brokkolis rendhagyó tabbouleh

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 40 perc
  • 3 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A minap épp tabbouleh volt a vacsorám (miután temérdek petrezselyem nőt a kertemben), és azonnal beindult a fantáziám, hogy mit lehetne még kihozni belőle. Nem, mintha az eredeti receptért nem rajonganék, de mivel spárga és csirág szezon van, azonnal elkezdett kattogni az agyam két kedvenc ételem gasztrotársítása ügyében. Ma meg is született a recept. Mit ne mondjak, mennyei lett. Ínyenceknek ez az étel felér egy gaszto-orgazmussal… 🙂

A tabboulleh-hez már nem sok köze van a fűszerezésen kívül, viszont egy olyan egytálétel kerekedett belőle, ami rendkívül egészséges és finom is.

Mivel a spárga szezon rövid, érdemes kipróbálnod a többi spárgás receptemet is.

Antal Vali

Lépések

1
Kész
15 perc

A csirágról levágom a fás részeket, és felteszem főni sós vízben egy olyan pároló edényben, amelyben alul a vízben fő a spárga, felette pedig párolódik az apró rózsáira szedett brokkoli. Forrástól számítva 10-15 percig főzöm/párolom mindkettőt.

2
Kész

Amíg a brokkoli és a csirág fő, addig az összes többi hozzávaló zöldséget apró kockákra vágom, a leveleket jó alaposan felaprítom.

3
Kész

Ha megfőtt a spárga és a brokkoli, a főzővizével leforrázom a bulgurt, és félreteszem, hogy megszívja magát puhára a lével.

4
Kész

A spárgát is feldarabolom, majd ha minden kihűlt langyosra, akkor az összes hozzávalót összekeverem.
Olajozom, ízesítem gránátalmasziruppal (citrommal is lehet), fűszerezem, újra összekeverem, majd adok neki egy órát, hogy összeérjenek az ízek.

Ínyenceknek ez az étel felér egy gaszto-orgazmussal...

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
spargaval-rakott-koles
előző
Rakott köles spárgával, vagy csirággal
következő
Baconba tekert spárga cukordinnyével
spargaval-rakott-koles
előző
Rakott köles spárgával, vagy csirággal
következő
Baconba tekert spárga cukordinnyével

Hozzászólás Elküldése

kettő − egy =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here