2 1
Virágillatú porcukor

Szeretnél valami különlegeset készíteni, ami finom is, szép is, és sokáig eláll? Fogj neki a virágcukor gyártásnak. Finom illatos cukor lesz a végeredmény, amit édességekhez használhatsz.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Virágillatú porcukor

Nem csak finom, hanem szép is!

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 3 hét
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A virágzselék után itt az illatos porcukor! Vaníliáscukrot már évszázadok óta készítünk házilag: egyszerűen összezárjuk a vaníliarudat vagy a vanília port a cukorral, s az átveszi annak illatát-ízét. Virágillatú cukrokat is ugyanezzel a módszerrel állíthatunk elő, s így a kávédarálóban porrá őrölt kókuszvirágcukrot kellemesen illatossá tehetjük, amellyel süteményeinknek, krémjeinknek és egyéb édességeinknek különleges íztónust adhatunk, és díszítésre is használhatunk.

Tunéziában volt szerencsém kóstolni az ibolya-, orgona- és a rózsaszirom szörpöt. Érdekes…

Virágcukor készítésére minden ehető, illatos virág alkalmas. Minél erősebb a virágok illata, annál aromásabb lesz a porcukrunk is. Rózsával, orgonával, ibolyával, gyümölcsfák virágaival, bodzavirággal, muskátlival, pünkösdi rózsával, levendulával érdemes kísérletezni, mert ezeket már próbáltam, és finom, diszkrét illata lett tőle a porcukornak.

Nem csak finom, hanem szép is, dekoratív eleme lehet a konyhánknak.

Mellesleg ezzel a módszerrel virágillatú fürdősó is készíthető, csak porcukor helyett tengeri sót alkalmazzunk.

Antal Vali

(Visited 406 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Szedjünk édeskés aromájú virágokat: levendula, orgona, rózsa, geránium, ibolya, bodza, stb.

2
Kész

Használjunk tiszta, jól zárható, félliteres befőttesüveget.
Töltsük egyharmadig kávéőrlőben porított kókuszvirágcukorral, szórjunk rá egy marék apró virágszirmot, majd ismét egy réteg porcukrot, kb. kétharmadig, majd egy másik marék szirmot, végül cukrot a tetejére, de maradjon egy jó centiméteres hely.

3
Kész

Zárjuk le szorosan, és rázzuk össze alaposan az üveg tartalmát, majd sötét, hűvös helyen tároljuk.
Két-három hét múlva már használható, de ha tovább érleljük, még jobb lesz.

4
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Virágzselé – bármilyen ehető virágból elkészíthető
következő
Batáta latte – avagy édesburgonya turmix
előző
Virágzselé – bármilyen ehető virágból elkészíthető
következő
Batáta latte – avagy édesburgonya turmix

Hozzászólás Elküldése