5 0
Lilahagymás burgonyasaláta mézzel

Annyi kiváló recept van, ami akár gyógyrecept is lehetne, ha megfelelő alapanyagokból készítenénk őket. Próbáld ki a krumplisalátát mézzel és almaecettel!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 kg salátának való Burgonya 1 kg salátának való BÉn a kifliburgonyát szeretem a legjobban. A nem szétfővő salátaburgonyákat Magyarországon "A" betűjellel látják el.
1 nagyobb fej Lilahagyma
2 evőkanál Extraszűz olívaolaj
2 evőkanál szűretlen Almaecet
1 evőkanál Méz
1 púpozott teáskanál Himalaya só
1 bögre Tisztított víz
Frissen őrölt Tarkabors
1 csokor frissen aprított Petrezselyem

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Lilahagymás burgonyasaláta mézzel

Hagyományos recept egészséges alapanyagokból.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • kb. 1 óra
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Tudom, hogy ez egy megszokott és unásig készített recept, de az a tapasztalatom, hogy szinte senki nem készíti egészségesen.  Az összes gasztroblogon vegyi ételecettel, finomított kristálycukorral és finomított napraforgó olajjal készült recepteket lehet olvasni, miközben megfelelő hozzávalókkal ez a hétköznapi étel akár gyógyhatásúvá is tudna válni. Feltett szándékom, hogy a legkedveltebb fogásokat átalakítom, hogy az ételek újra betöltsék a hivatásukat, azaz tápláljanak, és megőrizzék az egészségünket, ne pedig rombolják azt.

Mellesleg ennek a receptnek az ősi eredetije is mézzel készült, hisz a burgonya európai elterjedésének (1700-as évek) és meghonosodásának az idejében még nem ismerték – illetve nem használták ételek édesítésére – a cukrot.

Antal Vali

(Visited 612 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A burgonyát héjában megfőzzük, Érdemes "A" jelű burgonyát választani (sárga kifli, cherie, agata), mert ezek nem esnek szét megfőve.
Ha megfőtt, langyosra hűtjük, hámozzuk.

2
Kész

Amíg hűl a burgonya, addig szálasra szeleteljük a lilahagymát, majd nagyon enyhén lessózzuk.

3
Kész

Egy nagyobb tálban összekeverjük az olívalajat, az almaecetet, a mézet, a sót és a vizet, és rétegesen belekarikázzuk a meghámozott burgonyát, egy-egy réteg lilahagymával.

4
Kész

Megszórjuk a tetejét tarkaborssal és frissen vágott petrezselyemmel, majd hidegen pihentetjük egy órát, hogy a burgonya felszívja a sót, és összeérjenek az ízek.
Salátaként és köretként is fogyasztható.

5
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Átlagpontszám:
(5)
Összes Értékelés:1

Ez a recept ugy van eltalalva ahogy van. Az izek kombinacioja es azok aranya tokeletes. Nem birta sokaig az 1 kg krumplibol keszult adag :). Magaban is megallja a helyet.

edeskomenyes-burgonyasalata
előző
Édesköményes burgonyasaláta lilahagymával
francias-fuszerkeverek
következő
Antal Vali franciás fűszerkeveréke
edeskomenyes-burgonyasalata
előző
Édesköményes burgonyasaláta lilahagymával
francias-fuszerkeverek
következő
Antal Vali franciás fűszerkeveréke

Hozzászólás Elküldése