Hozzávalók
-
1 csokor zsenge SpárgaKb. 28-30 szál
-
10 vékony szelet minőségi Bacon szalonna
-
1 evőkanál KókuszolajA tepsi kikenéséhez
-
1 kisebb CukordinnyeSárgadinnyével is nagyon finom
-
1 nagyobb SárgarépaFelkarikázva
-
Ízlés szerint Tarkabors
-
1 mokkáskanál Medvehagymás-mentás frissítő fűszerkeverékSzárított medvehagyma, lestyán, almamenta, búzavirág keveréke
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint CsiliA dinnyeszószt lehet pikánsabbá tenni vele, de akár el is hagyható.
Leírás
Ilyenkor tavasszal az egyik kedvenc ételem a spárga, illetve a zöld változata, amelyről kevesen tudják, hogy csirág a neve. Mivel rövid a szezon, folytatnám a spárgás receptjeim sorát. A múltkor egy vegetariánus változatot osztottam meg, ma a húsevőknek szeretnék kedvezni. A csirágot ebben a formában még a reformkaja ellenes férfi ismerőseim is imádják.
Ez a receptem úgy született meg, hogy egyik gyengém a bacon, illetve a serranoi vagy prosciutto sonka cukordinnyével vagy sárgadinnyével; illetve a másik gyengém a csirág baconbe csavarva. Gondoltam, társítom a két receptet, és halmozom az élvezeteket. Jelentem, sikerült! Izgalmasan mennyei ízkavalkádot sikerült létrehoznom ezzel a recepttel, ami könnyű egytálételként, és előételként is fogyasztható.
Ez az étel ebben a formában a szénhidrát anyagcseréjűeknek kedvez, viszont a zsír-fehérje anyagcseréjűek tegyenek a spárgakötegek alá még egy réteg sonkát vagy szalonnát, és máris az ő szervezetükkel is kompatibilis lesz ez a különlegesen finom étel.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A csirágot pár percre beledobom lobogó forró sós vízbe, majd a levét félretéve lecsöpögtetem. |
2
Kész
|
Előmelegítem a sütőt 180°C-ra, majd kikenek kókuszzsírral vagy házi vajjal egy cserépedényt, jénait vagy tepsit. |
3
Kész
|
|
4
Kész
|
|
5
Kész
|
Amíg a csirág sül, addig a dinnyét félbevágjuk, és megszabadítjuk a magjától. |
6
Kész
|