4 0
Sárgarépa-főzelék „zabosan”

Remélem, te nem úgy tekintesz a sárgarépa-főzelékre, mint bébiételre, vagy egy olyan fogásra, ami csak gyerekeknek való! Fogyaszd felnőttként is bátran, mert az egyik legjobb téli karotin forrásunk.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
3 nagyobb szál Sárgarépa
2 evőkanál Kókuszolaj Ha nem vagy tejérzékeny vagy vegán, akkor készítsd vajjal, mert úgy különösen finom.
300 ml Zöldségalaplé Vagy fél liter tisztított víz + 1 Rapunzel bio zöldségleveskocka
200 ml Zabtej
1 púpozott evőkanál Zabliszt
Ízlés szerint Himalaya só
1 csokor friss Petrezselyem

Hozzáadás a kedvencekhez

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sárgarépa-főzelék „zabosan”

Babáknak is adható

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 30 perc
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Én azok közé a gyerekek közé tartoztam annak idején, akik szerették a sárgarépa-főzeléket. És ez ma sincs másként. A szomorú az, hogy a környezetemben senki nem szereti, úgyhogy magamra maradtam vele, de hátha Te is rajongója vagy és értékeled majd. Aztán az is lehet, hogy ez a receptem lesz a legérdektelenebb, de sebaj, hacsak 3 embert örvendeztetek meg vele, már akkor is elégedett vagyok.

Ma egy olyan változatát főztem meg, amit laktóz- és gluténintoleranciások is fogyaszthatnak, csak cöliákiások nem, ugyanis zabot használtam hozzá. Mint tudjuk, a zab eredendően gluténmentes (fehérjéje az avenin és nem a glutén), csak feldolgozása során szennyeződhet gluténnal. Úgyhogy ha lehet, zabból is válasszuk a gluténmentest.

Ha elturmixoljuk, akkor babáknak is adható 6 hónapos kortól.

Antal Vali

Tudtad, hogy a sárgarépából a karotin sokkal jobban hasznosul, ha a répát egy kis zsiradékban megpirítod?

Lépések

1
Kész

2 evőkanálnyi kókuszzsírt felhevítek, majd hozzáadom az ujjnyi vastag szeletekre vágott sárgarépát, enyhén zsírjára sütöm, majd a zöldségalaplé hozzáadásával megpárolom. Ha nincs zöldségalapleved, akkor forró tisztított vízben oldj fel 1 bio zöldségleveskockát vagy egy teáskanál Rapunzel levesport.

2
Kész
15 perc

Enyhén sózom (ha kell, mert a leveskockák általában sósak) és ha már megpuhult (nem kell sok idő, forrástól számított 10-15 perc, de ez persze függ a sárgarépa fajtájától is), akkor megszórom zabliszttel, elkeverem, és felöntöm zabtejjel.

3
Kész

Kevergetés közben pont annyit rottyantok rajta, hogy besűrűsödjön.

4
Kész

Ha kész, akkor lehúzom a tűzről, és jó bőven megszórom zöldpetrezselyemmel.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 40 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. 2024-ben pedig elnyertem a Szakmai Elit Női Kiválósága díjat. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Zellerkrémleves batátával
következő
Sárgarépa-főzelék naranccsal és gyömbérrel
előző
Zellerkrémleves batátával
következő
Sárgarépa-főzelék naranccsal és gyömbérrel

2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Hozzászólás Elküldése

kettő + 14 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here