Hozzávalók
-
1 nagyobb fej Zellergumó
-
1 szál Sárgarépa
-
1 nagyobb savanykás vagy zöld Alma
-
2 dl TejfölVegánok természetesen vegi tejfölt használjanak.
-
1 dl házi MajonézVegánoknak kölesmajonéz
-
1 evőkanál Mézes mustár
-
1/2 Citrom leve
-
ízlés szerint Tarkabors
-
ízlés szerint Himalaya só
Leírás
A nyers zellergumó egy igazi téli salátának való vitamin-, enzim- és ásványianyag-forrás. Kár lenne elpocsékolnunk csak levesízesítőnek, amikor önálló ételként is megállja a helyét. Számtalan izgalmas fogás készíthető belőle, mint pl. ez a saláta is, ami különlegesen finom! Tulajdonképpen nem más, mint az almás zellersalátám továbbgondolása.
Köretként, salátaként és pirítósra kenve is érdemes kipróbálni!
Elkészítésénél a vegánok és a tejre érzékenyek használjanak diótejfölt, illetve kölesmajonézt.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A zellert meghámozzuk, és lereszeljük nagylukú reszelőn, vagy zsülienre vágjuk. Én simán bele szoktam dobni az aprítógépbe, és pár másodperc alatt kész. Tény, hogy zsülienre vágva szebb, így viszont gyorsabb. |
2
Kész
|
Az almával és a sárgarépával ugyanígy járunk el, csak az almát én nem szoktam meghámozni, pláne, ha szép piros a héja. |
3
Kész
|
A többi hozzávalóból mártást keverünk (akár turmixszal is keverhetjük!), és jól beledolgozzuk az almás-répás zellert. |
4
Kész
|
|
5
Kész
|
|