Hozzávalók
-
1 egész Gránátalma
-
40 dkg szálasra gyalult Káposzta
-
20 dkg szálasra gyalult Lilakáposzta
-
1 nagyobb szálasra gyalult Vöröshagyma
-
1 kis arasznyi szálasra gyalult Sárgarépa
-
1 teáskanál Himalaya só
-
Öntethez:
-
1 evőkanál Gránátalma szirup
-
2 evőkanál Lime lé
Leírás
A minap nagyon jó áron jutottam hozzá gránátalmához, és jó sokat vettem belőle. Hogy rám ne romoljon, elkezdtem alkotni belőle mindenféle finomságot. Készült belőle köret (gránátalmás csilis kuszkusz), turmix és saláta. Most ez utóbbinak hoztam el a receptjét.
Az összetevők külön-külön is kiváló élettani hatásokkal rendelkeznek. Káposztával társítva a gránátalmát egy igazi téli vitaminbombát kapunk, ami bélbarát, gyomorfekély ellenes, gyulladásgátló, érrugalmasító, szívbarát, immunerősítő, és holnapig sorolhatnám még a jótékony tulajdonságait. Ráadásul a bőrünk és a hajunk állapotára is pozitív hatással van.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A káposztákat, a hagymát és a sárgarépát szálasra gyaluljuk, és lesózzuk. Jól összemorzsoljuk a sóval, lenyomkodjuk, és állni hagyjuk negyed órát, hogy levet eresszen. |
2
Kész
|
Amíg a zöldségek állnak a sóban, addig kikaparjuk a gránátalma húsos magjait, amit megszabadítunk a fehér hártyáktól. |
3
Kész
|
Elkészítjük az öntetet is: összekeverjük a gránátalma szirupot a lime kifacsart levével. |
4
Kész
|
A zöldségeket kifacsarjuk a sós léből, összekeverjük az öntettel, és megszórjuk a gránátalma magokkal. |
5
Kész
|
2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Összefutott a nyál a számban, ahogy olvastam a receptet. Ez azt jelenti, hogy nagyon hamar el kell készítenem!
Hajrá, ne késlekedj, és majd írd meg, hogy milyen volt!