2 0
Tárkonyos zöldbabfőzelék glutén- és laktózmentesen

Ki ne szeretné a főzelékeket? Ezzel a recepttel azoknak a főzelék rajongóknak szeretnék kedveskedni, akiknek a tej- és lisztallergia miatt mellőzniük kellett kedvenc főzelékeiket.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 közepes méretű Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
80 dkg zsenge Zöldbab Vajbabbal a legfinomabb, jehet fagyasztott is.
2 evőkanál Kókuszolaj
1 teáskanál csemege Őrölt pirospaprika
1 egész Citrom leve
150 ml Rizstejszín
1 csapott evőkanál Barnarizsliszt
1 teáskanál morzsolt Tárkony
2 Babérlevél
Ízlés szerint Himalaya só
Tisztított víz

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Tárkonyos zöldbabfőzelék glutén- és laktózmentesen

Zöldbabfőzelék rántás és tejszínes habarás nélkül

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 45 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Általában nagy sikert szoktak aratni azok a receptjeim, amelyekben a hagyományos ételeinket varázsolom egészségessé, vagy mentessé úgy, hogy közben a megszokott ízek nem sérülnek. Ez a különleges tárkonyos zöldbabfőzelék is ezek közé tartozik. Kimondottan jó átvezető étel a hagyományos étrendről az egészségtudatos étrendre, hisz tökéletesen hozza a megszokott ízvilágot – annak ellenére, hogy sem rántást, sem tejszínes habarást, sem tejfölt, sem ecetet, sem cukrot nem tartalmaz. Ezért candidások, laktóz-, glutén-, tejfehérje és tojásfehérje érzékenyek is fogyaszthatják.

Hasznos tippek:

  • Nem csak rizstejszínnel, hanem bármilyen növényi tejszínnel elkészíthető. Kókusztejszínnel kimondottan különleges íze lesz.
  • Citrom helyett lime-mal is ízesítheted – főleg, ha kókusztejszínnel készült.
  • Hidegen is fogyasztható!
  • 10 hónapos kortól babáknak is adható. Ebben az esetben bátran pürésítheted is.

Antal Vali

(Visited 412 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A zöldbabot - ha nem konyhakész, fagyasztott - leszálazzuk, és feldaraboljuk 2-3 centis darabokra.

2
Kész

Felforrósítjuk a kókuszzsírt, amelyben egy kis tisztított víz hozzáadásával üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát.

3
Kész

Ha már szép üveges, akkor lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a pirospaprikát, majd a zöldbabot is. Sózzuk, citromozzuk, majd visszatesszük a tűzre, és felöntjük annyi tisztított vízzel, hogy éppen ellepje, egy kicsit talán fölötte, de egy ujjnyinál ne legyen rajta több.

4
Kész

Ha felforrt, beletesszük a babérlevelet és a tárkonyt, fokhagyma nyomóval belenyomjuk a fokhagymát, és közepes lángon puhára pároljuk.
Ha zsenge a zöldbabunk, elég hamar megfő, figyelni kell, hogy szét ne essen teljesen.

5
Kész

Ha már kész, akkor a rizstejszínt csomómentesre keverjük egy kis riszliszttel, meghígítjuk a citromlével, és hozzákeverjük a forrásban lévő zöldbabhoz. Összerottyantjuk, és kész is.

6
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Náthaűző gyömbéres almasaláta
következő
Sandesh recept rózsavízzel
előző
Náthaűző gyömbéres almasaláta
következő
Sandesh recept rózsavízzel

Hozzászólás Elküldése

négy + nyolc =

Fel a lap tetejére