Hozzávalók
-
ehető virágszirom
-
Kókuszvirágcukor
Leírás
A virágzselék után itt az illatos porcukor! Vaníliáscukrot már évszázadok óta készítünk házilag: egyszerűen összezárjuk a vaníliarudat vagy a vanília port a cukorral, s az átveszi annak illatát-ízét. Virágillatú cukrokat is ugyanezzel a módszerrel állíthatunk elő, s így a kávédarálóban porrá őrölt kókuszvirágcukrot kellemesen illatossá tehetjük, amellyel süteményeinknek, krémjeinknek és egyéb édességeinknek különleges íztónust adhatunk, és díszítésre is használhatunk.
Tunéziában volt szerencsém kóstolni az ibolya-, orgona- és a rózsaszirom szörpöt. Érdekes…
Virágcukor készítésére minden ehető, illatos virág alkalmas. Minél erősebb a virágok illata, annál aromásabb lesz a porcukrunk is. Rózsával, orgonával, ibolyával, gyümölcsfák virágaival, bodzavirággal, muskátlival, pünkösdi rózsával, levendulával érdemes kísérletezni, mert ezeket már próbáltam, és finom, diszkrét illata lett tőle a porcukornak.
Nem csak finom, hanem szép is, dekoratív eleme lehet a konyhánknak.
Mellesleg ezzel a módszerrel virágillatú fürdősó is készíthető, csak porcukor helyett tengeri sót alkalmazzunk.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Szedjünk édeskés aromájú virágokat: levendula, orgona, rózsa, geránium, ibolya, bodza, stb. |
2
Kész
|
Használjunk tiszta, jól zárható, félliteres befőttesüveget. |
3
Kész
|
Zárjuk le szorosan, és rázzuk össze alaposan az üveg tartalmát, majd sötét, hűvös helyen tároljuk. |
4
Kész
|
|