4 0
Édesköményes burgonyasaláta lilahagymával

Merd elhagyni a járt utat a járatlanért, és készítsd el különlegesebben a jól bevált krumplisalátát. Meglátod, mindenkinek ízleni fog!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 kg salátának való Burgonya Én a kifliburgonyát szeretem a legjobban. A nem szétfővő salátaburgonyákat Magyarországon "A' betűjellel látják el.
1 nagyobb gumó Édeskömény
1 nagyobb Lilahagyma
2 evőkanál Extraszűz olívaolaj
2 evőkanál Rizsecet Almaecettel helyettesíthető, bár a rizsecet szeintem sokkal finomabb, és jobban passzol az édeskömény ízéhez.
1 evőkanák Rizsszirup Kókuszvirágsziruppal vagy kókuszvirágcukorral helyettesíthető.
1 púpozott teáskanál Himalaya só Ne sajnáld, mert a krumpli rengeteg sót felvesz.
1 bögre Tisztított víz
Frissen őrölt Tarkabors

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Édesköményes burgonyasaláta lilahagymával

Kiváló gyomor- és bélbarát receptúra - mindenmentesen

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • kb. 1 óra
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Nálunk nagy kedvenc a burgonyasaláta minden formája. Párom a majonézes változatokat kedveli jobban, én pedig az ecetes-hagymást. Mivel sokszor kerül az asztalra nem ragaszkodom egy bevált recepthez, hanem minden alkalommal beleviszek valami különleges újítást. Készítettem már fokhagymás-mángoldost, medvehagymást, csicsókást, almást, de a legfinomabb szerintem az édesköményes.

Élettani szempontból is ez az egyik legeltaláltabb receptem, ugyanis az édeskömény kiváló emésztést javító és puffadásgátló, a burgonya pedig köztudottan bél- és gyomorbarát főzve. Hogy még jobban erősítsem ezt a hatást, rizsecettel készítettem, ugyanis a rizsecet kiváló élettani tulajdonságokkal bír, mint például:

  • segít abban, hogy a szervezet több tápanyagot szívjon fel, például kalciumot, káliumot és vitaminokat
  • támogatja az egészséges emésztési folyamatokat
  • jó hatással van a májra, főleg a japán rizsecet egyik fajtája, a kurozu, amelyet barnarizs erjesztésével készítenek, és amely állítólag védi az emberi májat, amelyet egy 2011-es tanulmány is alátámasztott: a kutatók szerint ugyanis a rizsecet gátolja a májtumorok növekedését.
  • erősíti az immunrendszert, és véd a szabadgyökök káros hatásai ellen is.
  • lassítja a koleszterin lerakódását az erek falán, ezáltal védi az ereket és a szivet.
  • a tanulmányok szerint a rizsecet – az almaecethez hasonlóan – nagymértékben segít a felesleges zsírtól megszabadulni, viszont étvágyat is csinál egyben.
  • kíméletes fertőtlenítőszer, elpusztítja a patogén baktériumokat.

Édesítésre azért a rizsszirupot választottam, mert  fermentációval készül, és egy olyan összetett szénhidrát, amely lassan emeli a vércukrot, amit a következő étkezésig szinten is tart. Hosszú időn keresztül szolgál energia forrásnak, mellette nyugtat, ellazít. Többféle B-vitamin is található benne.

Egyszóval ez a saláta nem csak finom, hanem kiváló élettani tulajdonságokkal is rendelkezik – persze csak akkor, ha pontosan a megadott hozzávalókat használjuk.

Antal Vali

(Visited 1 107 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A burgonyát héjában megfőzzük, Érdemes 'A' jelű burgonyát választani (sárga kifli, cherie, agata), mert ezek nem esnek szét magfőve.
Ha megfőtt, langyosra hűtjük.

2
Kész

Amíg hűl a burgonya, addig szálasra szeleteljük a lilahagymát és az édeskömény gumót, majd nagyon enyhén lessózzuk.

3
Kész

Egy tálban összekeverjük az olajat, a rizsecetet, a rizsszirupot, a sót és a vizet, és rétegesen belekarikázzuk a meghámozott burgonyát, egy-egy réteg hagymás édesköménnyel.

4
Kész

Megszórjuk a tetejét jó bőven tarkaborssal, és hidegen pihentetjük egy órát, hogy a burgonya felszívja a sót, és összeérjenek az ízek.
Salátaként és köretként is fogyasztható.

5
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
kurkumas-tojáskrém-antalvali
előző
Kurkumás tojáskrém
lilahagymas-burgonyasalata-antalvali
következő
Lilahagymás burgonyasaláta mézzel
kurkumas-tojáskrém-antalvali
előző
Kurkumás tojáskrém
lilahagymas-burgonyasalata-antalvali
következő
Lilahagymás burgonyasaláta mézzel

Hozzászólás Elküldése