Hozzávalók
-
3 nagyobb szál SárgarépaKb. 50-60 dkg
-
2 evőkanál Kókuszolaj
-
1 teáskanál friss reszelt Gyömbér
-
1 Narancs leve
-
200 ml Zöldségalaplé
-
200 ml Kókusztejszín
-
1 piros Csilipaprika
-
Ízlés szerint Tarkabors
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
A zabos sárgarépa-főzelékem után most egy olyan sárgarépa-főzelékemet szeretném megkóstoltatni Veled, ami izgalmas ízvilága miatt méltán bekerülhet a főzelék rajongók kedvencei közé. Fűszerezésének köszönhetően még akár egy vegán karácsonyi asztal egyik fogásaként is el tudom képzelni. Összetevőinek élettani hatását figyelembe véve ott a helye a legtöbb gyógyító diétában és a lábadozók étrendjében is.
Babáknak is bátran adhatod pürésítve 6 hónapos kortól, csak ebben az esetben picit kevesebb gyömbérrel készítsd, és hagyd ki belőle a csilit.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
2 evőkanálnyi kókuszzsírt felhevítek, majd egy picit megpirítom rajta a gyömbért, majd hozzáadom a felkockázott sárgarépát, és a felkarikázott csilit is, amit szintén pirítok egy kicsit a zsírban. |
2
Kész
|
Majd felöntöm a narancs levével, és a zöldségalaplé hozzáadásával megpárolom. |
3
Kész
|
Enyhén sózom (ha kell, mert a leveskockák általában sósak), borsozom, és ha már megpuhult (nem kell sok idő, forrástól számított 10-15 perc, de ez persze függ a sárgarépa fajtájától is), akkor behabarom kókusztejszínnel.. |
4
Kész
|
Még egyet rottyantok rajta, mielőtt végleg lehúzom a tűzről. |
5
Kész
|
Egy Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
A narancslet kesobb adjuk hozza mert.lebomlik a.C.vitamin 70 fok felett.
Mustarmag nagyon finom a sargarepa fozelekben. Modjaval kell hasznalni.
Lehet ici-pici szerecsendiot is hasznalni esetleg edeskomenyt. Kicsit azsiaias lesz tole de nagyon finom.