Hozzávalók
-
3 keményre főtt bio Tojás
-
2 evőkanál Mézes mustárVagy ki milyet szeret... Dijonival is finom!
-
5 dkg Vaj
-
1 mokkáskanál Kurkuma por
-
1 mokkáskanál Curry
-
1 csipet Fűszersó
-
Ízlés szerint frissen őrölt Tarkabors
Leírás
Ez egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető pástétom-féleség, amit még óvodás koromban tanultam anyukámtól, és nagyon büszke voltam, amikor mentem az iskola első osztályába, és ezzel a tojáskrémmel kent kenyeret vittem tízóraira, hogy ezt egyedül én „főztem”. Sok szülő nem is gondolná, hogy mekkora élmény egy gyereknek, ha megtanulhatják az egyszerű és gyors recepteket. Sokkal nyitottabbak a gyerekek az új ízekre is, ha ők készíthetik el az ételt, vagy legalábbis segíthetnek az elkészítésében.
Nem csak kenyérre kenve finom, de tölthetsz meg vele bármilyen zöldséget, mártogathatod sárgarépa hasábokkal, adhatod grillételek mellé. Én a legutóbb sós palacsintát töltöttem meg vele.
Ha váratlan vendégeid jönnek, vagy nem akarsz hosszú ideig vacakolni a vacsorával, akkor nagy segítség ez a recept, mert hamar elkészül, és sokoldalúan felhasználható.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
1. A még langyos főtt tojásokat összetörjük villával, hozzáadjuk a vajat és a mustárt, megfűszerezzük, jól összekutyuljuk, és frissen sült kenyérrel, vagy pirítóssal fogyasztjuk. Nyers csicsóka salátával egyenesen isteni! |
2
Kész
|