2 0
Köményes sült cékla balzsamecettel

Érdemes a céklát nem csak savanyúságként kipróbálni. Ez az egytálétel magáért beszél!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 kg teniszlabdányi vagy annál kisebb Cékla
2 evőkanálnyi jó minőségű Balzsamecet
3-4 evókanál Extraszűz olívaolaj
1 teáskanál Köménymag
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint frissen őrölt Tarkabors

Tápanyag információk

%
Fehérje
%
Zsír
%
Szénhidrát

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Köményes sült cékla balzsamecettel

A kihagyhatatlan téli csemege.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 90 - 100 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ilyenkor kap el a cékla-zeller evés őrülete. Szinte céklát céklával bírnék enni. Ennek egyik bizonyítéka egy újabb recept, amit rendszeresen szoktam készíteni, mert nincs vele sok macera, és nagyon finom.

Önálló ételként és köretként is fogyasztható. Én például imádom medvehagymás krumplipürével, de roston sült hal mellé is kiváló köretnek.

Antal Vali

(Visited 1 638 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A céklát meghámozom, és egyforma, de nem túl kicsi darabokra vágom. Ha zölddió nagyságú céklát sikerül beszereznem, akkor nem is felezem-negyedelem, hanem egészben hagyom. A hosszú, répa alakú céklát ujjnyi vastag karikákra vágom.

2
Kész

A hámozott cékladarabokat sütőtálba teszem ( Pataki fedeles, Erdélyi töltöttkáposztás cserép, fedeles jénai, vagy akár egy hagyományos tepsi, amit alufóliával lefedhetünk ), megsózom, megszórom köménymaggal, és frissen török rá egy kis tarkaborsot.

3
Kész

Meglocsolom a szűz olívaolajjal, és a balzsamecettel, majd jól összeforgatom, hogy az olaj és balzsamecet jól körülöleljen minden cékladarabot.

4
Kész
kb. 80 perc

Lefedve 200 °C-ra előmelegített sütőbe teszem, és kb. 1 - 1 és negyed óra sütés után leveszem a fedelét és még 10-15 percig sütöm grillfokozaton, vagy felső lángon.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Avokádós-zabos arcmaszk érett bőrre
Balzsamecetes-sult-zoldsegek
következő
Balzsamecetes sült zöldségek
előző
Avokádós-zabos arcmaszk érett bőrre
Balzsamecetes-sult-zoldsegek
következő
Balzsamecetes sült zöldségek

Hozzászólás Elküldése

tizenhárom + négy =

Fel a lap tetejére