Hozzávalók
- 1 közepes méretű Vöröshagyma
- 3 gerezd Fokhagyma
- 80 dkg zsenge ZöldbabVajbabbal a legfinomabb, jehet fagyasztott is.
- 2 evőkanál Kókuszolaj
- 1 teáskanál csemege Őrölt pirospaprika
- 1 egész Citrom leve
- 150 ml Rizstejszín
- 1 csapott evőkanál Barnarizsliszt
- 1 teáskanál morzsolt Tárkony
- 2 Babérlevél
- Ízlés szerint Himalaya só
- Tisztított víz
Leírás
Általában nagy sikert szoktak aratni azok a receptjeim, amelyekben a hagyományos ételeinket varázsolom egészségessé, vagy mentessé úgy, hogy közben a megszokott ízek nem sérülnek. Ez a különleges tárkonyos zöldbabfőzelék is ezek közé tartozik. Kimondottan jó átvezető étel a hagyományos étrendről az egészségtudatos étrendre, hisz tökéletesen hozza a megszokott ízvilágot – annak ellenére, hogy sem rántást, sem tejszínes habarást, sem tejfölt, sem ecetet, sem cukrot nem tartalmaz. Ezért candidások, laktóz-, glutén-, tejfehérje és tojásfehérje érzékenyek is fogyaszthatják.
Hasznos tippek:
- Nem csak rizstejszínnel, hanem bármilyen növényi tejszínnel elkészíthető. Kókusztejszínnel kimondottan különleges íze lesz.
- Citrom helyett lime-mal is ízesítheted – főleg, ha kókusztejszínnel készült.
- Hidegen is fogyasztható!
- 10 hónapos kortól babáknak is adható. Ebben az esetben bátran pürésítheted is.
Antal Vali
Lépések
1 Kész | A zöldbabot - ha nem konyhakész, fagyasztott - leszálazzuk, és feldaraboljuk 2-3 centis darabokra. |
2 Kész | Felforrósítjuk a kókuszzsírt, amelyben egy kis tisztított víz hozzáadásával üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát. |
3 Kész | Ha már szép üveges, akkor lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a pirospaprikát, majd a zöldbabot is. Sózzuk, citromozzuk, majd visszatesszük a tűzre, és felöntjük annyi tisztított vízzel, hogy éppen ellepje, egy kicsit talán fölötte, de egy ujjnyinál ne legyen rajta több. |
4 Kész | Ha felforrt, beletesszük a babérlevelet és a tárkonyt, fokhagyma nyomóval belenyomjuk a fokhagymát, és közepes lángon puhára pároljuk. |
5 Kész | Ha már kész, akkor a rizstejszínt csomómentesre keverjük egy kis riszliszttel, meghígítjuk a citromlével, és hozzákeverjük a forrásban lévő zöldbabhoz. Összerottyantjuk, és kész is. |
6 Kész |