Hozzávalók
- 1 nagyobb fej Zellergumó
- 1 szál Sárgarépa
- 1 nagyobb savanykás vagy zöld Alma
- 2 dl TejfölVegánok természetesen vegi tejfölt használjanak.
- 1 dl házi MajonézVegánoknak kölesmajonéz
- 1 evőkanál Mézes mustár
- 1/2 Citrom leve
- ízlés szerint Tarkabors
- ízlés szerint Himalaya só
Leírás
A nyers zellergumó egy igazi téli salátának való vitamin-, enzim- és ásványianyag-forrás. Kár lenne elpocsékolnunk csak levesízesítőnek, amikor önálló ételként is megállja a helyét. Számtalan izgalmas fogás készíthető belőle, mint pl. ez a saláta is, ami különlegesen finom! Tulajdonképpen nem más, mint az almás zellersalátám továbbgondolása.
Köretként, salátaként és pirítósra kenve is érdemes kipróbálni!
Elkészítésénél a vegánok és a tejre érzékenyek használjanak diótejfölt, illetve kölesmajonézt.
Antal Vali
Lépések
1 Kész | A zellert meghámozzuk, és lereszeljük nagylukú reszelőn, vagy zsülienre vágjuk. Én simán bele szoktam dobni az aprítógépbe, és pár másodperc alatt kész. Tény, hogy zsülienre vágva szebb, így viszont gyorsabb. |
2 Kész | Az almával és a sárgarépával ugyanígy járunk el, csak az almát én nem szoktam meghámozni, pláne, ha szép piros a héja. |
3 Kész | A többi hozzávalóból mártást keverünk (akár turmixszal is keverhetjük!), és jól beledolgozzuk az almás-répás zellert. |
4 Kész | |
5 Kész |