Hozzávalók
-
50 dkg főzni való Burgonya
-
1 jó nagy fej Lilahagyma
-
1 csokor friss Kapor
-
4 db házilag eltett Csemegeuborka
-
150 ml Csemegeuborka lé
-
1 evőkanál Extraszűz olívaolaj
-
ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Akkor ettem először ilyen salátát, amikor Szófiában vettem részt a Coral Club egy nemzetközi Egészség-Wellness konferenciáján, és a rendezvény végeztével néhány kollégámmal megmásztuk a Szófia fölé magasodó egyik hegyet, a Vitosát. A csúcs alatti Aleko turistaházban ebédeltünk, és ott volt ez a saláta az egyik fogás. Salátaként, köretként és főételként is fogyasztják. Melegen és hidegen is nagyon finom.
Lépések
1
Kész
|
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. |
2
Kész
|
A csemegeuborkákat felkarikázzuk, a lilahagymát szálasra vágjuk, a kaprot pedig felaprítjuk. Mindezekre ráöntjük a csemegeuborka levét. |
3
Kész
|
A megfőtt burgonyát alaposan lecsöpögtetjük, meglocsoljuk az olívaolajjal, és alaposan összeforgatjuk a többi hozzávalóval. Kóstoljuk, és utánsózzuk, ha még kell. |
4
Kész
|
Jó étvágyat! |