Hozzávalók
-
3 nagyobb szál Sárgarépa
-
2 evőkanál KókuszolajHa nem vagy tejérzékeny vagy vegán, akkor készítsd vajjal, mert úgy különösen finom.
-
300 ml ZöldségalapléVagy fél liter tisztított víz + 1 Rapunzel bio zöldségleveskocka
-
200 ml Zabtej
-
1 púpozott evőkanál Zabliszt
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
1 csokor friss Petrezselyem
Leírás
Én azok közé a gyerekek közé tartoztam annak idején, akik szerették a sárgarépa-főzeléket. És ez ma sincs másként. A szomorú az, hogy a környezetemben senki nem szereti, úgyhogy magamra maradtam vele, de hátha Te is rajongója vagy és értékeled majd. Aztán az is lehet, hogy ez a receptem lesz a legérdektelenebb, de sebaj, hacsak 3 embert örvendeztetek meg vele, már akkor is elégedett vagyok.
Ma egy olyan változatát főztem meg, amit laktóz- és gluténintoleranciások is fogyaszthatnak, csak cöliákiások nem, ugyanis zabot használtam hozzá. Mint tudjuk, a zab eredendően gluténmentes (fehérjéje az avenin és nem a glutén), csak feldolgozása során szennyeződhet gluténnal. Úgyhogy ha lehet, zabból is válasszuk a gluténmentest.
Ha elturmixoljuk, akkor babáknak is adható 6 hónapos kortól.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
2 evőkanálnyi kókuszzsírt felhevítek, majd hozzáadom az ujjnyi vastag szeletekre vágott sárgarépát, enyhén zsírjára sütöm, majd a zöldségalaplé hozzáadásával megpárolom. Ha nincs zöldségalapleved, akkor forró tisztított vízben oldj fel 1 bio zöldségleveskockát vagy egy teáskanál Rapunzel levesport. |
2
Kész
15 perc
|
Enyhén sózom (ha kell, mert a leveskockák általában sósak) és ha már megpuhult (nem kell sok idő, forrástól számított 10-15 perc, de ez persze függ a sárgarépa fajtájától is), akkor megszórom zabliszttel, elkeverem, és felöntöm zabtejjel. |
3
Kész
|
Kevergetés közben pont annyit rottyantok rajta, hogy besűrűsödjön. |
4
Kész
|
Ha kész, akkor lehúzom a tűzről, és jó bőven megszórom zöldpetrezselyemmel. |
2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Kedves Valika én is szoktam készíteni sárgarépa főzeléket , de nem így . Megfogom próbálni így is . Köszönöm .
Te hogyan szoktad készíteni?