6 0
Almás-répás zellersaláta

Köretként, salátaként és pirítósra kenve is isteni finom!
Vegánok is fogyaszthatják, ha vegitejföllel és kölesmajonézzel készül!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 nagyobb fej Zellergumó
1 szál Sárgarépa
1 nagyobb savanykás vagy zöld Alma
2 dl Tejföl Vegánok természetesen vegi tejfölt használjanak.
1 dl házi Majonéz Vegánoknak kölesmajonéz
1 evőkanál Mézes mustár
1/2 Citrom leve
ízlés szerint Tarkabors
ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Almás-répás zellersaláta

A nyers zellergumó nem csak leveszöldség, hanm egy igazi téli salátának való vitamin-, enzim- és ásványianyag-forrás.

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • 20 perc
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A nyers zellergumó egy igazi téli salátának való vitamin-, enzim- és ásványianyag-forrás. Kár lenne elpocsékolnunk csak levesízesítőnek, amikor önálló ételként is megállja a helyét. Számtalan izgalmas fogás készíthető belőle, mint pl. ez a saláta is, ami különlegesen finom! Tulajdonképpen nem más, mint az almás zellersalátám továbbgondolása.

Köretként, salátaként és pirítósra kenve is érdemes kipróbálni!

Elkészítésénél a vegánok és a tejre érzékenyek használjanak diótejfölt, illetve kölesmajonézt.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A zellert meghámozzuk, és lereszeljük nagylukú reszelőn, vagy zsülienre vágjuk. Én simán bele szoktam dobni az aprítógépbe, és pár másodperc alatt kész. Tény, hogy zsülienre vágva szebb, így viszont gyorsabb.

2
Kész

Az almával és a sárgarépával ugyanígy járunk el, csak az almát én nem szoktam meghámozni, pláne, ha szép piros a héja.

3
Kész

A többi hozzávalóból mártást keverünk (akár turmixszal is keverhetjük!), és jól beledolgozzuk az almás-répás zellert.

4
Kész

Pár órára hidegre tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

5
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Aranytej – a csodatévő ital
kolesmajonez-antalvali
következő
„Mindenmentes” majonéz kölesből – AntalVali módra
előző
Aranytej – a csodatévő ital
kolesmajonez-antalvali
következő
„Mindenmentes” majonéz kölesből – AntalVali módra

Hozzászólás Elküldése

17 + 17 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here