6 0
Sárgarépa-főzelék naranccsal és gyömbérrel

Íme itt egy újabb különlegesség a főzelék rajongóknak! Nem csak "mindenmentes", hanem ízvilágának köszöngetően még akár egy vegán karácsonyi menü fogása is lehet.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
3 nagyobb szál Sárgarépa Kb. 50-60 dkg
2 evőkanál Kókuszolaj
1 teáskanál friss reszelt Gyömbér
1 Narancs leve
200 ml Zöldségalaplé
200 ml Kókusztejszín
1 piros Csilipaprika
Ízlés szerint Tarkabors
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Sárgarépa-főzelék naranccsal és gyömbérrel

Pikáns "mindenmentes" főzelékkülönlegesség ínyenceknek

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 30 perc
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A zabos sárgarépa-főzelékem után most egy olyan sárgarépa-főzelékemet szeretném megkóstoltatni Veled, ami izgalmas ízvilága miatt méltán bekerülhet a főzelék rajongók kedvencei közé.  Fűszerezésének köszönhetően még akár egy vegán karácsonyi asztal egyik fogásaként is el tudom képzelni. Összetevőinek élettani hatását figyelembe véve ott a helye a legtöbb gyógyító diétában és a lábadozók étrendjében is.

Babáknak is bátran adhatod pürésítve 6 hónapos kortól, csak ebben az esetben picit kevesebb gyömbérrel készítsd, és hagyd ki belőle a csilit.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

2 evőkanálnyi kókuszzsírt felhevítek, majd egy picit megpirítom rajta a gyömbért, majd hozzáadom a felkockázott sárgarépát, és a felkarikázott csilit is, amit szintén pirítok egy kicsit a zsírban.

2
Kész

Majd felöntöm a narancs levével, és a zöldségalaplé hozzáadásával megpárolom.
Ha nincs zöldségalapleved, akkor forró tisztított vízben oldj fel 1 bio zöldségleveskockát vagy egy teáskanál Rapunzel levesport.

3
Kész

Enyhén sózom (ha kell, mert a leveskockák általában sósak), borsozom, és ha már megpuhult (nem kell sok idő, forrástól számított 10-15 perc, de ez persze függ a sárgarépa fajtájától is), akkor behabarom kókusztejszínnel..

4
Kész

Még egyet rottyantok rajta, mielőtt végleg lehúzom a tűzről.

5
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 40 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. 2024-ben pedig elnyertem a Szakmai Elit Női Kiválósága díjat. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Sárgarépa-főzelék „zabosan”
következő
Narancsos-gyömbéres sárgarépa-krémleves
előző
Sárgarépa-főzelék „zabosan”
következő
Narancsos-gyömbéres sárgarépa-krémleves

Egy Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

A narancslet kesobb adjuk hozza mert.lebomlik a.C.vitamin 70 fok felett.
Mustarmag nagyon finom a sargarepa fozelekben. Modjaval kell hasznalni.
Lehet ici-pici szerecsendiot is hasznalni esetleg edeskomenyt. Kicsit azsiaias lesz tole de nagyon finom.

Hozzászólás Elküldése

14 + tizenkettő =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here