Hozzávalók
-
1 bögre Bulgur
-
3 csokor Újhagyma
-
2 csokor Petrezselyem
-
1 csokor Koriander levél
-
3 csokor Borsmenta levél
-
15 db Koktélparadicsom
-
2 db arasznyi Fürtös uborka
-
1 kisebb fej Brokkoli
-
1 csokor zöld SpárgaMás néven csirág
-
1 teáskanál Gránátalma szirupHa nincs, akkor jó helyette datolyaszirup is.
-
5 evőkanál citromos Extraszűz olívaolajHa nincs, jó a sima extraszűz olívaolaj is.
-
Ízlés szerint frissen őrölt Tarkabors
-
1 mokkáskanál Tabouleh fűszerkeverékElhagyható
-
1 egész Lime lé
Leírás
A minap épp tabbouleh volt a vacsorám (miután temérdek petrezselyem nőt a kertemben), és azonnal beindult a fantáziám, hogy mit lehetne még kihozni belőle. Nem, mintha az eredeti receptért nem rajonganék, de mivel spárga és csirág szezon van, azonnal elkezdett kattogni az agyam két kedvenc ételem gasztrotársítása ügyében. Ma meg is született a recept. Mit ne mondjak, mennyei lett. Ínyenceknek ez az étel felér egy gaszto-orgazmussal… 🙂
A tabboulleh-hez már nem sok köze van a fűszerezésen kívül, viszont egy olyan egytálétel kerekedett belőle, ami rendkívül egészséges és finom is.
Mivel a spárga szezon rövid, érdemes kipróbálnod a többi spárgás receptemet is.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
15 perc
|
A csirágról levágom a fás részeket, és felteszem főni sós vízben egy olyan pároló edényben, amelyben alul a vízben fő a spárga, felette pedig párolódik az apró rózsáira szedett brokkoli. Forrástól számítva 10-15 percig főzöm/párolom mindkettőt. |
2
Kész
|
Amíg a brokkoli és a csirág fő, addig az összes többi hozzávaló zöldséget apró kockákra vágom, a leveleket jó alaposan felaprítom. |
3
Kész
|
Ha megfőtt a spárga és a brokkoli, a főzővizével leforrázom a bulgurt, és félreteszem, hogy megszívja magát puhára a lével. |
4
Kész
|
A spárgát is feldarabolom, majd ha minden kihűlt langyosra, akkor az összes hozzávalót összekeverem. Ínyenceknek ez az étel felér egy gaszto-orgazmussal... |